CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Razboiul dintre descalificati si necalificati

0 comentarii / 1394 vizualizări / 2 noiembrie 2010

In timp ce Presedintele Romaniei se consulta la Cotroceni cu “majoritatea toxica”, asa cum el insusi a taxat-o, Guvernul Olandei a decis. Se va pronunta impotriva primirii Romaniei, anul viitor, in spatiul Schengen.

Ceea ce inseamna ca, desi am aderat la Uniunea Europeana, ramanem cu un picior si o mana afara. Adica se va amana, cu certitudine, si aderarea noastra la zona euro. Iar FMI nu a mai raspuns la comenzi si a sanctionat Romania, nemaiacordandu-i sansa in luna decembrie. In anumite conditii, am putea lua banii otraviti ai FMI in ianuarie. De la faimosul Jeffrey Franks, cel care a prabusit Argentina, provocand acolo o adevarata revolutie. E limpede acum, chiar si pentru putinii sustinatori care i-au mai ramas, ca PD-L s-a descalificat. La putere. Dar ceilalti, cei din opozitie, s-au calificat? Eu cred ca nu. Nu inca. Pentru moment, ei sunt necalificati. Si se bat cu descalificatii.
Parca Dumnezeu a lucrat. Deconspirand adevaratele raporturi care nu au nicio legatura cu democratia dintre Presedintele Traian Basescu, Guvern si PD-L. Hartia de turnesol, folosita de Doamne-Doamne, a fost o initiativa legislativa a Partidului Conservator. Partid de opozitie. Conform acesteia, TVA-ul urma sa scada pentru anumite produse la 5 la suta, ajutandu-i pe oameni sa iasa cu chiu, cu vai din iarna. Usurandu-le viata in ceea ce priveste alimentele de baza si medicamentele. Si injectand cat de cat economia in zonele legate de aceste produse. Atunci cand masina de vot a puterii s-a pus in miscare in plenul Parlamentului au fost aprobate, pe banda rulanta, mai multe acte normative. Intre acestea si legea privind scaderea TVA-ului. Dupa incheierea procedurii de votare, presa a fost cea care a semnalat, pentru prima data, aceasta minune. Pentru ca Acela a facut intr-adevar o minune, atunci cand, ametiti de propria lor masinarie de vot, parlamentarii puterii au votat mecanic alaturi de parlamentarii opozitiei. Un act normativ care a trecut in unanimitate. Si cum au reactionat pedelistii? Pentru a nu-si recunoaste prostia si, mai ales, pentru a nu recunoaste ca voteaza la comanda fara sa gandeasca, ei au transmis pe toate televiziunile mesajul – probabil, tot la comanda – ca asta au si vrut. Ca legea e buna. Ca e bine ca TVA-ul a fost redus. Doar cateva voci au facut exceptie. Mai ales cele legate de zona guvernamentala.
Delegatia FMI a facut Guvernul, pe aceasta tema, praf si pulbere. Presedintele Traian Basescu a intors-o cu 180 de grade. Mai rau ca la Ploiesti. Stiti povestea cu pumnul, pentru care a jurat stramb pe Biblie. A anuntat ca nu promulga legea. Si a fost suficient acest semnal pentru ca, in unanimitate, toti pedelistii sa faca declaratii publice, conform carora legea este proasta. Si, odata intoarsa in Parlament, ea trebuie trantita. Culmea este ca, de cele mai multe ori, sunt fix aceiasi parlamentari, care in urma cu cateva zile spuneau invers.
In timp ce puterea se da singura cu capul de sticla, opozitia trage de timp. De fapt, PSD, pentru ca PNL de capul lui nu poate sa faca nimic. PSD trage de timp in sensul ca intarzie, din calcule electorale, momentul preluarii puterii. Intarzierea e platita de romani. In timp ce unii s-au descalificat, ceilalti sunt inca necalificati. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998