CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

RA-APPS a început să îşi evalueze activele, în vederea vânzării

0 comentarii / 1381 vizualizări / 26 octombrie 2010

RA-APPS a început evaluarea propriilor active, invocând legea care permite vânzarea acestora, şi a angajat cinci firme care să indice valoarea bunurilor din patrimoniu, după ce a anunţat că nu mai poate administra unele imobile din cauza crizei, iar preşedintele Băsescu a cerut privatizarea regiei.

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a primit, conform Mediafax, opt oferte şi a angajat, prin licitaţie deschisă, cinci firme, respectiv Romanian Expert Consulting, Fenco, Tehnic Rom Expert Consulting, Lero Advanced Consulting şi Rom Caro Service, cu un contract în valoare totală de 410.000 lei, pentru evaluarea activelor aflate în administrarea regiei.

În anunţul de atribuire a contractului este indicat că procedura de evaluare va fi derulată în conformitate cu Ordonanţa 19/2002 privind utilizarea fondului locativ de protocol şi vânzarea unor imobile, aflate în administrarea RA-APPS.

Conform legii, imobilele, proprietate privată a statului, aflate în administrarea RA-APPS, negrevate de sarcini, pot fi vândute la un preţ de ofertă stabilit pe baza unui raport de evaluare elaborat de persoane fizice sau juridice autorizate. Evaluatorul este selectat de regie prin licitaţie.

La începutul lunii aprilie, Secretariatul General al Guvernului, în subordinea căruia funcţionează regia, a anunţat că RA-APPS se confruntă cu probleme din cauza crizei pe piaţa imobiliară şi este obligată să îşi restrângă cheltuielile, astfel că nu îşi mai poate permite să suporte cheltuieli pentru administrarea unor imobile.

Contractul cu cele cinci firme de evaluare a activelor a fost atribuit la finalul acelei luni, dar anunţul de atribuire a fost publicat săptămâna trecută, la puţin timp după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Pro TV, că RA-APPS ar trebui să fie privatizată, iar persoanele care locuiesc în imobilele din patrimoniul regiei să le poată cumpăra la preţul pieţei, având în acest sens prima opţiune.

RA-APPS administrează imobile destinate serviciilor de reprezentare şi protocol pentru Preşedinţie, Parlament, Guvern, Curtea Constituţională, misiuni diplomatice, instituţii internaţionale, precum şi bunuri aflate în domeniul privat, inclusiv unităţi turistice.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998