CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Razboiul sanatatii. Cine invinge?

0 comentarii / 1452 vizualizări / 10 ianuarie 2012

S-a declansat o noua batalie politica. Presedintele Traian Basescu pretinde ca reformeaza Sanatatea. Poate ca, acordandu-i prezumtia de buna-credinta, asta si este intentia lui reala. Iar PD-L si Guvernul nu fac altceva decat sa apese pe pedala de acceleratie. In definitiv, nu ar fi timpul unei reforme in Sanatate? Nu ne-au cerut Fondul Monetar International si Banca Mondiala sa modernizam acest domeniu? Si, daca asa stau lucrurile, de ce e razboi? De ce nu lasam pur si simplu reforma sa se produca?
Am asistat consternat la o confruntare in direct pe tema reformei. Intr-o parte se afla Raed Arafat, un ilustru medic, partintele SMURD. Iar in cealalta parte nu era ministrul Sanatatii, cum ne-am putea astepta. Ori seful grupului de experti care a facut propunerile pentru reformarea sistemului de sanatate. Sau primul-ministru, intrucat, in definitiv, Guvernul este initiatorul legii. Nu! De cealalta parte era insusi Presedintele Romaniei. Seful statului s-a implicat in mod direct si se va implica in continuare in batalia pentru un nou sistem de sanatate.
Detaliul de mai sus are o semnificatie aparte. De oricat de mult prestigiu si respect s-ar bucura doctorul Arafat, acesta nu se poate lupta de la egal la egal cu seful statului. Mai ales pentru ca, poate chiar azi, va trebui sa iasa din sistem. Sa-si paraseasca functia de subsecretar de stat. Sa-si continue pledoaria din afara terenului de joc. A doua semnificatie a interventiei Presedintelui Traian Basescu este legata de importanta acestei reforme sau asa-zise reforme. Daca cel mai puternic om in stat a decis ca este necesar sa se angajeze in lupta de partea proiectului de reforma a sanatatii, inseamna ca pentru el are o importanta uriasa.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998