CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Razbunare pe Boc? Lazaroiu face pulbere PDL si aduce omagii PSD

0 comentarii / 1519 vizualizări / 1 noiembrie 2011

Declarații de-a dreptul incendiare, luni seara, în direct la TV, ale unui vîrf de lance al actualei puteri în materie de comunicare, dacă nu cumva comunicatorul-șef: Sebastian Lăzăroiu. Decalarații care fac pulbere PDL și ridică PSD, în schimb, pe un piedestal de neimaginat, cel puțin pentru un simpatizant al regimului portocaliu. Luciditate? Mintea de pe urmă? Răzbunare?

Fostul ministrul al Muncii, sociologul Sebastian Lăzăroiu, a făcut luni seara, la emisiunea lui Ion Cristoiu de la B1TV, o afirmație epocală, care va genera, probabil, multe discuții aprinse de aici încolo: în România, electoratul de dreapta a fost creat de PSD, partid de stînga, iar PDL, partid declarat de dreapta, nu e în stare nici pînă azi măcar să îl gestioneze.

”Guvernul Năstase a contribuit cel mai mult la apariția electoratului de dreapta din România, între 2001-04” a spus Lăzăroiu. ”Guvernul Năstase a avut o abordare mai de dreapta, pentru că ei au fost nevoiți să ia niște măsuri de reformă, trebuia să închidă dosarele cu UE” a explicat el, adăugînd: ”Uitați-vă la Tănăsescu, ministrul Finanțelor, o fi înscris în PSD, dar el, ca finanțist, e centru-dreapta convins. Și dacă te uiți cum au terminat ei mandatul în 2004, macro-economic vorbind, totul a fost ”la linie”, deficitul, datoria publică șamd, toși indicatorii. Atunci au fost și primii ani de creștere economică și s-a creat și acest electorat de dreapta, care vrea și altceva decît să stea la mila statului. Vreau autonomie, individualitate, vrea șanse să se dezvolte…Sigur că, în timp, el (electoratul de dreapta n.n.) s-a consolidat, iar criza l-a scos și mai mult la suprafață. Dar germenii s-au creat atunci, în guvernarea Năstase, care a și căzut de la putere tocmai din acest motiv” a punctat fostul ministru.

Lăzăroiu a mai spus că PDL, pe de altă parte, deși declarat de dreapta, este prea puțin convingător pentru electoratul specific ”iar potențialul acestuia e mult mai mare decît poate PDL să capaciteze, e de peste 50%. PDL s-a erodat foarte mult la guvernare, și are multe bube pe care ar putea să le evite”.
Fostul ministru a explicat, în acest context, că un motiv al eroziunii este corupția din actualul regim, mai ales șpăgile de la Fisc, de la Garda de mediu, de la inspecția muncii etc, ”iar lucrurile astea nu fac bine unui partid. Aia îți mănîncă capitalul de popularitate”.
”Pe dreapta sunt foarte mulți antreprenori, mulți afaceriști care spun că e mai rău decît pe vremea PSD, spun că ăia luau mai puțin, te mai lăsau să respiri” a conchis Lăzăroiu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998