CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Războiul Ciolacu – Firea/Stănescu intră în linie dreaptă

4 comentarii / 2955 vizualizări / 27 iunie 2022

În PSD au loc bătălii surde pentru influență, în perspectiva alegerilor din 2024, iar cea mai importantă încleștare este între actualul lider, Marcel Ciolacu, și gruparea Paul Stănescu, secretarul general, și Gabriela Firea, prim-vicepreședinte. Un anunț făcut azi de Ciolacu pune gaz pe foc, pentru că el prefigurează tentativa de debarcare a Gabrielei Firea de la șefia PSD București, cea mai puternică organizație din țară, în următoarele 2-3 luni.

Surse din PSD au devoalat zilele trecute, pentru Inpolitics, că declanșarea urmăririi penale a DNA împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a făcut, voit ori ba, jocurile lui Ciolacu, pentru că ex-ministrul este un om de bază al lui Paul Stănescu, cel care l-a și promovat în post. Prin execuția de o rapiditate unică a lui Chesnoiu, lui Stănescu i s-a arătat un prim cartonaș galben.

Vine la rînd și Firea.

Marcel Ciolacu a anunţat azi, astfel, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că va începe „o perioadă de reconstrucţie” a organizaţiilor care nu au obţinut la alegerile locale funcţiile de primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ sau consiliile judeţene.
El a mai spus, conform Agerpres, că în organizaţiile judeţene care au câştigat alegerile locale se vor face alegeri interne.
„Le-am propus colegilor să venim la Consiliul Politic Naţional, să declanşăm alegeri în toate judeţele unde s-au câştigat consiliile judeţene şi primarii municipii reşedinţă de judeţ, rămânând celelalte să intre într-o zonă de reorganizare. Nu există şi nu a fost o discuţie în ceea ce o priveşte pe doamna Firea”, a spus Ciolacu.
El a subliniat că o susţine pe preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea. „Categoric. A avut susţinerea mea şi la congres pentru a fi între cei doi prim-vicepreşedinţi. (…) În acest moment, categoric o susţin pe doamna Firea”, a afirmat Ciolacu.

Gabriela Firea a cîștigat alegerile din PSD București în decembrie 2019, pentru un mandat statutar de 4 ani, adică pînă în decembrie 2023.
Prin anunțul de azi, Ciolacu schimbă regulile jocului din mers.
PSD București a cam pierdut alegerile locale din 2020: Firea a ratat primăria, iar PSD are, tehnic vorbind, doar un primar membru de partid, la sectorul 4, prin Daniel Băluță, împărțit electoral cu PPUSL, în timp ce Robert Negoiță de la sectorul 3 nu e membru de partid.

Conform anunțului lui Ciolacu, la PSD București, în calitate de perdant, va avea loc nu doar un nou rînd de alegeri, ci chiar o reorganizare, nefiind clar ce presupune asta.
Ciolacu făcuse un anunț similar și luna trecută, legat de declanșarea de alegeri interne în toate unităţile administrativ teritoriale şi localităţile în care partea de administraţie locală a fost cîştigată de social-democraţi. Destul de bizar, pentru că echipa cîștigătoare nu trebuie schimbată, în mod logic, decît dacă i-a expirat mandatul sau a intervenit vreo demisie urmată de interimat.

Asigurările lui Ciolacu privind susținerea sa pentru Firea nu doar că nu înseamnă nimic, dar precizarea, deloc obligatorie în context, pare mai degrabă să fixeze ținta, după legendarul model ”Petre, ești cel mai bun!”. Principalul pretendent la fotoliul de lider al organizației București este ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, conform presei și sondajelor.

Dacă reorganizarea și alegerile vor avea loc în maxim cîteva săptămîni – și Ciolacu pare că se grăbește – actuala conducere a organizației, în eventualitatea că va fi debarcată, va rata inclusiv desemnarea candidatului PSD la alegerile parțiale de la primăria sector 5, care ar urma să aibă loc în toamnă. Nemaivorbind de candidații pentru 2024.

Întrebată anul trecut de Denise Rifai dacă se teme că va fi executată la un moment dat de Ciolacu, fostul primar a răspuns: ”Orice se poate întâmpla în politică, sunt pregătită pentru absolut orice, mă bucur că sunt echilibrată emoţional, psihic, la nivel sentimental şi am o viaţă frumoasă şi plină astfel încât loviturile politice să le simt mai uşor”.
Din cîte se pare ”orice”-ul se apropie. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: dorohoinews.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Doamna Fi-REA nu va simti nimic usor, de la dl. Cio-lakul!
  Cat despre Rafila… stay tuned, more to come!.. PNRR sa fie primit
  Asa ca: fi-v-ar PeSeDe-ul de ras sa va fie!

 2. Doar cretin sa fi sa votezi cu psd-ul atata timp cât este condus de o sleahta de sri-sti pupincuristi și degrabă lingatori de popouri iohannisto-amerloco-bruxellese, avându-l în ca pula mesei pe cârnațarul de Buzau, cărător de harnașamente ale teroristului omar hayssam, secatura caricaturala, ciolacu

 3. Iar aceştia o vor apăra. Ciolacu e nimic pe lângă ăştia. Ia bomboane de la ei.
  Când PNL-ul a început să se lepede de mafioţii lui, gen fostul şef de la primăria sectorului 2, Dan Cristian Popescu (fratele lui Mişu Pricopsitu de la Miami, susţinătorul lui Ludovic Orban pe treabă cu mulţi-mulţi bani; a se vedea Clanul Pricopsiţii), Gabriela Firea l-a adus repede pe prietenul de şmenuri al lui bărbatu-său la PSD şi l-a făcut deputat. Aşa că Cristi Popescu-”Pricopsitu” este în prezent cel mai bogat parlamentar din România, după tunuri şi tunuri date în Bucureşti (inclusiv prin anveloparea blocurilor, pe banii primăriei, cu o firmă controlată de frate-său Mişu, acela de apare tot ca mafiot şi în filmul de comedie Miami Bici, al pretenarului său de bişniţăreală, Maticiuc, fără ca DNA să se sesizeze sau să se deranjeze cu ceva).

  • Ne pupaţi unde ne place, şi pe mine, şi pe Cristi şi pe Găbiţa, toţi.
   Eu vă p… de la Miami! Sărăciilor!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998