CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Radu Moraru a luat-o razna: vrea televiziune cu bani de la telespectatori

0 comentarii / 1630 vizualizări / 6 noiembrie 2011

Jurnalistul Radu Moraru anunță, pe blog, demararea unui proiect fără precedent în presă. Concret, el vrea să își facă televiziune – ”Nașul TV” – prin subscripție publică. Moraru spune că acționarii ar putea fi, la început, 100.000 de fani, care ar achiziționa câte o unică acțiune, în valoare de 100 de euro. Nașul este optimist: un atare proiect mass-media ar putea avea încasări, în 2014, de 15 milioane de euro.

”Marile bugetele de publicitate să nu mai depindă de politicieni”
”Se poate construi o televiziune onesta, corecta fata de telespectatorii sai si rentabila din punct de vedere financiar? Da, cu citeva conditii.
Marile bugete de publicitate ale marilor companii, romanesti sau straine, sa nu mai depinda de stat sau de politicieni! Masuratorile de audienta sa fie realizate corect, transparent si prin tehnologii avansate, nu ca pina acum! Santajul practicat de presa sa nu mai fie permis ba chiar sa fie aspru urmarit si pedepsit! CNA-ul sa fie depolitizat! Ultima condiție? Sa stii sa faci audienta!!! E posibil Nașu TV?! Mai ales ca precedentele conditii, sa nu fim naivi, nu vor fi implementate miine. E posibila o televiziune care sa serveasca numai interesul telespectatorilor sai, chiar si atunci cind interesele sau optiunile politice ale telespectatorilor sint diferite? Eu cred ca da, as numi-o “televiziunea democratica”! Finantata chiar de catre telespectatori, in mod inteligent. Tot ei voteaza un consiliu editorial care sa reprezinte “investitorii”! Atunci sa vedeti cit e de greu sa faci presa! Ar fi cea mai onesta reteta pentru urmatorii 10 ani, pentru Romania!”, exclamă Radu Moraru, optimist.

Poporul acționar
Totodată, el susține că plecând de la 100.000 de fani, care ar deveni acționari prin preluarea unei singure acțiuni, acest proiect ar putea deveni vandabil. ”E nevoie de 100.000 de fani ai acestei idei, care sa achizitioneze cite o actiune, in valoare de 100 de euro, platibili in doua transe egale, anuale. Astfel, este asigurata finantarea pe 2 ani iar telespectatorii detin 50% pentru a putea bloca vinzarea televiziunii fara acordul lor! Este nevoie de 100 de companii mijlocii, curate, care sa isi permita achizitia a 500 de actiuni, cu plata in doi ani. Astfel, aceste companii vor detine, impreuna, 25% din actiuni dar vor beneficia de publicitate gratuita in valoare de 25.000 euro/ an, timp de doi ani.
Dupa primii doi ani, televiziunea ajunge la break even, adica isi finanteaza singura cheltuielile, nu mai e nevoie de efortul actionarilor, si incepe sa faca profit! Restul de 25% din actiuni vor fi detinute de echipa Nasul si va reprezenta pachetul de control, pentru a garanta independenta editoriala fata de orice ingerinte. Echipa Nasul va fi supravegheata de catre Consiliul Editorial ales de catre micii actionari. Companiile nu cred ca ar trebui sa voteze. In schimb, ele vor fi protejate in fata santajului de presa sau politic, avind o tribuna unde se pot apara sau explica”, susține Nașul. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998