CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Razboiul voievodatelor

0 comentarii / 1576 vizualizări / 15 iunie 2011

Presedintele Traian Basescu nu a renuntat, nici dupa ultimatumul UDMR, la asumarea raspunderii pentru cele 8 voievodate. Nici nu avea cum. Ca atare, premierul Emil Boc a fost silit sa anunte ca nu exclude o asumare. Razboiul devine tot mai inversunat. Iar terenul de lupta pare ca se muta in epicentrul sau in zona puterii. Batalia se da intre PD-L si UDMR. Opozitia a fost scoasa pe tusa. Si sta in expectativa. Cel putin pana la consultarile de la Cotroceni.
Maghiarii lasa impresia ca sunt decisi sa nu cedeze. Niciun pas. Cel putin la nivel declarativ, toate vocile din UDMR afirma ca se vor opune celor 8 voievodate. Pana cand se vor transforma in 16. Si ca vor musai un voievodat Covasna, Harghita si Mures. Care – de ce nu? – s-ar putea numi Tara Secuilor. Si, oricum, nu vor nici in ruptul capului o reforma administrativ teritoriala acum. Doresc, si pe buna dreptate, mai intai un recensamant al populatiei si apoi alegeri.
Din aceasta perspectiva a solicitarilor UDMR, pozitia acestui “partid balama” in constructia unei majoritati se apropie mai degraba de viziunea opozitiei. Pentru ca opozitia solicita si ea mai intai recensamant, apoi alegeri si apoi reforma. Iar structura propusa de opozitie presupune o descentralizare. Adica ceea ce pretind maghiarii ca doresc. Si nu numai pretind, chiar sunt sinceri in aceasta solicitare. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998