CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”R.L.” amorseaza o bomba: Bogdan Olteanu, agent al Moscovei la BNR?

0 comentarii / 3117 vizualizări / 2 iulie 2013

Viceguvernatorul Băncii Naționale, fostul lider liberal, Bogdan Olteanu, agent de nădejde al Moscovei, pentru care derulează activități politico-financiare oculte? Așa ar părea să fie, dacă dăm crezare unui paragraf misterios, inclus într-un editorial apărut zilele trecute sub pana redactorului șef al cotidianului România Liberă. O frază care lasă impresia unui mesaj de tipul ”aveți grijă, că știm tot” adresat nu atît cititorilor, cît altor structuri. Interesant, pînă la această oră nu se înregistrează nicio reacție din partea BNR ori a fostului liberal.

Iată ce se afirmă în editorialul ”Ce poveste spune mâna întinsă de Kremlin către Bucureşti”, al cotidianului deținut de fostul ofițer DIE Dan Adamescu, sub semnătura redactorului șef Dan Cristian Turturică:

”Resentimentele liderului de la Kremlin s-au văzut clar anul trecut, când Moscova a sprijinit deschis încercarea de demitere a preşedintelui. Şi nu este deloc exclus să o fi făcut nu doar cu vuvuzelele propagandiştilor şcoliţi de Sluzhba Vneshney Razvedki, ci şi financiar. Despre acest subiect ne-ar putea vorbi, probabil, Bogdan Olteanu, marea speranţă liberală extrasă subit şi aparent inexplicabil din politica mare şi trimisă în exil la Banca Naţională.
Tocmai din cauza acestui amestec făţiş al Rusiei în politica internă a României este de mirare că, la doar un an distanţă, Putin l-a trimis pe Patruşev cu un steag alb pentru a iniţia deschiderea canalelor de comunicare pe care până acum i le refuzase lui Traian Băsescu. Ce a vrut să transmită?”.

Mai pe scurt, conform României Libere, se sugerează că Bogdan Olteanu ar fi un personaj prin care Moscova derulează, atunci cînd e cazul, tranzacții financiare oculte, eventual cu implicarea Sluzhba Vneshney Razvedki, alias serviciul de informații externe al Rusiei. Tranzacții menite să aibă drept rezultat schimbări politice la București.

Interesant.

Mai ales că Olteanu este descendent al unei bunici celebre, Ghizella Vass, care, ea însăși, a fost om de legătură, în anii 30-40, al Moscovei cu partidul comunist de la noi.
De asemenea, se știe că retragerea lui Olteanu din politică și numirea lui în conducerea BNR, organism cu care nu avea nicio afinitate profesională, a fost un șoc de proporții, acum cîțiva ani, în România, bancheri de renume criticînd în termeni duri această decizie politică.
Dincolo de orice, numirea lui Olteanu la BNR a creat impresia unei inexplicabile trageri pe linie moartă a unuia dintre produsele cele mai de succes ale epocii post-decembriste, ministru și președinte al Camerei Deputaților la o vîrstă fragedă, despre care se spune că visa chiar la un post de premier.
Dacă insinuările României Libere au vreun sîmbure de adevăr, s-ar putea ca răspunsul la întrebarea de ce și-a schimbat, peste noapte, Olteanu ”profilul” să fie mai complicat decît ne-am fi așteptat pînă azi. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998