CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Putin numește la UNESCO un diplomat aflat pe lista neagră a lui Zelenski

2 comentarii / 2094 vizualizări / 12 ianuarie 2023

Vladimir Putin l-a numit azi pe Rinat Alyautdinov Reprezentant Permanent al Federației Ruse la UNESCO, înlocuindu-l pe Alexander Kuznetsov.
Alyautdinov e pe lista neagră a persoanelor supuse sancțiunilor de către guvernul ucrainean din cauza calității sale de membru al consiliului de administrație al Fundației „Pacea Rusă”, aflată sub sancțiunile UE. Fondul „Pacea Rusă” a fost creat și finanțat de guvernul Federației Ruse și folosit de Federația Rusă pentru a-și promova interesele în țările post-sovietice. Mandatul său oficial este de a promova limba și cultura rusă în întreaga lume, dar Kremlinul a folosit fundația ca un instrument de influență important care promovează în mod activ o agendă pro-rusă în statele post-sovietice, respingând legitimitatea Ucrainei ca stat suveran. şi susţinând unirea sa cu Rusia, se arată pe siteul Agenției Naționale pentru prevenirea Corupției din Ucraina. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Toti diplomatii importanti sunt sanctionati. Lavrov, din aceasta cauza, nu a fost lasat sa participe la o reuniune a OSCE din care Rusia este / a fost membra.
    Europenii merita ce are mai rau omenirea. Si vor primi.

  2. Ukropilor ia incercati sa ii faceti ceva lui Apti Alaudinov. Doar asa zelenskaya porcului homalau Muiensky o poate sfirsi epuizata de prea multa babardeala ceceneasca.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998