CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Răspundeți pentru averea Gojdu!

0 comentarii / 1778 vizualizări / 9 martie 2015

Mă adresez, din nou, pe aceeași temă celor puși în fruntea statului, de către români. Și care răspund de averea cetățenilor. Fiți atenți la dosarul Gojdu! Este o avere estimată la câteva miliarde de euro, pe care o putem recupera sau nu de la Budapesta. Dreptul României asupra activelor Fundației Gojdu este incontestabilă. Orice funcționar public, indiferent de nivelul la care se află, devine responsabil în măsură în care averea Gojdu va fi pierdută. Vinovat prin acțiune sau vinovat prin inacțiune. Și, când afirm acest lucru, mă gândesc, inclusiv, la președintele României.
Nu intru în detalii. Toți cei care doresc, vor afla toate amănuntele privind fabuloasă avere Gojdu accesând informațiile pe internet. În esență, vorbim despre o fundație făcută de români, cu bani românești, localizată la Budapesta și care are numeroase active, între acestea numărându-se un întreg cartier de locuințe, în centrul capitalei Ungariei. Fundația Gojdu înseamnă, nu numai o uriașă sumă de bani, nefolosită de peste cincizeci de ani, ci și un patrimoniu istoric, cuprinzând glorie, tradiții, documente, peste care se așează praful la Budapesta, datorită ignoranței sau relei-credințe a unor înalți funcţionari publici de la București.
Nu vreau să fiu acuzat că mă rezum la simple aluzii. Voi fi cât se poate de concret. Cât timp a fost ministru al Afacerilor Externe, domnul Mihai Răzvan Ungureanu, numit ulterior și în alte demnități importante, de șef SIE și de prim-ministru, s-a făcut responsabil de o serie de fapte, care ar putea constitui temeiuri rezonabile pentru deschiderea unui dosar de înaltă trădare. El a avut o serie de înțelegeri cu oficialii de la Budapesta și a semnat sau a pregătit spre semnare – urmează să fie văzut – documente prin care statul român urma să renunțe, în favoarea Budapestei, la uriașa avere Gojdu. Astăzi, Mihai Răzvan Ungureanu este, cum-necum, consilier al președintelui Klaus Iohannis.
Marea necunoscută legată de ceea ce a făcut rău sau nu a făcut bun, deși ar fi fost obligat să facă Mihai Răzvan Ungureanu, ar trebui, urgent, lămurită. Dacă Mihai Răzvan Ungureanu este, așa cum cred eu, vinovat, el reprezintă o adevărată piatră de moară la gâtul președintelui Klaus Iohannis. Și nu am nicio îndoială că domnul Klaus Iohannis, odată sensibilizat în legătură cu Fundația Gojdu, va face tot ce îi stă în puteri pentru a o recupera, în beneficiul românilor. Dar și pentru ca cei responsabili să fie pedepsiți, cu toată asprimea.
Voi reveni asupra acestui subiect, care ar trebui să intre în dezbaterea, in prim plan, a opiniei publice. La fel cum voi reveni și asupra altui subiect, mult mai sensibil, legat de recuperarea unei datorii a Germaniei față de România, care se ridica la o sumă exorbitantă, de circa 18 miliarde euro. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998