CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Radicalizare: Sindicalistii Ku-Klux-Klan au ars ”guvernantii” in piata

0 comentarii / 1516 vizualizări / 15 iunie 2010

Disperarea celor câtorva sute de manifestanți strânși pe bulevardul Izvor, la intrarea în Camera Deputaților a atins cote maxime în jurul prânzului, când un grup de protestatari înveșmântați în costume roșii și purtând coifuri asemănătoare celor din Ku Klux Klan și-au făcut apariția dinspre splaiul Dâmboviței.

Aceștia, purtau în sulițe înalte, manechine înfățișându-i pe membrii guvernului. Marionetele aveau lipite pe capete chipurile miniștrilor cabinetului Boc. O imagine sinistră, înfricoșătoare amplificată de onomatopeele mulțimii, huiduieli și urlete. Din când în când agitatorii îndemnau participanții prin portavoce să vină „mai aproape de porți”. Iar oamenii se împingeau cu toată forța, încercând să rupă cordonul de jandarmi. La un semn, păpușile erau azvârlite cu țepe cu tot în mijlocul manifestanților, care începeau să le care șuturi, să joace tontoroiul pe ele, pentru ca în final cineva le dea foc. Indiferent de vârstă, cei prezenți erau cuprinși de isteria răzbunării și doruința de a vedea sânge curgând.

î

O practică mai apropiată de tradiția Voodoo, decât de cea a luptei sindicale sau religiei creștine a poporului român. „Moarte lui Băsescu, locul tău e lângă Ceaușescu!” și „Elena Udrea, lângă Elena Ceaușescu!” s-a strigat la unison din sute de piepturi. După ce fiecare dintre membrii guvernului Voodoo a fost incinerat, scuipat și călcat în picioare a venit rândul pompierilor să stingă flăcările, iar aerul și așa încins de cele peste 40 de grade, a devenit cu adevărat insuportabil. Cel puțin 20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Între timp, pe un ecran uriaș adus de sindicaliști, protestatarii puteau urmări discursurile din Palament, huiduind sau aplaudând, după caz, cele expuse de vorbitori. În final, temperatura caniculară, dar și pierderea speranței că moțiunea va trece, a făcut ca numărul manifestanților să se diminueze. (Răzvan Mateescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998