CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9633 RON DOWN | 1 USD = 4.6099 RON DOWN | 1 GBP = 5.7790 RON UP

Rareș Bogdan, poziție-șoc: Ne trebuie educație pentru a putea da de pămînt cu vreun Putin. Trebuie să achiziționăm arme

12 comentarii / 2643 vizualizări / 23 mai 2023

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, adoptă o poziție neobișnuită vizavi de problematica educației, afirmînd, într-un editorial, că o țară educată poate da de pămînt cu dictatori precum Putin. ”Iar cei care se plâng că achiziționăm arme să se gândească la scenariul în care am fi în pielea goală, costelivi și plângăcioși, în fața unei haite de câini turbați” mai scrie el, cu referire la disputa zilei, potrivit căreia regimul Iohannis preferă achizițiile de arme în dauna majorării salariilor profesorilor.

”O națiune educată va putea spune, peste 50 de ani, când alt Putin va încerca să invadeze un stat, să omoare copii, femei și bunici, că îl trântește de nu se vede. Acesta este, până la urmă, efectul educației, dincolo de înțelegerea analizei matematice, a acceleratorului de particule sau descoperirea unor galaxii prietenoase: să nu poți fi manipulat de un cretin frustrat dornic de mărire. O națiune educată nu va putea să nască alt Putin, deoarece va vota conștiințe” scrie europarlamentarul, pe Comisarul.ro

”O națiune educată nu va înghiți o retorică otrăvită. Va respinge, de pildă, ideea că, pentru pace trebuie să-ți abandonezi țara în mâinile dușmanului, fără să tragi un singur glonț. Va respinge văicăreala gen „ce să facă și Putin, dacă l-au izolat?” Sau „ce tot o țineți cu afirmațiile puternicilor lumii, lui Putin de ce nu-i dați voie să se exprime”?(…)

Ce faci dacă ești invadat? Te aperi, ripostezi, încerci să-i bagi agresorului o mătură în ochi sau faci stânga-mprejur și o iei la goană? …Doar că nu poți lupta cu furculițe. Iar cei care se plâng că achiziționăm arme să se gândească la scenariul în care am fi în pielea goală, costelivi și plângăcioși, în fața unei haite de câini turbați” mai scrie liberalul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Pana una alta ,Bogdane,dictatura este la tine acasa iar regimul pe care il slujesti contra cost face tot posibilul sa ne tina prosti ca natie.Cat priveste pe Putin nimic nou la romani cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

 2. „Nu ne trebuie educație, ne trebuie arme.” Asta am spus.
  Se intelege si din context ca asta am vrut sa spun.
  S-a inteles gresit cum apare… „Arme, arme, arme”, asta am spus.

 3. Vrei arme, mai Criminalule, fost ZOIARIST de doi bani ?
  De arme o sa mierlesti, SCURSURO !

  PNL, un partid de CRIMINALI de cand exista acest partid.
  Cine sunt LIBERALII patri-hoti si CRIMINALI ?
  1. În februarie-martie 1907, regatul României fierbea pentru ca in SUA doi bancheri au declanshat prima criza economica mondiala despre care nu se vorbeste. Ţăranii din judeţul Botoşani au pornit o răscoală care s-a întins în toată ţara.La 12 martie 1907 a fost ales un nou guvern, liberal de această dată, condus de D.A. Sturdza. Generalul Averescu, viitorul erou al primului război mondial devenea ministru de război iar Ion I.C. Brătianu era numit ministru de interne. Averescu şi Brătianu s-au întâlnit şi au elaborat planul de înăbuşire a răscoalei. În 10 zile cea mai mare răscoală ţărănească a secolului XX a fost înăbuşită în sânge. Oameni împuşcaţi şi gospodării rase de pe faţa pământului cu tunul. Planul a fost îndeplinit fără ezitare. Noul Guvern a decretat mobilizare generală, iar trupe de infanterie şi cavalerie au fost comasate în calea ţăranilor sau trimise contra lor. Inclusiv artileria era inclusă în acest plan de acţiune. https://adevarul.ro/locale/botosani/cati-tarani-fost-ucisi-1907-adevarul-despre-inabusirea-sange-ultimei-mari-rascoale-taranesti-europa-1_5787a5c05ab6550cb8daa6a7/index.html
  http://amnr.defense.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Aparitii_editoriale_pdf/11_Armata_Rascoala_1907.pdf
  2. …Bucuria înlăturării lui Cuza era prezentă în lumea elitelor societăţii. Pentru tarani, Cuza, era omul care le dăduse pământ, un binefăcător… Liberalii radicali au fost în stare să facă pace cu rivalii lor de moarte, conservatorii, numai pentru a-l vedea pe Cuza plecat…Monstruoasa coaliţie l-a silit pe Cuza în noaptea de 11/12 februarie 1866 să abdice, lăsând cârma guvernului în mâna unei Locotenenţe Domneşti”… http://adevarul.ro/locale/botosani/adevarul-despre-abdicarea-alexandru-ioan-cuza-complotul-monstruos-transformarea-voievodului-unirii-despot-1_5722159f5ab6550cb86cfede/index.html
  https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/lucruri-necunoscute-din-culisele-abdicarii-lui-cuza
  3. ’’Corneliu Coposu: – Actul de la 23 august 1944 nu a fost o insurecţie armată, ci o lovitură de stat care a fost pregătită de multă vreme de către o conspiraţie restrânsă ca număr şi executată prin surprindere, fără forţă militară. În ajunul sărbătoririi Paştelui 1941, Dl. Dinu Brătianu (n.r. – foto jos) în numele partidului liberal, a investit (prin declaraţie verbală solemnă) pe dl. Maniu, să acţioneze în interesul superior al Naţiunii şi în numele partidului liberal:
  Dl Maniu a solicitat (ca reprezentat al opoziţiei unite – P.N.Ţ. şi P.N.L.) o întrevedere comună cu cei doi reprezentanţi diplomatici ai guvernelor englez şi American la Bucureşti (după ce tratase cu aceştia separate, în trei, respective două întrevederi). Conferinţa a avut loc în 27 aprilie 1941 la sediul legaţiei britanice, cu participarea dlui Maniu, a d-lui Reginald Hoare şi a d-lui Gunther. Cu acest prilej s-au tability toate măsurile ce urmau să fie luate după întreruperea relaţiilor diplomatice cu Anglia şi U.S.A. Astfel: Constituirea a două grupuri de legătură, între „opoziţia unită” din România şi o reprezentaţă autorizată a guvernului englez; aceste grupuri urmau să fie înzestrate cu mijloace sigure şi moderne de comunicare (emisie-recepţie) şi cu bază materială de activitate, precum şi cu cifru. Pentru acoperirea cheltuielilor legate de acţiune s-a afectat disponibilul Soc. „Unirea” de Petrol.” http://adevarul.ro/locale/zalau/adevarul-ascuns-71-ani-despre-lovitura-stat-23-august-1944-oprit-iuliu-maniu-publicare-interviu-istoric-acordat-corneliu-coposu-1_57bae25e5ab6550cb8fe2233/index.html http://www.ziaristionline.ro/2011/06/23/documentele-secrete-ale-tradarii-regelui-mihai-de-la-visinski-la-stalin-molotov-si-beria-exclusiv/

  • schizofrena dracului, „zoaie” si „scursura”, cum zici de altii, ceea ce esti tu, de fapt, revarsatorul de rahat de creieri stricati. Hai sictir, boala!

  • Jegoşenie, eşti avatarul diversionist al lui Salivică Militauru, cu care aţi vrut să înhăţaţi publicaţia patriotică Justitiarul după moartea directorului acesteia, domnul Marius Albin Marinescu, deturnându-o anti-naţional? Voi sunteţi şi „reptilienii” şi „kazarii” şi „Satan”, despre care băteţi câmpii la adresa altora, diversionist, satanelor.

 4. Papagalul de Rares Bogdan, furunculul dă dreapta.

 5. Cine crede ca ne va ataca pe noi Rusia, ori e marioneta sua/ue, ori e spalat pe creieri de propaganda main stream ori are in vedere sifonarea unor milioane pe modelul mascaradei covid. Oricare dintre variante sau cumul de variante ar fi corecta in cazul de fata, respectivul NU va mai primi voturile noastre in 2024!

  • cred ca ai dreptate mai ales cu marea sifonare

 6. Acum am înțeles de de educația e atât de precară în USA: ai nevoie de proști care nu știu geografie și istorie pentru a-i duce în războaie în Coreea, Vietnam, Irak, Iugoslavia, Siria și Afganistan. Gura boului adevăr grăiește spune proverbul și ar trebui să-i dăm credit lui Rareș Bogdan pentru „destăinuirile” făcute.

 7. Precum Putin??? Ce treabă avem noi cu el? Precum, Johannis, ce-ar fi? Precum SRI, n-ar fi bine? Precum proștii din partide, mai ales cele ”istorice”? Precum organizații care recruteaza pe cei ”școliți”? Precum SUA care ne spoliază? (aici ar fi necesar un curs intensiv). ș.a.m.d. Cine ne-a agresat pe noi? Cumva americanii prin faptul ca ne-au luat de colonie si le plătim biruri nemăsurate? Cumva Occidentul căruia ii dăm Țara cadou? Găunosul ăsta nu are nici o logică in ceea ce latră. Ce-ar zice de niste școli profesionale pentru elevi si certificate de calificare la terminarea liceului? Or de reinfiintarea liceelor de profil, gen CFR, sanitare, etc. Sau ce-ar zice de o rigoare in școli, pe stradă – unde adolescenții se manifestă ca in codru, țipă, injură, vorbesc urât cu persoanele in vârstă?Ăștia sunt in stare sa ne ducă in război doar ca sa justifice cumpărarea de armament, care le-ar aduce beneficii doar lor, comisioane, bătut pe umăr de stăpâni si consolidarea la putere.

 8. L-ați votat și pe ăsta, la fel ca pe EBA :))

 9. Cu Putin sa dea de pamint „educatii” lui din Rusia. Dar „educatii” nostri trebuie sa dea de pamint cu Ghiolbanis, cu Ciuruca, cu Ciolanu, cu Keliemen, cu tine si cu toata coialitia voastra pulitica !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998