CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Putin a încălcat linia roșie: războiul din Ucraina lasă Europa fără bere

4 comentarii / 3228 vizualizări / 26 august 2022

Facturile la energie în creștere în Europa declanșează un val de închideri la principalele fabrici de îngrășăminte de pe continent, provocând perturbări fermierilor, producătorilor de alimente și – spre groaza proprietarilor de baruri de pretutindeni – producătorilor de bere, avertizează publicația Politico.eu.

Joi, cea mai mare companie de îngrășăminte din lume, Yara, cu sediul în Norvegia, a anunțat o reducere cu 50% a producției sale de îngrășăminte cu uree și azot pe bază de amoniac în Europa, invocând „prețurile record”. Decizia a venit la mai puțin de 24 de ore după ce cea mai mare fabrică de îngrășăminte din Marea Britanie CF Fertilizers UK a declarat că va „opri temporar” producția la fabrica sa din Billingham. Alți doi producători importanți de îngrășăminte din Polonia au anunțat că vor întrerupe operațiunile la începutul săptămânii.
Îngrășământul nu este doar vital pentru creșterea fertilității solului culturilor, dar fabricarea sa creează un produs secundar, gazul CO2, care este folosit pentru a adăuga gaz la bere și băuturi răcoritoare, în spitale pentru proceduri chirurgicale și la sacrificarea animalelor.

Fermierii, producătorii de alimente și chiar proprietarii de pub-uri sunt, prin urmare, profund îngrijorați de implicațiile mai largi ale unei crize de îngrășăminte care se profilează.

Carlsberg Polska, a treia companie producătoare de bere din Polonia și subsidiară a multinaționalei daneze, a declarat pentru Politiuco.eu că intenționează să oprească producția de bere aproape imediat – și că alți producători de bere sunt obligați să-i urmeze exemplul.

„Puțini oameni realizează că dioxidul de carbon este un produs secundar al producerii îngrășămintelor. Și nu poate fi depozitat foarte mult timp, așa că mai avem rezerve doar pentru câteva zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Carlsberg Polska, Beata Ptaszyńska-Jedynak.
„Vom opri producția de bere în orice moment… dar nu suntem singurii. Dacă nu au facilități pentru a-și produce propriul CO2, majoritatea companiilor de bere vor trebui să facă același lucru.” mai spune ea.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Evropa a picat in groapa sapata de ea pentru altii !!!
  Sper sa se naruie imperiul raului, inchisoarea popoarelor !!!

 2. Berea adevarata nu se aciduleaza cu Codoi, ci natural prin respectarea perioadei de fermentare.

  • Corect, dar numai 5-10% beau acea bere.
   In plus, iata starea de vineri
   As of Friday, 70% of capacity is offline across the continent, according to Fertilizers Europe, representing top regional producers.

   „The current crisis begs for a swift and decisive action from EU and national policymakers for both energy and fertilizer market,” Jacob Hansen, director general of Fertilizers Europe, said in a statement.

 3. Totul e concertat. Agricultura trebuie pusa pe butuci ca sa fie criza alimentara. CO2 e periculos ne spun globalistii, Fermele trebuie inchise deoarece vacile, de ex. emana CO2 si distrug Planeta. Niste psihopati emana aberatii iar noi stam cu mâinile in sân.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998