CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Razboi hibrid: Romania, Ucraina si Moldova, sufocate de alerte cu bomba. SRI ce stie?

2 comentarii / 4815 vizualizări / 26 ianuarie 2022

În ultimele 3-4 săptămîni, România s-a confruntat cu un val fără precedent de alerte cu bombă care au produs deranj extrem cetățenilor și costuri uriașe ale intervențiilor specialiștilor. Dar, mai presus de toate, e vorba de starea de panică indusă de desfășurările de forțe într-un moment cînd, și așa, nervii românilor sunt întinși la maxim. O situație similară se petrece și în Moldova și Ucraina. Foarte probabil, războiul hibrid e în plină derulare în estul Europei. SRI are ceva de spus?

Curtea de Apel București, Băneasa Shopping Mall, Park Lane Mall, bd.Panduri, școală din Tg.Jiu, gara Tîrgoviște, șos.Olteniței, bd. 1 Mai din Constanța, vama Giurgiu, Barul Irish Pub Shamrock din Ploiești, Iulius Mall Cluj, str. 9 Mai din Sibiu, Iulius Town Timișoara, prefectura Brăila, piața Catedralei din Arad, liceul catolic din Timișoara sunt locuri unde s-au produs alerte de bombe – toate false – în ultimele săptămîni.

Patru asemenea alerte s-au produs într-o singură zi, pe 4 ianuarie.
Toate aceste alerte, anunțate de anonimi ori rezultat al identificării unor colete suspecte, au drept consecință intervenția a numeroase forțe, precum Poliție, SRI, geniști, ISU șamd, evacuarea unor instituții, școli, magazine etc, izolarea unor perimetre, blocarea transportului în comun șamd. Costurile sunt extrem de mari, iar la ele se adaugă panica indusă cetățenilor.

Foarte interesant de remarcat, fenomene similare se produc, în aceeași perioadă, în Ucraina și Moldova.
Greu de separat evenimentele de situația tensionată de la granițele Ucrainei cu Rusia.
Pare să fim în plin război hibrid și singura întrebare e ce se va întîmpla, să zicem, dacă numărul alertelor de acest fel va crește spectaculos în perioada care urmează și se va ajunge la o veritabilă hărțuire a forțelor de intervenție, obligate prin lege să ia în serios orice asemenea amenințare?
Au serviciile de la noi vreun răspuns, ca să nu mai vorbim de vreo strategie de contracarare a fenomenului? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Sa nu fi fost Petrov Scarbashescu autorul alarmelor false.
    Asta la betie face multe prostii..

  2. …sau, mai grav de atat, ar putea fi ceva in genul povestirii „Petrica si lupul” putand urma chiar atentate reale devastatoare cu mii de victime…un val de interese batand spre noi mai din toate partile…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998