CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Razgindirile ministrului Popescu: de la ”ajutam romanii” la ”ajutam multinationalele”

2 comentarii / 3424 vizualizări / 14 ianuarie 2022

Pe vremea cînd PNL era în opoziție, ministrul energiei, Virgil Popescu, critica vehement ajutorul dat de guvern marilor firme energofage și spunea că cei care trebuie ajutați sunt românii de rînd, nu marii afaceriști. Venit la putere, Popescu și-a schimbat total discursul și acțiunile: sute de milioane pentru ajutorarea afaceriștilor energofagi. Ca să nu plece din România, țara aceea din care pleacă romînii pe capete.

Ce scria Virgil Popescu, din opoziție, pe Facebook, pe 26 martie 2019:

”• Cei de la PSD si ALDE sunt niște MINCINOȘI NOTORII! Vor să îi păcălească pe români și le spun doar jumătate de adevăr! Cum se face că nu scad prețurile la facturile la energie electrica si gaze naturale deși au promis că prin plafonarea prețului la producator să îi ajute pe români?
• Cum vând pesedișii minciuna?
”Știați că nici prețul la energie electrică pentru consumatorii casnici nu va mai crește în următorii 3 ani? Tarifele din factura ta la energie electrică vor rămâne neschimbate cel puțin până pe 28 februarie 2022! OUG 114 – pentru binele oamenilor!”
• Care este adevărul?
(…) Totuși să nu uităm că mai există pesediști, pe care cred că i-a luat gura pe dinainte, care au spus o parte din adevăr.
Respectiv, Lia Olguța Vasilescu care recent declara următoarele:
• „Da, e bine că Ioan Niculae este ajutat, că i se plafonează preţul la gaze”, a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, Lia Olguţa Vasilescu!
Românii trebuie ajutați, nu Ioan Niculae (patronul Interagro n.n.)! Nu un grup de interese obscure!
Si totusi ma incapatanez sa intreb: UNDE SE DUCE DIFERENȚA DE BANI?!?
#IndraznestesacreziinPSD”.”

Ce scrie Virgil Popescu, la putere, pe Facebook, pe 8 decembrie 2021:

”Peste 130 milioane de euro plătiți de ministerul Energiei marilor consumatori de energie!
Vom trece iarna cu bine. Schema de ajutor de stat pentru energointensivi a fost finalizată, iar marii angajatori au primit bani pentru a-și putea susține activitatea. Așa cum am mai spus prin acest ajutor financiar susținem 15 ramuri din industria României. Vorbim despre producători care au angajați direct și pe orizontala economiei de peste 100.000 de angajați. Totodată, prin această schemă evităm riscul de relocare al unor companii care contribuie la economia României”.

Un argument forte al ministrului liberal e că, în lipsa sutelor de milioane de euro dăruite de la buget, marile companii străine, sufocate de facturile la energie, s-ar putea reloca în alte țări.
Ministrul uită un mic amănunt: anual, sute de mii de români de rînd, sufocați de facturi și prețuri, se ”relochează” și ei în alte țări. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. VIN LA GUVERNARE CU INTENTIA DE A FURA..A JEFUI…NU FACE NIMENI NIMIC BUN PENTRU TARA…DACA PENTRU O FRUNZA UDREA A DEVALIZAT MINISTERUL..FARA RUSINE, FARA VREO APASARE…SA AIBA POSETUTE SI PANTOFI..MAINE POIMAINE O SA AJUNGA O BABA RADIATA CARE S-A REMARCAT PRIN HOTIE SI CURVIE…NIMIC MAI MULT..
    VIRGIL POPESCU SE TOT PLIMBA LA GUVERNARE,SEMN CA STIE SA IMPARTA PARANDARATUL
    .

  2. S-a împuțiti bine treaba pe energie electrică și gaze, banii nehotărâților și hotărâților fiind colectați de firmele de distribuție de stat, germane și franceze.

    Consumatorii captivi au protestat în stradă împotriva OUG 114, iar facturile au depășit mia de lei/lună. Nimic nu poate fi mai frumos, dar și un romatic început de criză deflaționistă. Nu-i cum ca românii să predea toți banii pe utilități și să le și mai rămână de 2 cepe degerate. :)))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998