CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Razboiul ambasadorilor

0 comentarii / 1963 vizualizări / 21 noiembrie 2014

Zis si facut! Tot ceea ce a cerut Klaus Iohannis, imediat dupa victoria in alegeri, s-a indeplinit. In sensul ca, Victor Ponta s-a conformat. Toate solicitarile procurorilor au fost onorate. De asemenea, Legea amnistiei si gratierii a fost aruncata la lada de gunoi. S-a conformat si DNA. Declansand anchete pentru pedepsirea celor vinovati, pentru impiedicare romanilor din strainatate sa voteze. Exista insa o singura exceptie. Traian Basescu. Acesta nu s-a conformat.
Utilizandu-si din plin prerogativele de presedinte al PSD, inainte de a pleca intr-un concediu consacrat lingeri ranilor, Victor Ponta si-a luat mana dupa parlamentari. I-a dat pe mana procurorilor pentru arestare si perchezitie, dar si pentru urmarire penala. De asemenea, a ingropat, definitiv, o lege care a pornit-o cu stangul. Amnistia si gratierea sunt de domeniul trecutului. Tot Ponta, de asta data in calitate de premier, si-a obligat ministrii sa-si suflece manecile si sa faca ceea ce nu vroiau sa faca in acest an. Si anume, Legea bugetului. Exista insa o exceptia, care confirma regula.
Exceptia vine de la Traian Basescu. Acesta ignora, cu buna-stiinta, o solicitare formulata, cat se poate de explicit, de Klaus Iohannis. O solicitare indreptatita. Si anume, retragerea de la post a ambasadorilor vinovati. In acest moment se stie! Ministerul de Externe si ambasadele puteau organiza votul in mai multe sectii. Acest lucru nu s-a facut deliberat. Mii de romani au fost impiedicati sa voteze. Si alte sute de mii de romani, care au votat, au fost supusi unui adevarat infern. Fiind nevoiti, dupa ce au parcurs uneori zeci si sute de kilometrii, sa stea cateva ore inainte de a ajunge in dreptul unui buletin de vot. Este o uriasa magarie, pentru care cineva trebuie sa plateasca. Din cate ne amintim, tocmai fiindca premierul Victor Ponta, dupa primul tur de scrutin, afirmase ca o responsabilitate majora le revine si ambasadorilor, ministrul de Externe i-a chemat pe acestia in tara, pentru a stabili ce este de facut, pentru ca nenorocirea sa nu se repete si in al doilea tur de scrutin. Dar ea s-a repetat. De aceea, nu intamplator, Klaus Iohannis a cerut ca acesti ambasadori sa fie demisi.
Demiterea nu se poate face decat de catre presedintele in exercitiu. Pentru ca el este cel care i-a numit. Dar, Traian Basescu s-a facut ca ploua. Ca nu a auzit ceea ce a cerut Iohannis atat de raspicat. Ceea ce inseamna, pur si simplu, ca intre cei doi exista un casus-belli. Si nu este singurul. In timp ce Traian Basescu nu a prididit, in mandatele sale, sa injure Casa Regala si sa-l injure pe Regele Mihai, nasindu-l si ridicandu-l pe un soclu pe Paul Lambrino, caruia chiar i-a nasit copilul, iata, Klaus Iohannis, dupa castigarea alegerilor, si-a exprimat omagiile fata de Casa Regala a Romaniei si a anuntat ca isi va cere scuze, in numele cetateniilor acestei tari, pentru mizeriile pe care autoritatile i le-au facut Regelui de-a lungul timpului.
Doua sabii nu pot coabita in aceeasi teaca. Ma intreb, cum ar putea coabita, in aceste conditii, un presedinte expirat, demis politic si moral de mult de catre popor, dar aflat inca sub puterea unui mandat si un presedinte sustinut de o mare majoritate a cetatenilor tarii, cum s-ar spune, pe val, dar care, inca, pana pe 22 decembrie, nu isi poate prelua mandatul. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998