CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Rasucire prezidentiala de ultima ora: ce l-a speriat atit de tare pe Klaus Iohannis?

16 comentarii / 19477 vizualizări / 10 martie 2020

Pe 27 februarie, președintele Klaus Iohannis scrie pe Facebook, pe tema epidemiei de coronavirus:
”Nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală.”
Pe 6 martie, sfidînd orice logică, așa cum deja am punctat, președintele, premierul interimar, cel desemnat, ministrul Mediului și o cohortă de sepepiști, ziariști, curioși etc ies la plantat copaci într-o comună dîmbovițeană, dînd un și mai puternic semnal că nu e cazul să ne agităm pe motiv de virus.

Apoi, timp de patru zile, Klaus Iohannis dispare total din peisaj, spre stupefacția românilor.

Azi, pe 10 martie, se mișcă lucrurile, brusc, în a doua parte a zilei: el cere ”trierea” ziariștilor acreditați la Cotroceni, care sunt anunțați că pe seară, șeful statului va vorbi poporului despre virus. Jurnaliștii sunt puși să semneze declarații pe propria răspundere că nu sunt infectați, că nu au călătorit în țări cu probleme ori că nu au luat contact cu persoane suspecte de infectare cu Covid 19.

Dintr-o dată, președintele dă semnalul invers, cum că i-a intrat frica în oase.
Finalmente, el nu mai răspunde întrebărilor ziariștilor, rezumîndu-se la o simplă declarație de presă, mai degrabă scurtă.
Ziariștii stau cuminți în sală, dar nu mai au voie să să se apropie și să pună întrebări la microfon, plus că asta ar prelungi șederea președintelui în sală.

Fără întrebări într-un moment de criză major.

Iohannis, cel ridicol de relaxat acum cîteva zile, dă acum semne de spaimă și de maximă prudență.
Deși, declarativ, el susține că ”S-au confirmat 29 de cazuri și în țara noastră, ele sunt foarte puține, comparativ cu alte state europene”.

Ce s-a întîmplat în doar cîteva zeci de ore de s-a schimbat atît de dramatic Klaus Iohannis?

Se află președintele în posesia unor informații nițel diferite de cele pe care el, ori alte autorități de la noi, le oferă publicului?

Să mai spunem că președintele ne informează că mîine va avea o întîlnire de urgență, la Cotroceni, cu premierul Orban și cu ministrul de finanțe Florin Cîțu, pe fondul situației create de epidemie.

Pentru o asemenea temă, ar fi fost de așteptat ca la întrevedere să ia parte, pe lîngă premier, în primul rînd ministrul Sănătății, cel al Internelor, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Transporturilor, al Educației, al Economiei, chiar al Apărării, plus șefii serviciilor secrete și reprezentanți ai mediilor de afaceri și ai Bisericii.
Problemele care se ridică de acum sunt imense, multiple, și trebuie discutate la cel mai înalt nivel.
Ne-am fi așteptat la anunțul constituirii unei celule de criză la președinție, ca în 2005. Se pare, însă, că răpirea a trei ziariști e o situație mai gravă pentru țară decît o epidemie care ar putea provoca sute de decese, mii ori chiar mai rău, Doamne ferește și care poate prăbuși economia.

Președintele l-a solicitat doar pe ministrul Finanțelor, pe lîngă premier.
Pentru că, spune el:

”Numai împreună vom reuși să prevenim efecte grave asupra economiilor europene. În acest sens și pentru a discuta aceste chestiuni, am convocat deja pentru mâine, la ora 11:00, o discuție cu premierul și ministrul finanțelor publice”.

Nu ne rămîne decît să nădăjduim că, atunci cînd vorbește de ”economiile europene”, președintele României se gîndește îngrijorat, măcar en-passant, și la a noastră.

În fapt, însă, pare că Iohannis vrea mai degrabă să se asigure că țara noastră nu își sporește deficitul bugetar cu cheltuieli anti-epidemie, cum se întîmplă acum cu Italia. Nu de alta, dar s-ar supăra marile cancelarii pe noi.

P.S. Președintele nu a suflat o vorbă despre ce s-a discutat, concret, la videoconferința cu șefii de stat și de guvern europeni din această seară. Ne-a spus doar că s-a căzut de acord cu ”luarea unor măsuri comune, care să contribuie la oprirea răspândirii virusului”.
Oare de ce a fost atît de lapidar al nostru președinte? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. A bifat fișa postului, a ieșit să consume patetisme tardive.
  Săptămânile trecute când trebuiau impuse măsurile de izolare a proaspeților sosiți în România, președintele și epidemiologii SRI-ului aveau program de fentare a populației.

  24 februarie 2020:

  Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat, la Digi24, că rezistența noului coronavirus, Covid-19, va scădea atunci când temperaturile vor crește la peste 20 de grade. De asemenea, acest virus „se distruge relativ ușor”, cu un dezinfectant banal, a spus medicul.

  Ceva despre rata de mortalitate de 6% în China? Informațiile erau publice.
  Constatăm acum rata de mortalitate de minim 7% în Italia? Banal.

 2. Domne, face sau nu anticipate ? „Partidul meu ” mai cistiga ceva sau e lovit de coronavirus ? Sa-i trimitem pe „acoperiti” sa lupte in prima linie cu CORONAVIRUSUL !

 3. Alo, wernere, ia zi ma, tu chiar asa crezi ce spui :””Nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală.””
  Wernere, daca tu asa crezi, EU ITI DORESC SA CONTRACTEZI VIRUSUL, DAR SI RAVASITOAREI TALE, DUPA CARE SA VA CONSOLATI IMPREUNA CIND VETI AVEA DURERI IN GIT, TUSE, FEBRA , CA IN ORICE RACEALA !
  Daca va apuca sufocarea, sa nu vina niciun medic sa va intubeze, fiindca aparatele de ventilare mecanica sint necesare poporului, nu trintorilor care le toaca banii !
  Asa sa te ajute Dumnezeu si sa nu apuci Pastele !!!

 4. Pai, nu?! Pe el il ingrijoreaza pierderile economice ale sponsorilor, probabil se zbate intre ipohondrie si scadenta datoriilor la multinationale…Poate ne zice de unde facem rost de materiale sanitare, acum, ca Germania a inchis orice tranzactie cu astfel de marfa…ca e mai importanta sanatatea nemtilor decat banii romanilor…Ma gandesc, ca se va interesa ce baza legala are sa despagubeasca bancile si alte afaceri nemtzoide cu bani de la stat…pe model Basescu (nu degeaba au chemat ei FNI-ul, pe acelasi model), de-asta nici nu declara starea de urgenta, altfel, l-ar aranja pe tortionar sa fie el jupanul jupanilor…Totusi, de ce sa-l lasam sa se chinuie, n-ar putea el sa-i faca o vizita in paradis, megaipohondrului Coldea si sa ramana acolo?!

 5. In ce imprejurari marele mut vorbeste mult? El nu stie decat ciuma rosie, PSD trebuie sa dispara, urmaresc cu ingrijorare, etc. Are un vocabular foarte limitat, precum ii e si mintea. A spus si el trei prostii pentru ca nu a primit inca to do list-ul de la stapani.

 6. „„Momentul de închidere a universităților sau a altor instituții care ar putea să își suspende sau să își reducă activitatea este cel în care observăm transmiterea comunitară (în masă – n.r.). Eu acum aș face altceva, aș pregăti acest moment. Cred că cel mai important este ca atunci când vrem să luăm o decizie despre funcționarea unei universități sau a unei instituții publice, să fac o pregătire: Eu într-o săptămână mă pregătesc să închid acea instituție publică. Stabilesc cine stă acasă, merg prin rotație. Firmele, de exemplu, au început, au programe, multe companii, mai ales companiile multinaționale au programe de reducere a prezenței salariaților la lucru și de lucru la domiciliu. Sigur, în industrie nu se poate, în producție nu poți să stai acasă”, a spus Rafila.”

  Informații publice inclusiv pentru securistul prost Rafila: „Noul coronavirus se transmite la o distanţă de 4,5 metri de persoana infectată, supravieţuieşte cel puţin 30 de minute în aer după ce „sursa” infecţiei nu mai este prezentă şi rezistă circa patru zile pe diferite suprafeţe.”

  Deci, contactăm virusul prin rotație? Epidemiologul pulii este un slugoi agățat care ne prezintă puncte de vedere servite. Refuz să cred că poate fi atât de prost.

 7. Toți politicienii, de la KWI și până la ”ultimul ciumat” sunt în fața ”adevăratului examen”.
  Mai mult, cred că toți își joacă ultima carte politică și, odată cu asta, cam toată România.
  De-acum, chiar trebuie să arate ”pe bune”, că știu și pot să facă ceva!

  Toate demagogiile, ”aducătoare de voturi” clamate cu gura plină în ”toți anii”, se pare că-și
  vor arăta efectele perverse, greu de întors după ce ”Românașii noștri” au prins gustul a ceea
  ce numeam, orgia de ”Libertate fără Responsabilitate”.
  Mai grav este și faptul că, foarte mulți au fost învățați să creadă că sunt ”speciali” și că, toate
  problemele lor se pot rezolva extrem de simplu, cu lozinci și picioare în fund pe drum.
  Nu vreau să fiu cinic, dar azi, un ”m..e corona”, ar ajuta la ceva?
  Sau, ”pușcărie”, ”moarte”, ”DNA să vă ia”? Dar ”geaca roșie”, nu mai face vreo minune?

  KWI, și-a schimbat discursul ! Și, pentru prima oară, nu a mai numit ”vinovatul”.
  Parafrazându-l, ”a trebuit să vină urgia” ca să priceapă și domnia-SA că țara care l-a votat are
  cu totul alte așteptări decât propriile fantezii, gras stimulate de clanul ce l-a promovat.
  De-acuma, rolul de Don Quijote în luptă cu morile de vânt, nu mai ține. Cruda realitate, e aici!
  – Guvernați Țara, Domnilor! Arătați ce puteți, dacă puteți; și repede, timpul ”fițelor”, a trecut!

 8. fara „conspiratii” avem incredere in Presedinte!!!!!!

  • Trebuie să fii doar un pic mai retardat decât el. Ce încredere să am într-un prost care planta copăcei în timp ce românașii aducea coronavirus din Italia?
   Coronavirusul a fost adus în România în ultimele două săptămâni. Încredere, zici? Ce să spui și tu, o slugă propagandistă proastă!

  • Carmen tu esti? Nevasta nevorbita a lui Klaus? Aia pe care o babardesc romanasii din spp? Sau esti o cretina retarda care nu merita sa fie scuipata , pentru ca nu e vina ta ca existi! Proasta familiei!

   • A nu se risipi saliva, ea fiind extrem de utila organismului! Sunt si alte excretii toxice ce pot fi improscate.

 9. O fi nevasta-sa !

 10. UN SAS TAMPIT SI TROGLODIT DESPRE VIRUS A VORBIT
  CACI ACUMA NU MAI POATE
  VORBI DE ANTICIPATE
  INSUSI BANA CEL MAI TARE
  VORBESTE DE POROGARE
  A ALEGERILOR LOCALE ,,,
  V-A INTRAT MORCOVU-N CUR
  VA ZIC SIKTIR SI BONJOUR ,,,

 11. le-a trebuit psd-istilor sa dea legea de marire imensa cu 40% din toamna a pensiilor ca sa prabuseasca economia in plina criza generata de coronavirus. ce nenorociti sunt pesedistii

  • Say what?!?

   PSD-ul, prostovane Asdf, a majorat PIB-ul peste cel al Cehiei sau Portugaliei.
   Din 2011 se lăbărește Cîțu că ne prăbușim și de atunci România crește și crește, PROSTOVANE!!!

   Iar v-ați întors toate muiele securist, v-ați întors la furat, dar, ca de obicei, v-ați grăbit și vă fute criza globală. Numai în gură!!!

  • @asdf ! Ti-ai schimbat numele untermensch carele esti tu? Sau esti o clona jegoasa a acelui barbat a carui poza apare in Wikipedia la capitolul căsătorii cosangvine si efectul lor asupra progeniturilor? Ai si tu degetele mari opozabile?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998