CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

Rareș Bogdan, contra curentului: Nedrept și jignitor ce a făcut Parlamentul Ucrainei. Zelenski să repare

13 comentarii / 4142 vizualizări / 22 decembrie 2022

Europarlamentarul Rareș Bogdan nu e impresionat de glorificarea lui Zelenski în SUA și critică dur regimul de la Kiev, după un vot parlamentar care limitează accesul la educație al românilor din Ucraina. Bogdan îi cere lui Zelenski să nu promulge legea mai înainte de a se face cuvenite reparații.

”Ei bine, NU!
Parlamentul de la Kiev a votat pe 13 Decembrie a lege a educației care limitează accesul minorităților la școală în limba maternă. Este nedrept și jignitor. Se mențin prevederile legii din 2017 care limitează accesul la educație al minorităților. Se stipulează ca, după clasele primare, se introduc cote proporționale pe criterii etnice, ceea ce face ca elevii români să aibă materii cu predilecție în ucraineană și termină liceul fără sa aibă competente solide in limba maternă. Sunt mâhnit, deoarece după invadarea Ucrainei de către Putin, românii au arătat o solidaritate rară în lume, i-au considerat pe refugiați membri ai familiilor lor, și-au dat cămașa de pe ei, iar statul român a alocat resurse pentru facilitarea tranzitului către alte state UE, dacă au dorit. Președintele Ucrainei nu a promulgat legea, mă aștept să ceară modificări pentru a garanta copiilor români dreptul de a învăța în limba maternă la toate disciplinele, la toate nivelurile. Atâta timp cât legea menține nedreptățile create prin legea educației din 2017, care reduce dreptul copiilor de a-și dezvolta identitatea românească prin studiu la toate materiile, nu o putem accepta. Este drept, prin legea adoptată statul ucrainean se angajează să nu asimileze minoritățile și condamnă discriminarea, dar este insuficient” a scrie liberalul pe Facebook. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Termina dichisitule cu gargara! Vrei sa faci ceva? Expulzează traficantul care este ambasadorul actorului la București! Sau ia pune niște bete în roate la transferul de arme către ei! Și sa vezi cum o lasă mai moale! Dar cum voi sunteți controlați de ventrilocii din America, iar aici ii bag și pe psd-isti urli așa cu amortizorul pe muie și nu faci nimic!
  Oare când o racheta trasa din est spre Constanta va face ravagii vom intra și noi alături de actor și ai lui în război? Te vei prezenta pe front? Nu ca ești un putopalmist de nota 10! Vanghelie, tata ciorilor, de ce nu sari în schema cu schița plăților către dichisit?
  Oricum, lucruri bune nu ni se arata așa ca va sugerez lumânări întoarse la Ciprian și MIna.. Măcar nu murim cu toții, dar sa vedem cum pupincuristii vecinilor mor înaintea noastră!

 2. Bun. Și rămâi doar mâhnit, măi ? Austria v-a tras-o din picioare, Ucraina definitivează din spate. Am auzit că savurezi. Nu știu de ce rămânem surprinși de fiecare dată de atitudinea de “fetiță” . Doar asta sunteți , fetițele celorlalți.

 3. Foarte bine! Cand se vor trezi romanii, sau mai bine zis , se vor mai trezi? Cand vor renunta sa mai fie amabili si binevoitori, si in schimb sa fie scuipati in obraz? Toate gesturile de umilinta, bunavointa si amabilitate au fost tratate cu fundul.Platiti cu aceeasi moneda, nu mai stati in genunchi.

 4. Rareș Bogdan acest cel mai mare patriot naționalist al Ro. Slava!

 5. Ce voteaza „parlamentul” de la Kiev oricum nu mai are nici o importanta… daca am avea NOI pe cine sa votam, n-ar mai fi nevoie sa dea cineva drepturi minoritatii romane din ucraina, pentru ca n-ar mai fi minoritate si n-ar mai fi in ucraina…

  • Asa e !

 6. se zice sa intorci si celala;t obraz noi le/am intors pe amindoua am pus si curul la bataie ba am primit si o muie pt consolare .SLAVA.

  • cea mai nenorocita si imputita colonie este colonia rromania

   stat mafiot, stat esuat, stat corupt, stat nedrept, stat parazit, stat infect, stat ocupat militar

   Suntem in top 4 state care furnizeaza armament si ajutor ucr*inei perverse si nemernica, iar minoritatea romana (nativa pe pamantul ei, nu venita din Asia…) tot calcata in picioare este de neofascistii ucr*ineni, statul rromman sta cu gura deschisa in genunchi, cu pantalonii jos

   Noi ii ajutam pe toti, ne facem slugi la toti, dar pe noi nimeni din Europa nu ne ajuta, nimeni din America, niciun „aliat”, niciun „partener” strategic afurisit, nimeni nu spune si nu face nimic la schimb pentru Romania si minoritatea romaneasca inchisa in lagarul ucr*inean

 7. poporul roman, sluga perfecta, supusa si sarind in genunchi in fata fiecarui slitz care se deschide… asta patim daca stim doar sa dam si nu stim sa si cerem, nu avem diplomati adevarati, uite asa ne calaresc care pe unde apuca, fara sa dea nimic la schimb… dragi politiceni, rontaiti in continuare madularul actorasului, voi si toata Europa, in timp ce unchiul Biden se amuza copios :))

 8. Bogdane,toate slugile romanesti l-ati pupat atat de mult in cur pe asta pana s-a cacat in gura voastra.Valabil si pentru Schenghen.Cand va veti lepada de haina de slugi poate o sa respecte cineva tara asta in lume.

 9. Ca nu sunt unguri, polonezi sau evrei ca sa ii apere cineva de regimul „democrat” si „euroatlantic” ucrainean.
  Pentru ei nu ne-am luptat sa ii salvam de iadul bolsevic, am acceptat diktatele naziste si in continuare tot un regim nazist ii chinuie pe acei romani inchisi in ucraina.

  Daca erau unguri, statul maghiar bloca orice actiune UE, NATO, ONU, OSCE, inchidea granitele etc pentru Ucraina in numele drepturilor minoritatii maghiare.
  Ceea ce au si facut si continua sa faca. Niciun maghiar nu a vazut frontul din Donbas sub Viktor Orban, dar romanii sub Basescu si Iohannis au fost trimisi sa moara in razboi cu Rusia.
  Romania si romanii au devenit slugile nenorocite ale Ucrainei, noi din colonie ne-am downgradat la subcolonie.

 10. Proaspatul stat Ucraina, dupa 1992 nu a retrocedat casele si terenurile confiscate de Stalin in 1944 la marea deportare a unui popor intreg, tatarii din Crimeea. Au fost agitatii si batai in strada unde majoritarii ii luau la pietre pe urmasii deportatilor ce isi cereau drepturile in strada. Revendicarile s-au soldat cu rezultate aproape invizibile.
  Ucraina pastrandu-si mostenirea structurii etnice lasata de Stalin. Va asteptati la o alta atitudine astazi ?
  In ceea ce il priveste pe Rares Bogdan, acesta nu este decat un slinos liber-schimbist.
  Cu alte cuvinte, schimbarea atitudinii Kievului trebuie provocata de Bucuresti, altfel vom avea un vecin trufas ce va face orice ca sa ne calce pe bataturi, ce isi va muta tarusii de pe hotar sau gardul dintre case daca stapanul curtii . . . doarme, obosit de mult prea multe programe la care a trudit.

 11. pai la noi nu mai exista interes national. exista interes american, austriac si mai nou ucrainian. ucraina cu care ne judem de 30 de ani acum ne e mare prietena. s-o credeti voi. fereasca dumnezeu sa castige rasboiul fascistii aia ca va iau delata si tot ce mai aveti!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998