CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ravagiile caniculei: liberalii cu stîngiștii, pesediștii cu monarhiștii

6 comentarii / 4153 vizualizări / 16 iunie 2016

Scena politică o ia razna, cel mai probabil din cauza caniculei care lovește în aceste zile România. Nici nu ne pricopsiseră bine liberalii cu o idee de-a dreptul trăsnită, că hop și Liviu Dragnea, cu una și mai și.

Concret, dinspre PNL aflăm că vrea să aducă la șefia organizației de București un personaj din afara partidului, în persoana avocatului Gheorghe Piperea. În aparență, nimic rău. Cu excepția faptului că munca și activitatea lui Piperea îl califică în mod exclusiv pentru un loc de frunte pe stînga eșichierului politic, știut fiind că avocatul e un apărător îndîrjit al cetățenilor în fața bancherilor. Piperea a deschis și a și cîștigat, în ultimii ani, mai multe procese cu bănci mari de la noi, pe care le-a acuzat de clauze abuzive, o atitudine mulată perfect, cum spuneam, pe profilul politicianului de stînga. Pas de mai înțelege ce urmărește, de fapt PNL, adică partidul care ar trebui, din contră, să apere bancherii, industriașii, întreprinzătorii privați etc.

De cealaltă parte, stînga face mișcări la fel de aiuritoare. Mai precis, președintele PSD, Liviu Dragnea, are o neobișnuită întrevedere, azi, cu reprezentanții Casei Regale, la finele căreia anunță că pregătește un nou cadru legal, prin care Casa Regală să aibă statut de instituţie publică.

O instituție care, evident, va fi alimentată de la bugetul republicii.

Este, dacă vreți, ca și cum regalitatea britanică ar găzdui în palatul Buckingham sediul unui ONG numit ”Victoria republicii”; ori ca și cum Vaticanul ar decide să-și deschidă o ditamai moscheea în ogradă.

Dincolo de respectul pe care îl merită, Casa Regală este, prin definiție, o instituție care militează pentru reinstaurarea monarhiei prin schimbarea formei de guvernămînt. Ori, această modificare nu numai că e în contradicție cu actuala Constituție, dar suprema lege în stat interzice, la art.152, orice inițiativă de revizuire în privința schimbării formei de guvernămînt.
Ceea ce ar putea face ”cadrul legal” al lui Dragnea nițel cam neconstituțional.

Căldură teribilă, monșer! (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. ideea cu tampitul de piperea cred ca e a derbedeului infractor teodor atanasiu, impreuna cu busoi, alina gorghiu si gasca. astia vor duce pnl-ul de rapa cu ideilor lor tampite. atanasiu l-a adus si pe marian munteanu. il suspectez pe atanasiu ca fiind agent al unei puteri de la rasarit. sau, la cat de prost e , cred ca are „prieteni” agenti

  2. Du-te si ia-ti pastilele!

  3. Dragneo, de cand stanga e monarhista? Sau mai pe sleau, cine te-a pus (santajat) sa zici asta? Nu iti dai seama ca pierzi o parte din electorat care sant republicani si chiar antimonarhisti? Mergi si tu din cand in cand la dom ambasador? E pe motiv de Bobonica?

  4. Dragnea actioneaza, pe zi ce trece, ca un acoperit al serviciilor: urmeaza pas cu pas agenda acestora! Il paseaza pe Tariceanu, il sunteaza pe Ponta, amana sine die motiunea de cenzura impotriva unui guvern de plictisiti, iar acum ofera o sinecura grasa lui Duda si gastii de profitori din jurul lui, care au canibalizat Casa Regala, anihiland-o, in numele sfintei Securitati…

  5. […] sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998