CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Razvan Theodorescu a plecat degeaba din PSD: chix la sefia Academiei

0 comentarii / 1623 vizualizări / 8 aprilie 2010

Răzvan Theodorescu a demisionat de pomană din PSD, acum cîteva săptămîni, planul său, la vremea respectivă fiind să obțină șefia Academiei Române, al cărei membru este, iar calitatea de om politic reprezenta un impediment de imagine.

Pentru a marca o distanțare și mai mare față de PSD, Theodorescu a criticat tăios starea de fapt din interiorul acestuia, la plecare. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din tîrg: Ionel Haiduc a fost reales preşedinte al Academiei Române, în Adunarea Generală de azi, conform Mediafax, care a avut loc la sediul forului cultural şi ştiinţific românesc. Mai mult, Theodorescu nu a prins nici măcar finala, pentru că a fost nevoie de două tururi de scrutin.

Pentru postul de preşedinte al Academiei Române au candidat, pe lângă Ionel Haiduc și istoricul de artă Răzvan Theodorescu, medicul Victor Voicu şi matematicianul Viorel Barbu.

Alegerea noului preşedinte al Academiei Române a avut loc în Adunarea Generală la care au participat membrii titulari, corespondenţi şi cei de onoare din ţară, în număr total de 190. Întrucât, după primul tur niciunul dintre candidaţi nu a obţinut un total de 96 de voturi, au intrat în turul al doilea Ionel Haiduc (69 de voturi) şi Viorel Barbu (45 de voturi).

După cel de-al doilea tur al alegerilor, matematicianul Viorel Barbu a obţinut 43 de voturi, iar Ionel Haiduc – 83 de voturi, acesta fiind reales preşedinte al Academiei Române.

Adunarea Generală s-a ţinut cu uşile închise, iar votul a fost secret, pe buletine.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998