CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Rachete rusești lîngă ambasada României. MAE nu suflă o vorbă despre evacuare

19 comentarii / 3201 vizualizări / 10 octombrie 2022

Ministerul român de Externe a decis evacuarea preventivă a personalului diplomatic de la Kiev pe 12 februarie, cu aproape două săptămîni înaintea invaziei rusești, mai întîi familiile diplomaților plus personalul neesențial, iar la două zile după invazie se încheiase repatrierea generală, inclusiv de la consulatul din Odesa. În aprilie, pe fondul calmării situației din Kiev, ambasada și-a reluat activitatea.

În mod ciudat, acum, la ore bune după ce Kievul ar fi fost atacat cu rachete, inclusiv în centrul orașului, inclusiv în preajma ambasadei României – consulatul german fiind chiar lovit de proiectile -, nici ministrul Bogdan Aurescu, nici MAE în ansamblu nu suflă o vorbă despre evacuare. Mai mult, pe siteul MAE există avertizări de părăsire urgentă a teritoriilor unor state cu probleme și de evitare a oricăror călătorii acolo, mai exact în Afganistan, Libia, Liban, Sudanul de sud, Siria, Armenia, Azerbaijan, China, Irak, Kenya, dar cu Ucraina absentă la strigare.

„Condamn cu fermitate atacurile cu rachete rusești asupra obiectivelor civile din centrul Kievului și din alte orașe, cu încălcarea flagrantă a dreptului umanitar internațional, care au dus la pierderea de vieți omenești. Sunt bucuros că personalul Ambasadei României este în siguranță. Chiar dacă unul dintre atacuri a lovit la doar 850 de metri de sediu.”, a transmis azi Bogdan Aurescu, pe Twitter. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Nicio actiune. Niciun ajutor. Nimic.
  Pentru ucraineni totul. Pentru romani nimic.

  Colonia imputita romania.

 2. Cind statul terorist ukropian a bombardat Donbas timp de 8 ani omorind mii de civili rusi unde a fost revolta ta Onanis ?

  5000 de civili sirbi ucisi in bombardamentele barbare ale aliantei terorist -zioniste nato in 1998.toti degeneratii Ioropei au aplaudat atunci in loc sa condamne…

  • Corect spus!

 3. Russia trebuie sa lichideze complet regimul neonazist al lui Zdrelensky.Pentru asta orice metoda e legitima
  Iar cei care sprijina regimul terorist de la Kyev trebuie si ei eliminati

  • mars

   • si ia-o si pe ma-ta, maimuta buboasa

    • Te injuri singur cacatule sereimuist ?

     • Si cand te apara cineva pentru ca ai spus ceva corect, tu tot idiot, to idiot…

    • nu mai linge talpile postacilor pe bune rusi

     • că şi aşa e o capră râioasă care fată iezi avortoni, cu patru coarne şi şase copite dar fără creier.
      Nuieeeee jewKraina!

 4. Pericol la 850 m de ambasada sinecuristilor? Hmmm… poate daca era la 8,5 m sa fi fost vreun pericol… e plin de dobitoci care se cred „iexperti”…hAurescule, schimba-ti pampersii, prapadit borat ce esti!

  • Greșit, hAiurescu!

   • E gĂurescu!

 5. Dar cind ambasadele romanesti ramineau deschise la Bagdad(unde a trecut o rachera prin doua fereste opuse), la Beirut etc. nu s-a mai isterizat vreun cetatean roman cretinizat de propaganda americana !!!
  Lasa-i sa tea acolo ca sint platiti REGESTE !!!
  Daca sin iubitori de otan si de america sa stea si sa doarma in beci !

 6. Domnule Iacob, ar fi bine sa puneti pe cineva sa modereze dejectiile unora care scriu pe acest site, fiindca nu sintem obligati sa suportam toate imbecilitatile retadatilor platiti de sie, sri, dia etc.
  Va multumesc !

 7. Oamenii sint suparati de aia scriu de toate pt. toti .Cind au borbandaT amerolaCI bELGRADUL SI AMBASADA chineza ia durut in cur pe alde pulerescu si altii .SLAVA

  • Just. Sklava!

 8. or fi bagat ucrainieni in Ambasada,
  parca hannah pauker rabinshon era ucraineeanca….

 9. Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD), a greșit atunci când a spus că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina. Vad ca iohanis, ciuca , ciolacu, vor razboi, SA MEARGA EI IN TRANSEE SI IN PRIMELE RINDURI FARA MASCA ANTI -ATOMICA.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998