CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Razboiul showbizului: loteria sau circaria?

0 comentarii / 1940 vizualizări / 31 martie 2010

Candidata PC la fotoliul de senator în sectorul 4, Liliana Mincă, spune că Teo Trandafir, rivala ei, nu are experiență, fiind strict un om de showbiz. Cînd o spune fosta șefă a lozurilor în plic înseamnă mult…Și totuși, ce șanse are o cvasi-anonimă în fața unui superstar național TV, precum Teo?

Sondajele de sertar ale PDL (care au mai cuprins nume ca Dudu Ionescu sau Florin Călinescu) sunt mai mult decît optimiste: vedeta e considerată cea mai potrivită pentru postul de senator de 73% dintre intervievați, față de 30% Mincă, iar la notorietate conduce cu 94% față de numai 41%. Intenția de vot nu a fost, deocamdată, cercetată. Acum două săptămîni, PDL sector 4 a mai făcut o serie de cercetări sociologice în care nu apărea numele lui Teo, ci al Ancăi Constantinescu, alias ”Ciocu Mic”. În ciuda imaginii dezastruoase a pedelistei, scorul a fost strîns la intenția de vot, 21% – Mincă, 19% – Constantinescu, în timp ce un alt candidat aflat pe listă, al cărui nume nu îl vom dezvălui din anumite rațiuni, avea 45%. În acest moment, PDL pregătește un nou sondaj, cu Teo drept candidată, iar sociologii partidului estimează un scor de peste 65%. Trebuie spus, Liliana Mincă a mai candidat odată în București, în 2004, la o primărie de sector și a luat un umilitor 3%.

După 2004 s-au întîmplat și bune, dar, mai ales, rele, pentru candidata PC. Trustul media al lui Dan Voiculescu a cîștigat în forță și influență, iar Popescu Piedone face legea în sectorul 4, ca primar, ceea ce înseamnă un sprijin consistent pentru Mincă. Veștile proaste sunt că, în anii care au trecut după 2004, Ghervasuc-Mincă a făcut obiectul a zeci și sute de articole de presă, majoritatea negative. Fosta dactilografă a lui Victor Stănculescu a fost acuzată de jonglerii cu banii statului, la Loterie, de sponsorizări către oameni din PC, angajări pe pile, fără concurs, ale unor colegi din partid la instituția pe care a condus-o, a făcut obiectul unor plîngeri penale, pentru fals și uz de fals, i-a fost săltat permisul de conducere etc.

În plus, ea a fost surprinsă de paparazzii ”Cancan” în mari tandrețuri, pe stradă, cu viceguvernatorul BNR Mihai Bogza, excat cînd se pregătea de nuntă cu Ion Mincă, unul dintre oamenii de încredere ai lui Vadim Tudor timp de un deceniu, migrat apoi la conservatori. Cei doi au o relație cam ciudată, de week-end, el trăind la Mangalia, iar doamna la București. Asta nu înseamnă, desigur, că Vadim Tudor are automat dreptate cînd susține despre fostul său subaltern politic că este homosexual, iar căsătoria una de fațadă. Cît despre experiență profesională, se știe că Mincă (41 de ai), fostă muncitoare, subalternă a lui Șerban Mihăilescu la întreprinderea ”Steaua roșie” și fostă secretară, a absolvit, cam tîrzior, pe la 30 de ani, o facultate cu frecvență parțială, la ”Spiru Haret”, cu media generală 6,60, deci nu ar fi chiar un geniu economico-managerial.

Liliana Mincă și o fotografie care îl va enerva precis pe Mircea Badea

Problema lui Mincă este că, din informațiile noastre, PDL are ordin de la Băsescu însuși să facă tot posibilul pentru a o desființa în alegeri. Motivul e unul simplu: ea este suspectată că s-ar fi aflat la originea unor dezvăluiri de presă, anul trecut, privind implicarea fraților Băsescu în diverse afaceri cu armament, Ghervasuc-Mincă fiind, o perioadă, secretar de stat și președinte al Agenției Naționale de Control al Exporturilor, care este autoritatea naţională în domeniul controlului exporturilor de produse militare şi de produse şi tehnologii cu dublă utilizare în România.

De cealaltă parte, Teo Trandafir riscă, în campanie, cel mult acuzația de promovare a prostului gust pe micul ecran, din cauza celebrelor sale emisiuni la PRO TV cu maneliști și dizeuze de cartier. Numai că la vot nu or să iasă doar intelectualii, ci și talpa țării, pentru care emisiunile respective erau de prim rang, astfel că nu se știe cine va pierde din disputa calitate contra notorietate.

Una peste alta, lupta se anunță îndîrjită, mai ales că trustul Intact a început deja atacurile la realizatoarea TV, dar e probabil că nici pedeliștii, pentru care umilirea mogului e literă de lege, nu vor sta cu mîinile în sîn. Interesant de văzut ce tip de șpagat politico-mediatic va face Mircea Badea, care, seara, va fi nevoit să comenteze, în campanie, articolele despre buna sa prietenă Teo fără a face mișto de rivala acesteia, susținută de big boss Voiculescu… (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998