CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Razboiul mogulilor: Patriciu plagiatorul contra Vantu puscariabilul

0 comentarii / 1963 vizualizări / 18 mai 2010

Doi dintre miliardarii Topului 300 poartă un război crunt în ultimele zile, prin intermediul publicațiilor pe care le patronează, aruncîndu-și acuzații grele, cu iz penal. Culmea, nici măcar nu e ziua de naștere a lui Băsescu, pentru a suspecta că la mijloc e un dar pe care mogului săi preferați ar dori să i-l facă.

Piatra a fost ridicată, zilele trecute, de către revista lui Sorin Vîntu, ”Academia Cațavencu”, cea care l-a lovit pe Patriciu unde îl doare mai tare: în orgoliu. Jurnaliștii l-au deconspirat pe petrolist ca fiind un plagiator de înaltă clasă, mai precis editorialele care îi apar în ziarul ”Adevărul” sunt nițel cam de furat, din publicații precum The Daily Telegraph. Cațavencii amintesc cum Patriciu a mai plagiat grosolan și o carte întreagă, acum mai bine de un deceniu. Replica a venit azi, din partea trustului ”Adevărul”. Ziarul-amiral scrie că Sorin Vîntu este pușcăriabil cu acte-n regulă, pe motiv că a transferat bani în contul fugarului Nicolae Popa, condamnat în contumacie în România, iar codul penal pedepsește acest gest cu ani grei de închisoare. ”Omul de afaceri i-a trimis celui considerat „creierul“ prăbuşirii FNI 44.500 de euro, în noiembrie 2009, cu doar câteva zile înainte ca acesta să fie arestat la Jakarta. Printr-un interpus moldovean, Sorin Ovidiu Vîntu transfera bani într-o bancă din Nicosia în contul unei firme indoneziene, de unde erau retraşi de Nicolae Popa. Sorin Ovidiu Vîntu (54 de ani) i-ar fi dat ordin, în octombrie 2009, cetăţeanului moldovean Octavian Ţurcan, considerat ca fiind una dintre persoanele de încredere ale omului de afaceri, să-i transfere bani în Indonezia lui Nicolae Popa (45 de ani), fost director la Gelsor, care se sustrăgea de la executarea pedepsei de15 ani de închisoare în dosarul FNI. Conform Parchetului General, „în baza dispoziţiilor numitului Sorin Ovidiu Vîntu, Ţurcan Octavian a transmis sume de bani, prin transfer bancar, dintr-un cont deschis la o bancă din Nicosia-Cipru, în contul unei societăţi comerciale înregistrate în Indonezia”. Destinatarul final al banilor era, potrivit anchetatorilor, prietenul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Nicolae Popa” scrie ”Adevărul”. Contactat telefonic de reporterii „Adevărul”, Sorin Ovidiu Vîntu a negat că i-ar fi trimis bani lui Nicolae Popa. „Prostii inventate”, a spus Vîntu. ”Adevărul” mai scrie că procurorii români au deschis un dosar de favorizare a infractorului, privind modul în care Nicolae Popa a fugit din România şi a fost ajutat cu bani. Sorin Ovidiu Vîntu a fost dat în consemn la frontieră, iar faţă de Octavian Ţurcan s-a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.

Lovitura de răspuns a fostului boss al Rompetrol la adresa fostului boss al FNI este una extrem de dură, ”shoot to kill”, cum ar zice englezii ăia de la care se inspiră Patriciu. Mai mult ca sigur Vîntu și al său trust nu vor sta nici ei cu mîinile în sîn. Așteptăm cu interes următoarele dezvăluiri.(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998