CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Radu Duda, milogul de cinci stele al Casei Regale

0 comentarii / 2138 vizualizări / 30 mai 2010

Cînd nu stă cu mîna întinsă, precum milogii, la bugetul de stat pentru sume ridicole, așa-zisa alteță regală Duda, salvatorul de acum cîteva luni al României (pînă a descoperit că îi fluieră vîntul prin buzunare și s-a retras din cursa electorală), face mega-petreceri de criză, cu mii de invitați, concurînd în fast cu adevăratele capete încoronate ale Europei.

Exact cînd Băsescu anunța tăvălugul măsurilor anticriză pentru România, la porțile guvernului bătea un milog de tranziție, pseudo-alteța regală Radu Duda, cerînd nici mai mult, nici mai puțin decît ca necăjitul buget al țării să suporte cheltuielile de întreținere ale Palatului Elisabeta, reședința familiei regale. Suma în cauză se ridică la 3500 de euro, cam cît costă un frac din cele pe care prințul obișnuiește să le poarte la diversele recepții care îi colorează viața. O sumă derizorie pentru – atenție! – reprezentantul unei familii a cărei averi, provenite din retrocedări, se ridică deja la sute de milioane de euro. Spunem deja pentru că se află, încă, destule revendicări pe rol, care vor îngroșa substanțial conturile familiei. Iată ce declara, textual, Radu Duda, în sprijinul cererii sale: „Cheltuiala pe care am socotit-o noi lunar, care ne-ar reveni, este de 3.500 de euro. Aceasta este economia. Aş vrea să vă întreb: sunteţi siguri că aceşti 3.500 de euro pe care ar trebui să-i plătim noi acum merg la săracul român? Aveţi certitudinea că bietul român primeşte aceşti 3.500 de euro? Ei nu ajung să plătească nici apa minerală în instituţii ale statului“.

Altfel spus, pentru că amărîții patriei nu și-ar vedea viețile îmbunătățite cu o contribuție regală atît de mică, ce rost are să mai fie plătită?

Poate că unii cititori se vor fi întrebat pentru ce are nevoie Radu Duda de bani de la buget? Răspunsul e oferit chiar de siteul prințului consort al Margaretei: în zilele de 26 și 27 mai, a avut loc fastuoasa sărbătorire a celei de a 50-a aniversări a fostul actor provincial Duda, care a inclus spectacole de gală la Teatrul de Operetă, demonstrații sportive la British School din București, dar, mai ales, o mega-recepție, botezată ”Garden Party”, la Palatul Elisabeta, unde au fost invitate peste 1.000 de VIP-uri, din mediul politic, economic, academic și militar, reprezentanți de frunte ai culturii române, ai presei și membri ai Corpului Diplomatic acreditați la București. Probabil că, vorba milogului regal, numai apa minerală Evia și Perrier de la eveniment a costat 3500 de euro, suma pe care Casa Regală s-a înjosit să o cerșească, în an de criză, din buzunarele contribuabililor români. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998