CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Raceala total in politica: Basescu refuza sa dea mina cu liderii Opozitiei

0 comentarii / 1390 vizualizări / 14 decembrie 2011

Când a refuzat să le strângă mâna liderilor USL, invitați la Cotroceni, ”președintele Traian Băsescu a încălcat o cutumă sfântă a diplomației: atunci când inviți pe cineva, trebuie să-l saluți”, explică fostul ministru liberal de Externe, Teodor Meleșcanu, pentru Inpolitics.

Preşedintele Traian Băsescu nu ar fi dat mâna cu liderii USL Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin la începutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, au declarat, azi, pentru Mediafax, surse politice, care au relatat şi un schimb de replici Băsescu-Antonescu. Astfel, liderul PNL Crin Antonescu i-ar fi spus lui Traian Băsescu că patronează un sistem corupt, în care toţi sunt corupţi şi fură. După ce l-a ascultat, Băsescu i-ar fi spus lui Antonescu: „Şi voi sunteţi corupţi!”. „Cine, eu?”, ar fi replicat Antonescu, potrivit surselor citate. „Voi, politicienii”, i-a replicat Băsescu, au precizat aceleaşi surse. Liderul USL Victor Ponta a susţinut că la întâlnirea de la Cotroceni preşedintele Traian Băsescu a fost „mai grosolan decât e el de obicei”, că a fost „nervos, plictisit” şi că a avut loc „un schimb de replici neplăcute”.

Fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, este de părere că refuzul președintelui de a întinde mîna invitaților săi este un lucru de o gravitate aparte. ”Din punct de vedere diplomatic, faptul că președintele Traian Băsescu a refuzat să le strângă mâna liderilor USL, după ce i-a invitat la Cotroceni, reprezintă o totală lipsă de respect pentru protocolul minim. Chiar dacă ți-ai invita dușmanii, este vorba despre o întâlnire oficială. O întrevedere cu protocol. În diplomație este o cutumă sfântă: atunci când inviți pe cineva trebuie să-l saluți. Este protocolul minim”, explică Theodor Meleșcanu, om politic care a avut zeci, poate sute, de întâlniri oficiale în perioada în care a fost ministru de Externe. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998