CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Raspuns oficial: Citu refuza sa-si clarifice petele din biografie

10 comentarii / 5486 vizualizări / 24 iunie 2021

Premierul Florin Cîțu a refuzat să răspundă întrebărilor adresate de PSD printr-o interpelare parlamentară legate de o serie de controverse din trecutul său, invocînd regulamentul Camerei Deputaților.

Recent, deputatul PSD Daniel Ghiță i-a cerut oficial premierului să lămurească respectivele controverse legate de biografia sa, cum ar fi:

1. Daca tatal dvs. a fost angajat sofer la Comitetul Judetean Valcea al PCR, unde a activat inclusiv pe un microbuz de lux destinat inaltei nomenclaturi comuniste locale si centrale, iar ulterior a fost promovat in cadrul cooperatiei socialiste?
2. Daca este adevarat ca mama si bunicul dvs. au fost cercetati si condamnati pentru infractiuni in dauna avutului public?
3. Cum explicati ca familia dvs. a fost pusa in posesie cu suprafata de 75 de hectare de padure in statiunea montana Voineasa, din care detineti o cota de 1/2, conform declaratiei dvs. de avere, in conditiile in care stramosii dvs. au detinut terenuri si paduri in alte localitati, respectiv in Golesti si in Voinesita? Daca aceasta suprafata de padure a facut parte din domeniul public al statului si este amplasata la baza partiei de schi Transalpina Sky Resort?
4. Daca Primaria comunei Voineasa si Directia Silvica Valcea s-au opus atribuirii suprafetei de 75 de hectare de padure in localitatea Voineasa?
5. Daca ati avut si aveti si actualmente litigii judiciare cu Regia Nationala a Padurilor-ROMSlLVA si cu Ministerul Finantelor Publice referitor la atribuirea suprafetei de 75 hectare de padure in localitatea Voineasa?
6. Daca cea mai mare parte a padurii pe care o detineti la Voineasa a fost taiata de firma austriaca Schweigofer? Ce suma de bani ati castigat de la aceasta firma? Daca au fost respectate prevederile legale privind taierea materialului lemnos pe suprafetele forestiere private? Daca ati fost favorizat de Garda Forestiera Ramnicu-Valcea, care are arie de competenta in judetele VîIcea, Gorj si Mehedinti si este condusa de inspectorul-sef Gheorghe Poenaru, fratele unui coleg al dvs. de scoala?
7. Daca familia dvs. a obtinut terenuri si paduri si in statiunea montana Olanesti?
8. Daca ati cazut examenul de treapta la Liceul Energetic din Ramnicu-Valcea si a trebuit sa va inscrieti la scoala profesionala de pe langa acest liceu? In ce temei si pe ce procedura legala ati fost înscris ulterior in clasa a XI-a a Liceului Energetic din Ramnicu Valcea?
9. Daca ati cazut, doi ani consecutivi, examenul de admitere la Academia de Stiinte Economice din Bucuresti?
10. Care au fost costurile totale ale cursurilor urmate la Colegiul Grinnell din Iowa, SUA, cine le-a suportat si care a fost provenienta banilor? Cum ati echivalat diploma de absolvire a unui colegiu cu o diploma de absolvire a unei universitati?
11. Daca in octombrie 2008 ati fost implicat, impreuna cu prietenul dvs. Lucian Isar, actualmente consilierul dvs. pe probleme economico-financiare, intr-un atac speculativ asupra monedei nationale, prin care s-a urmarit atingerea unui curs valutar de 4 lei/euro? Ce suma de bani ati castigat in urma acestei operatiuni speculative? Daca in urma acestui atac au crescut foarte mult dobanzile la creditele in lei, fapt ce i-a adus pe multi debitori in situatia de a nu-si mai putea achita datoriile la banci? Daca rezerva valutara a BNR a scazut atunci cu peste un miliard de euro, pe parcursul unei singure luni? Pentru ce motive ati fost dat afara ulterior de la ING Bank?

Marți, a venit răspunsul premierului, prin secretarul de stat pentru relația cu Parlamentului, Nini Săpunaru:

”Referitor la interpelarea dumneavoastră nr.337B/2021, intitulată ”Clarificarea unor aspecte din biografia primului ministru al Guvernului României”, având în vedere conținutul acesteia, precizez că nu se circumscrie dispozițiilor art. 202 alin.(2) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, și apreciez că aceasta ține de sfera declarațiilor politice.”

Potrivit art.202 invocat în răspuns, ”interpelarea constă într-o cerere adresată guvernului de un grup parlamentar, de unul sau mai mulți deputați, prin care se solicită explicatii asupra politicii Guvernului in probleme importante ale activității sale interne sau externe”.
În cosecință, deputatului PSD i se sugerează să revină cu întrebările sub forma unei declarații politice, doar că la acestea guvernul nu e obligat să răspundă, conform aceluiași regulament, astfel că secretele lui Cîțu rămîn în siguranță. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Citu nu va raspunde niciodata la astfel de intrebari/interpelari, sustinut si protejat fiind de “noua securitate” – ma refer la cea vanduta altor state. Mare secret de descoperit: nici el, nici altii – inclusiv din partidul celui de a pus intrebarile – nu au studii.
  Citu ar trebui sa explice de ce a privatizat astazi sanatatea! Nimeni – ma rog, cu vreo 2-3 exceptii – nu vorbeste de ordonanta de urgenta, adoptata de Guvernul lui Citu (ca al Romaniei, cu siguranta nu este), prin care firmele private absorb fondurile publice destinate sanatatii publice (vezi art. 34 din Constitutia Romaniei), lasandu-l pe “fraierul de roman” fara acces la serviciile minimale.
  Citu, neam cu toti Isarii, Raresii si alti impostori, isi fac treaba cu prisosinta – evident, nu pentru amaratul si fraierul de popor roman…

 2. Oare serviciile, alea de cica servesc patria, mai exista? Nu s-ar spune, ca pe Citu si pe al sau guvern ar fi trebuit sa-i ia, macar azi, Parchetul/DNA-ul/DIICOT-ul direct din sala de sedinta! – as crede ca DIIICOT ca e vorba de un Grup Infractional Organizat (guvernul si altii aflati cu ei in cardasie).
  Cand amaratul de roman va fi reaizat ce i s-a intamplat astazi, prin adoptarea ordonantei de urgenta ce LE privatizeaza fondurile, va fi fost prea tarziu! Pentru ca da, contributiile tuturor de astazi, cica legal, vor fi puse pe tava privatilor!
  Nu Citu e de vina, ci aia care ar trebui sa ne protejeze si sa ne apare interesele: SRI, Parlamentul Romaniei si, Presedintele… de-am avea asa ceva!
  Contributiile de sanatate platite – mult, putin cat or fi ele – vor pleca din sistemul public si vor ajunge la privat (caruia, tocmai i-au mai fost alocate inca 10% supliment de contractare paturi).
  Astazi, prin OUG, asistam la o veritabila fapta de DELAPIDARE a fondului national al asigurarilor de sanatate!
  Intereseaza pe cineva?… se pare ca nu!
  Cand si guvernantii si opozitia sunt proveniti din aceeasi cloaca (fara studii – cu licee si colegii indoielnice – cu diplome cumparate, cu sinecuri oferite – in schimbul libertatii si al slugarniciei vesnice – de cine stie ce servicii) ne mai miram ca toti mimeaza “actiunea si reactiunea”. Sa nu uitam… au incercat tehnocratii sa dea aceasta ordonanta, apoi guvernul PSD… azi i-a iesit lui Citu! – ce au avut toti in comun?.,, acelasi serviciu de cica serveste patria! (au uitat sa spuna care patrie, iar de intrebat nu-i mai intreaba nimeni… ca Romania sigur nu este!)

 3. “ in schimbul libertatii si al slugarniciei ”… scuze, a se citi “in schimbul liberatatii si a slugarniciei”… la nervi, mai apar si greseli (update-ul la comentariu a fost facut pentru dl. Franklin – ala de e omu’ de serveste patria lui Citu si gasca – care cu siguranta va incerca, din nou, sa arunce in derizoriu crunta realitate)

 4. „interpelarea” nu e decat o compunere tampa de genul celor „ce ati facut in ultimii cinci ani, domnule Mazilu”.

  Ceea ce nu schimba realitatea ca Citu, este intr-adevar un impostor. Impostura lui nu consta insa ca nu e pe placul pesedelei, dupa cum se poate crede din interiorul unui partid plin de asistati guvernamentali. Ci pentru ca a inselat asteptarile reformistilor, ducandu-i cu zaharelul. Chiar si acum el zice ca va face reforma dar mai pe la toamna. De exemplu.

  Nu poti sa vii tu un neica nimeni la sase luni de la investirea PM cu acuzatii ca mirele n-a avut izmenele curate la nunta in urma cu nuscati ani. Mai ales ca fiind la PSD, foarte probabil ti-ai mai si platit fotoliul de parlamentar. Fapt pentru care ar trebui sa iei de la 12 in sus impreuna cu ala care t-a aprobat pe lista.

  • Ești prost, securist infect.

   Cîțu deține un capital electoral cât o puță de furnică.

  • ESTI MAI PROST DE CIT VACA DUPA CE ADAT CU PICIORUL IN SUSTAR CIUMA GALBENA A CUMPARAT FOTOLILE

 5. Pai acum poate
  E pe cai mari ..
  Dar cine știe ce va mai fi…că veșnic nu este nimeni în politică, inclusiv acest ipochimen…

 6. Fi-r-ar al dracu de muist!

 7. Maruntul agent CIA e prim ministru in Romania ? Dupa merit!

 8. Daniel Ghiță a oficializat vizita securistului Drumbravă la TMB. Paguba s-a prăbușit pe capul puțoiului cretin al Securității și al USRI, Stelică Ionică cu garsoniera mică, de handicapat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998