CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Razboi total in PDL: Videanu ii zboara din posturi ”supusii” Robertei Anastase

0 comentarii / 2216 vizualizări / 9 iunie 2010

Meciul dintre tripleta BVB și oamenii lui Băsescu se încinge la roșu: azi, Adriean Videanu l-a ras din funcție pe directorul Conpet Ploiești, omul de casă al familiei Anastase și se aude că, în zilele următoare, vor urma și alții.

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Conpet Ploieşti (COTE), l-a revocat din funcţie pe directorul general al companiei, Claudiu Alexandru Coleşiu, locul său fiind luat, conform Mediafax, de Dorin Tudora, fost director de sănătate şi protecţie a muncii în companie. Coleşiu deţinea şi funcţia de preşedinte al Consiliul de Administraţie (CA), preluată de asemenea de Tudora, potrivit unui comunicat al companiei transmis, azi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dacă așa sună știrea din punct de vedere tehnic, traducerea politică v-o facem noi: Claudiu Coleșiu este omul de casă al lui Corneliu Anastase, tatăl președintei Camerei Deputaților, prin intermediul căruia acesta controlează compania amintită, una cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro annual. Anastase senior s-a angajat la Conpet în 2004, după victoria alianței DA, dar a obținut controlul deplin abia după venirea la putere a guvernului Boc, dat fiind că, pînă atunci, în conducerea companiei fuseseră plasați numeroși liberali, inclusiv actuali parlamentari. Odată cu ascensiunea cabinetului Boc, Anastase senior l-a plasat în vîrful companiei pe Coleșiu, iar pentru sine și-a rezervat rolul de șef al consilierilor acestuia, avînd, desigur, birou chiar în sediul central. În realitate, consilierul era Coleșiu, iar șeful Anastase, despre care presa prahoveană relata că a plantat și alți pedeliști în funcții de conducere la Conpet. Tot de acolo el controla și activitatea PDL Prahova. Odată cu debarcarea lui Coleșiu din funcție, influența lui Anastase senior dispare, acesta pregătindu-se de pensionare, iar familia omului nr. 3 în stat încasează o lovitură de mari proporții, semn, așa cum spuneam, că în PDL lupta se desfășoară, de acum, fără menajamente. În plus, dacă se confirmă informațiile din presa locală, potrivit cărora Coleșiu va fi angajat în MAI, înseamnă că multe dintre secretele familiei Anastase ar putea încăpea pe mîna lui Vasile Blaga, alt motiv de neliniște în tabăra lui Băsescu. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998