CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

”Razbunarea” lui Severin: ”BOR nu il sprijina pe Ponta!”

2 comentarii / 2023 vizualizări / 5 august 2014

Fostul pesedist Adrian Severin dă o interpretare neașteptată comunicatului Bisericii Ortodoxe prin care aceasta își anunță neutralitatea politică, susținînd că, în acest mod, capii Bisericii dau clar de înțeles că nu îl susțin pe Victor Ponta la președinție.
Într-o postare pe Facebook, Severin scrie că ”Venind după „profesiunea de credință pravoslavnică” de la Craiova a prezidențiabilului social-democrat V.V. Ponta, provocată de aceasta și pusă în conjuncție cu aceasta, o asemenea punere la punct a BOR exprimă nu doar o poziție de principiu (perfect conformă cu valorile stângii autentice referitoare la laicitate) ci, implicit, și refuzul oficial al ierarhiei bisericii majoritare de a-l susține pe candidatul PSD”(…)

”Confesionalismul și autohtonismul nu sunt valorile stângii. După cum nici cota unică de impozitare sau reducerea CAS pe considerente neo-liberale nu sunt politici de stânga. Identitatea stângii se bazează pe ideile laicității și ale drepturilor individuale, ale egalității și ale includerii, ale internaționalismului și ale solidarității sociale. Dacă nu credem în ele nu este o crimă dar trebuie să credem în altceva. Altminteri rămânem niște moluște fără identitate care nu au în numele cui să ceară încrederea oamenilor” conchide fostul europarlamentar. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Newsnext
    cares nothing but accurancy

  2. Icoanele care se vad la altar sunt cu culorile vestimentatiei pe invers: personajul masculin este imbracat ca o femeie si cel feminin ca un barbat.Simbolismul bizantin si corect este asa: barbatul trebuie sa aiba haine verzi(albastre) peste care se pune tunica rosie.Femeile haine rosii peste care se pune tunica verde(albastra).Cum e aici in aceste icoane de la altar, ei apar ca transexuali. Asa fac icoanele moderne marsoniste pe invers! Unii sunt siguri ca asa vor face si icoanele in catedrala aia noua in Bucuresti.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998