CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Răspunsul lui Iohannis la gaura din buget: România va cumpăra superavioane americane F-35

7 comentarii / 3088 vizualizări / 11 aprilie 2023

S-a lămurit de ce a convocat Klaus Iohannis ședința CSAT de azi: în contextul în care guvernul caută disperat soluții să acopere gaura de 4 miliarde de euro din bugetul de stat, România a decis să cumpere cele mai scumpe și mai performante avioane americane de luptă, celebrele F-35.

”Procesul de modernizare a Forțelor Aeriene Militare va continua prin achiziționarea de avioane de ultimă generație F-35. Aceste avioane, dotate cu o gamă largă de senzori avansaţi, capacitate de schimb de informaţii criptate în timp real atât cu platforme aeriene, cât şi cu sisteme de apărare cu baza la sol, capacitate de gestionare reală a imaginii operaţionale a câmpului de luptă, precum şi cu muniţii inteligente de înaltă precizie, permit realizarea şi menţinerea superiorităţii aeriene, condiţie obligatorie pentru asigurarea suveranităţii în spaţiul aerian naţional şi, la nevoie, pentru apărarea acestuia. În acest sens, membrii Consiliului au aprobat Concepția de realizare a capabilității operaționale de apărare aeriană cu avioane multirol de generația a V-a” se arată în comunicatul final al Președinției.

Prețul unui avion F-35, considerat cel mai complet avion multi-rol al momentului, pleacă de la 80 de milioane de dolari, iar o oră de zbor costă peste 40.000 de dolari. În acest moment, România încă așteaptă primele aparate F-16 second-hand achiziționate de la norvegieni. Conform generalului-maior dr. ing. Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, dacă România semnează contractele în acest an, avioanele F-35 ar veni după 2030. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Banii din Educatie si Sanatate iarasi se duc pe alte fiare vechi americane.
  Intrebarea este cine le va zbura si repara? Pensionarii speciali? Politicienii? Tineretul se afla intr-un exod de neoprit, cine dracului sa se inroleze in Armata Romana cand curierii castiga de 2-4x mai mult si cu un program mai scurt + nu exista riscul de a fi trimis carne de tun intr-un razboi tampit comandat de bosorogi.

  Pana la urma, pentru ce sunt aceste avioane? Ca sa apere ce? Coruptia? Pensiile speciale? Saracia? Faptul ca Romania se afla pe ultimul loc in orice statistica U.E. ? Schweighofer? Statul esuat? Statul mafiot? Statul de drept esuat? Infectiile nosocomiale? Drogurile din scolile romanesti? Pedofilii si drogatii straini care vin sa isi faca „nevoile” in Romania cu impunitate ? Analfabetismul? Paradele gay? Muncitorii straini adusi sa inlocuiasca romanii? Studiourile de videochat? Ratele la creditele bancare ale romanilor? Promovarea mica la BAC? Faptul ca 1/3 elevi romani nu termina 8 clase? Aristocratia bugetofaga ? Plozii securistilor ce conduc Romania? Sa apere ce, facturile mari? Mega-image, farmacii si case de pariuri? Fermierii romani nenorociti de seceta, lipsa irigatiilor si de agricultorii ucraineni? Mercedesurile B.O.R. ? Disparitia contractului social intre cetatean si stat? Sa apere Securistanul asta odios din care a plecat aproape 34% din populatie din care 50% populatie activa? Si din care vor mai pleca alte cateva milioane?

 2. România va acorda un ajutor umanitar pentru Ucraina constând în avioane de luptă F 35. În schimb, Ucraina va trimite în România un milion de ucrainence care să ridice natalitatea populației aflată în scădere alarmantă.

  • sa vedem ce treaba fac.

   • Focoasele au fost aprinse. Zelenski le trimite să fie probate în România. Abia după aceea le trimite la ruși ca arme nucleare.

 3. Nu se vede ca omul ăsta nu mai are discernământ? Out cu el! E complet iresponsabil, impreună cu ”Ciucă al lui” si cu PNL+PSD. In 2022 au bătut recordul si au semnat contracte cu furnizorii Pentagonului in valoare de peste peste 7,3 miliarde euro. Industria americana de armament este privata, de aceea întâmpină atatea probleme si de aceea inghite sume de bani enorme. Insa, acum, aceasta industrie, in afara de razboiul din Ucraina, a mai gasit niste prosti de stors: guvernul României. Ciucă&Johannis au pus mâna pe Țară si impart bani catre americani, de parca ar fi cărți de joc. Am vrea si noi sa vedem aceste contracte, sa fie publice, sa vedem ce comisioane se invârt, avand in vedere si nivelul de trai al cuplului Johannis, asemănător cu cel al Elenei Udrea. Turcia a cumparat si ea aceleasi avioane, acum 2 ani, dar nu le-a primit nici pana azi. Dupa ce le-a cerut banii inapoi americanilor, 1,5 miliarde dolari ( nu ca noi, 7), a lovit-o teribilul cutremur. Noi le-am dat si Delta americanilor, le dăm tot. Cand si-o termina mandatul prostălăul ăsta, va fi jale in urma lui. Ii va succeda Ciucă, o altă slugă. Vai de noi!

 4. Acest individ nu are un strop de rușine! Face fix ce-l duce capul-gresit – interesele personale- băgând țara asta în niște datorii insuportabile. Nu îl poate opri nimeni ? Nu da socoteală nimănui? Este chiar de capul lui în această țară??!!

 5. Intreaba la Justitie,nea Ioane.E gata vanduta sau cumparata cum vrei sa consideri.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998