CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Raport oficial: în regimul Maiei Sandu, moldovenii sărăcesc accelerat

17 comentarii / 3046 vizualizări / 19 septembrie 2023

Potrivit primului raport al guvernului Moldovei privind progresele în implementarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, în țara condusă de Maia Sandu a crescut dramatic rata sărăciei absolute, la peste 31% în anul 2022, de la 23% în 2018, scrie Omniapress.md.

Această creștere semnificativă a ratei sărăciei absolute marchează un pas înapoi pentru Moldova în eforturile sale de a combate sărăcia și de a îmbunătăți nivelul de trai al populației. Datele prezentate în raport arată că, în ciuda unor îmbunătățiri temporare, procentul populației care trăiește cu mai puțin de 2,15 dolari pe zi a crescut la 1,3% în 2022, iar procentul populației care trăiește cu mai puțin de 4,3 dolari pe zi a atins 6,1%. Rata sărăciei absolute a crescut de la 23% în 2018 la 31,1% în 2022, marcând cea mai înaltă cifră din 2014, transmite bani.md.
Raportul guvernamental identifică o serie de provocări care stau în calea progresului Moldovei în reducerea sărăciei, printre care se numără o economie subdezvoltată, investiții limitate, productivitate scăzută a muncii, vulnerabilitate la crize economice și schimbările climatice, dezechilibrele regionale și niveluri ridicate de sărăcie în comparație cu alte țări. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. A crescut crima in Moldova de cateva zeri de ori.
  Moldovenii sunt ingroziti, au inceput sa isi ia toti cetatenie romana, inclusiv slavii si sa plece in Europa sau Romania, nu se mai poate trai.

  Nu cunosc daca actiunea accelerata cu pedala apasata pana la podea de a saraci pe moldoveni si Moldova grabeste Unirea sfanta cu Romania sau viitorul rapt teritorial pe care il va face Mini-Rusia. Sa nu uitam ca un stat total democratic si european a propus invadarea unui judet din Republica Moldova si ocuparea lui.

  • iar tu esti produs la posta

   • Mă-ta-i căcat din curul bunică-ti.

    • ceea ce chiar te defineste total. Ai tot creierul „ocupat” de zoaie, nu doar un judet.

   • Semn ca s-a spus un adevar.

    • BOUUULE

  • Și eu propun invadarea întregii pseudorepublici care se pretinde Moldova.

 2. Si românii din partea ailaltă a Prutului, cum trăiesc? Cu bătutul pe umăr al americanilor? Prostănaca o sa ii ducă la faliment, dar sa o mai voteze incă o dată, ca ii apără de ruși.

  • Nu sunt români, sunt moldoveni.

   • sunt ET pe ogor

 3. Când îi văd pe moldovenii de peste Prut pe meleagurile noastre…zic (nu spun) că nu sânt atât de săraci. Iar la capitolul politețe, în toate cele (de data asta SPUN, nu zic), chiar nu au cei 7 ani de acasă.

 4. Votați gAURa!

  • n-avea grija

 5. Ion și Ogor, 2 boi pro-ruși..

  • Ia de suge si de la romani, care te inmuiaza generos

 6. Ca si romanii isi merita soarta.Prostia e inkurabila,

 7. Păi da că sorosismu nu ia dat lu Sandu nici minte da nici mîncare

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998