CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Răzgîndirea lui Lula: șantaj pe bani grei la adresa SUA

7 comentarii / 4697 vizualizări / 20 aprilie 2023

O bombă de proporții pică acum cîteva ceasuri, exact cînd unii slujitori ai condeiului de gazetar se chinuiau, în România, să prezinte repoziționarea lui Lula în privința Rusiei drept un mare succes al lui Iohannis, porumbelul păcii din Amazon. Mai precis, e foarte probabil ca retorica belicoasă a lui Lula să fi reprezentat un șantaj discret asupra SUA. Care tocmai a produs stupefacție maximă anunțînd azi, prin Biden, majorarea cu 1000% a unui ajutor financiar de mediu, gestionat de Brazilia.

Să amintim pe scurt faptele.

Săptămîna trecută, președintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, care vizitase recent și SUA și China, a șocat mapamondul prin declarații dure în care critica America și UE, ba chiar și Ucraina., pentru perpetuarea războiului, totul culminînd cu primirea la Brasilia a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov. Alți oficiali brazilieni au formulat critici similare.

La începutul acestei săptămîni, discuții agitate au fost purtate pe canale între SUA și regimul Lula, în paralel cu declarații critice la adresa liderului brazilian în presa occidentală. ”Brazilia repetă propaganda rusă și chineză fără să analizeze faptele” a spus Casa Albă, prin purtătorul de cuvînt pentru Securitate, John Kirby.

Marți, o nouă surpriză: Lula înmoaie tonul declarațiilor belicoase, cu prilejul întrevederii cu Iohannis și spune că Brazilia ”condamnă încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei” și apără ”o soluție politică negociată a conflictului”.

Fanii lui Iohannis din presa de la București exultă: liderul nostru l-a pus cu botul pe labe pe Lula.
O teorie absolut inexistentă în presa braziliană ori în cea occidentală, unde se vorbește doar despre reacțiile de nemulțumire ale Washingtonului.

Azi, vine a treia bombă: Lula participă la lucrările virtuale ale Forumului marilor economii pentru energie și climă și declară că ”nu există durabilitate cu o lume aflată în război”, promițînd că va fi intransigent în apărarea păcii mondiale și că va remedia daunele aduse mediului de către fostul președinte Jair Bolsonaro.

”Efectele schimbărilor climatice agravează și mai mult sărăcia, foamea și inegalitatea în lume, flageluri cu care Brazilia se luptă cu toată puterea. De asemenea, suntem apărători fără compromisuri ai păcii între popoare. Nu există sustenabilitate într-o lume aflată în război”, a spus el.
Major Economies Forum on Energy and Climate Change, trebuie spus, reunește cele 26 mari economii ale lumii, preocupate de rezolvarea problemelor de climă și mediu la nivel mondial.

Aproape ne-am întreba de ce a legat Lula protecția mediului la nivel mondial de războiul din Ucraina.
Dar răspunsul a venit imediat, de la Joe Biden, participant la forum: președintele a anunțat că a cerut Congresului suma de 500 de milioane de dolari pentru Fondul Amazon, gestionat de Brazilia pentru protecția junglei sud-americane, plămîn al planetei.

Unde e bomba, care i-a șocat mai ales pe brazilieni: în februarie, cînd a fost la Washington, Biden i-a oferit lui Lula doar 50 de milioane pentru Fondul Amazon.

 

Cum a fost posibilă majorarea peste noapte a sumei de zece ori, în condițiile în care Biden e tot mai criticat la el în țară pentru cheltuieli externe în dauna problemelor autohtone?
Răspunsul e, probabil, acela că Lula a oferit o lecție de realpolitik și a știut să-și vîndă scump ”repoziționarea” în spinoasa chestiune ruso-ucraineană. Cîteva declarații bine plasate și a venit, iată, un profit de 1000%, pe buzunarul americanilor. Desigur, nu trebuie uitat că Iohannis al nostru are și el o șapcă americană, chestie deloc de neglijat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Cu intristare remarcam ca toti presedintii sau prim ministrii diferitelor tari negociaza si incearca sa traga foloase pentru tarile lor. Numai prostii nostri nu negociaza nimic, ci , sclavi obedienti ce sunt, aproba toate ordinele stapanilor lor.

  • Nu-s proști ci ticăloși și trădători. Sasul așteaptă disperat un loc prin structurile NATO și este în stare s-o vândă și pe mă-sa din Germania.

 2. 500 de milioane de dolari e o sumă modică! Fermierii români au pierdut cira 2 miliarde din cauza importurilor de cereale fără taxe din Ucraina, făcute de firmele amerlocilor din România! Dacă Lula șia vândut țara pentru o astfel de sumă, e și el un gunoi trădător, gen Zdrelenski, Muiannis sau alții de aceeași teapă!

  • o zi – doua; maine s-ar putea sa cante altceva, la alte mese.

 3. Lula a fost pus cu manuta de americani presedinte in Brazilia. Baiatu’ e calu’ troian al vacarilor in BRICS. Mi-a soptit Azorica azi in parc. Ssst, sa nu afle si rusii!

 4. Lula tocmai s-a vandut pentru …firfirei … alt jeg globalist

 5. ,, Clonele Deep State traiesc doar trei ani odată ce își părăsesc camerele de maturare și sunt rechemate într-un centru de recuperare cu cel puțin o săptămână înainte de expirare, potrivit unui om de știință în clonare, al Deep State, care a fost arestat de forțele speciale ale SUA la începutul lunii. Anchetatorii militari au început să-l interogheze pe savantul de 49 de ani, născut în Germania, acum identificat ca Harald Kraus, imediat după arestarea sa. Un Kraus reticent a refuzat să răspundă la întrebări după ce i
  s-a spus că poate coopera sau se confruntă cu un tribunal militar cu o rată de condamnare de 100% în ultimii doi ani… Ei i-au promis protecție împotriva represaliilor Deep State. „Dacă te eliberăm, îți dam 24 de ore, probabil mai puțin, înainte să te găsească. Chiar dacă nu ne spui nimic, ei vor presupune că ai vorbit. Dacă ai noroc, te vor ucide rapid, fără durere. La mijlocul lunii martie, Kraus a încetat să mănân-ce, spunând ca interogatoriile si captivitatea provoacă depresie și că și-a pierdut pofta de mâncare. El a spus că îi era dor de casă, de soția și de fiul lui de 12 ani care locuiau în Hamburg, Germania… Ancheta-torii au dedus că probabil spunea adevărul, si au folosit asta în avantajul lor… „Știți că se îndreaptă și după familii și prieteni”, i-a spus un interogator lui Kraus. „Doar pentru că soția și fiul tău sunt peste ocean nu înseamnă că sunt în siguranță și dacă se întorc în SUA căutându-te pentru că nu mai stiu nimic de tine, crede-mă, vor fi în pericol… Statul Adânc este un adversar perfid și neobosit, a cărui poftă de răzbunare își va trimite agenții răului către familia lui Kraus…Printre lacrimi, le-a spus interogatorilor că Deep State și-a compartimentat operațiunile de clonare, astfel încât oamenii de știință de la o unitate nu știau nici locația, nici angajații altor laboratoare, făcând aluzie la existența a douăsprezece laboratoare de clonare domestice, în afară de cel la care lucrase în Missouri… În timp ce era legat de poligraf, Kraus a spus că clonele au o „durată de viață” de doar trei ani, motiv pentru care Deep State a produs mai multe copii ale acelorași persoane. El a spus că maturizarea rapidă a venit cu un efect secundar insolubil: dezintegrarea ireversibilă a căilor neuronale. La oameni, creierul eliberează căile neutilizate printr-un proces numit tăiere sinaptică; de fiecare dată când învățăm ceva nou, structura creierului nostru se schimbă; se formează noi căi neuronale (sinapsele sunt create pentru a stoca și a prelua aceste informații noi.) Clonele, a spus Kraus, încetează să formeze noi căi după trei ani, iar căile existente putrezesc, provocând psihoză înainte de a muri. Fiecare clonă, a adăugat el, are un microcip subdermic implantat în spatele urechii stângi. Acesta servește ca un dispozitiv de urmărire GPS și un receptor prin care Deep State poate emite o „comandă de rechemare” înainte de data de expirare a clonei.
  „El a mai spus că cipul permite Deep State să monitorizeze starea generală de sănătate a unei clone”. Kraus a explicat că clonele amintite sunt dizolvate în acid și înlocuite cu un alt facsimil al omului pe care îl înfățișează în public și a susținut că laboratorul din Missouri, acum distrus, a lansat trei copii ale lui Joseph R. Biden între 2012-2022. Kraus a spus că stie dar nu a putut dovedi, că Obama l-a ucis pe adevăratul Biden. Sursa noastră a spus că Kraus a promovat patru examene poligraf… ’’

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998