CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Raluca Turcan confirma Inpolitics dupa 5 ani: adevarul despre Udrea -”Kill Bill”

1 comentariu / 3179 vizualizări / 14 februarie 2015

Deputatul Raluca Turcan a explicat, ieri, într-o conferință de presă, ce a vrut să spună acum cinci ani, printr-o afirmație care i-a atras, la vremea respectivă, multe acuzații din partea presei, pe motiv de lingușeală extremă, e vorba de compararea Elenei Udrea cu eroina din ”Kill Bill”. O explicație care confirmă decriptarea – unică la acea vreme – a mesajului de către Inpolitics, cu totul alta decît a restului presei.

„Elena Udrea poate fi un veritabil Kill Bill al politicii româneşti” a spus Raluca Turcan pe 21 noiembrie 2010, atunci cînd Udrea a fost ales lider al PDL București. o metaforă care a fost taxată de presă ca un elogiu la adresa blondei prezidențiale.

Într-un articol difuzat de siteul nostru, arătam, însă, că respectiva comparație e, mai degrabă, o lovitură și că cei care se grăbiseră să o critice pe Turcan scăpaseră sensul real vorbelor sale.

”Raluca Turcan, președinte al Comisiei de Cultură, fată cultivată, ar fi avut la îndemînă zeci de alte modele feminine de succes, decupate de pe marele ecran ori din literatură, pentru Elena Udrea. De la Vitoria Lipan și Maica Tereza la prințesa Leia, ori de la Ioana D’ Arc la Scarlett O’Hara. A ales eroina din seria Kill Bill (Ucide-l pe Bill) a lui Tarantino. Or, cel puțin la un asemenea nivel politic, cînd fiecare vorbă e răstălmăcită în fel și chip, se presupune că îți alegi cu mare grijă metaforele.
Eroina din Kill Bill e o asasină feroce, membră a unei grupări mafiote, numite Viperele ucigașe, și e iubita șefului cel mare, cel care a și antrenat-o pentru viața în afara legii. Într-o zi, sătulă de fărădelegi și rămasă însărcinată cu big boss, eroina dă bir cu fugiții, dar e prinsă de foștii confrați mafioți și împușcată fără milă. În timpul comei îndelungate, e folosită de infirmieri, în spital, pe post de păpușă gonflabilă, contra cost, ani de-a rîndul. Cine vrea și are bani, se deșartă în ea fără probleme. Revenită miraculos din comă după patru ani (exact un ciclu electoral), blonda mafiotă pornește un război sîngeros contra propriilor camarazi, pe care îi ucide la pachet, iar ultimul pe listă e chiar Bill, fostul șef și tatăl copilului său. Punct.
Ce legătură de admirat poate fi între o asasină sîngeroasă, total în afara legii, care se întoarce crunt împotriva propriilor fîrtați, și noua șefă a PDL București, viitor edil al Capitalei, numai Raluca Turcan ar putea spune. Dacă nu cumva șefa comisiei de Cultură o fi vrut să transmită colegilor de partid mesajul subtil ”atenție, într-o zi, cînd va ajunge să stăpînească toate tehnicile de luptă politică, s-ar putea să se întoarcă împotriva noastră și să ne execute, bucată cu bucată sau în bloc! În frunte cu creatorul ei, Traian Băsescu!” scriam la acea vreme.

Ieri, întrebată de un ziarist despre momentul în care declara despre Elena Udrea că este „un adevărat Kill Bill al politicii”, Raluca Turcan a răspuns: „Aţi văzut filmul? Reflectaţi asupra filmului! O să vedeţi de ce a generat foarte multă supărare la vremea respectivă. Puţini au înţeles atunci ce am spus”, a spus Turcan.

Culmea e că, la cum se derulează evenimentele, pare că nu doar decriptarea noastră a fost corectă, ci și compararea Elenei Udrea cu personajul lui Tarantino, o bilă albă pentru vizionara Raluca Turcan. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Vrajeala de doi bani la ca distinsul jurnalist a plecat repede urechea pentru ca ar fi confirmat o interpretare a sa. Dupa ce vreme de 5 ani a beneficiat din plin de relatia cu Udrea, vine acum Raluca Turcan sa dezvaluie „semnificatia” comparatiei sale. Aiurea! O lingea in dus, ca multi altii din politica, media si mediul de afaceri.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998