CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Putin: Riscul războiului nuclear crește, dar nu suntem nebuni!

3 comentarii / 1933 vizualizări / 7 decembrie 2022

Vladimir Putin spune că amenințarea unui război nuclear crește, dar insistă că Rusia nu a „înnebunit” și nu va folosi ea prima armele nucleare. Președintele rus a insistat că țara sa va folosi arme de distrugere în masă doar ca răspuns la un atac.

Vorbind azi la reuniunea anuală a Consiliului pentru drepturile omului din Rusia, el a spus, conform BBC: ”O astfel de amenințare crește, ar fi greșit să nu recunoaștem”, a avertizat Putin în timp ce vorbea despre perspectiva unui război nuclear prin intermediul unei legături video de la Moscova.
Dar el a reafirmat că Rusia „sub nicio formă” nu va folosi ea prima armele și nu va amenința pe nimeni cu arsenalul său nuclear.

„Nu am înnebunit, suntem conștienți ce înseamnă armele nucleare”, a spus el, adăugând: „Nu avem de gînd să alergăm în jurul lumii fluturînd aceste arme ca pe un brici”.
Putin s-a lăudat, de asemenea, că Rusia are cele mai moderne și mai avansate arme nucleare din lume și a făcut paralelă între strategia nucleară a Rusiei și cea a SUA, despre care a spus că a mers mai departe decât Rusia prin plasarea armelor nucleare pe alte teritorii.

„Nu avem arme nucleare, inclusiv cele tactice, pe teritoriul altor țări, dar americanii au – în Turcia și într-o serie de alte țări europene”, a spus el. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. „doar ca răspuns la un atac.”

  2. Asta a spus-o mereu. Numai Antena3 (Radu Tudor+Arafat) si alti propagandisti ne-au asasinat cu titluri ca Rusia ne ataca nuclear. Biden a spus inca din 2020 ca el e in stare sa atace Rusia nuclear, ca si cum ei ar fi vecinii, nu noi. Americanii au rsenal nuclear si in Belgia, RO a modificat pe șest legislatia acum cateva zile astfel incat sa permitem si transportul militar de substante radioactive pe teritoriul nostru. Probabil ca psihopatul Zelenski pregateste ceva ca sa arunce vina pe rusi si sa ii provoace. SUA doresc ditrugerea lumii cu orice pret, ei sunt de fapt teroristii planetei.

    • „apocalipsa”,
      visu’ ji’dovilor(messia lor ii transcende PE TOTI din Iad)
      si al neo-prtestantilor de toate spetzele)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998