CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Reactioneaza cineva la protestul lui Nastase?

0 comentarii / 1292 vizualizări / 14 ianuarie 2013

Este incredibil ce se intampla in faimosul dosar “Trofeul calitatii”. In care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Iar victimele colaterale, Bogdan Popovici si sotia acestuia, Marina Popovici, la 6, respectiv, 5 ani. Acum, pana si ultima cale de atac posibila, contestatia in anulare, este viciata procedural de catre judecatori. Pare a fi o conspiratie montata undeva, cu siguranta la Cotroceni, impotriva unui important lider politic.
Carevasazica, procurorii lui Daniel Morar, dupa ce Nastase a fost amenintat public de catre presedintele-jucator si magistrat Traian Basescu, audiaza aproape 100 de persoane, dintre care unora li se schimba, in mod miraculos, calitatea de acuzat in cea de martor si intocmesc un voluminos dosar. La acea vreme, instrumentat de o distinsa doamna, Ioana Bogdan. Dosarul este trimis in instanta pentru a fi judecat, in conditiile in care, in ciuda volumului impresionant de documente si declaratii, asa cum avea sa constate instanta mai tarziu, nu exista nicio proba de natura sa conduca la condamnarea lui Nastase si a celorlalti. Cum scrie negru pe alb in motivare. Dar ce motivare?
Dupa un lung si tracasant proces, in care, in ultima parte, cadenta a devenit naucitoare, fostul ministru de Externe al Romaniei, fostul prim ministru, fostul presedinte al Camerei Deputatilor si fostul presedinte al celui mai mare partid, PSD, este, in mod spectaculos, condamnat la inchisoare. De catre cine? De un complet din care facea parte si distinsa doamna Ioana Bogdan. Cea care a contribuit, alaturi de Morar, la confectionarea rechizitoriului, pusa acum sa execute. Iar condamnarea nu a fost insotita de motivare decat dupa o pauza de vreo 7 luni. Astfel incat, in absenta motivarii, document obligatoriu prin lege, care trebuie sa succeada sentina la un interval rezonabil de cateva zile, Adrian Nastase nu putea apela nici la vreo cale extraordinara de atac pentru a se apara si nici nu se putea adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului, pentru a reclama, in fine, ancheta si judecata abuziva.
Intre timp, acelasi Adrian Nastase dovedeste o atitudine exemplara in inchisoare, munceste pe rupte, publica mai multe carti, face cursuri si conferinte cu detinuti si isi castiga din plin dreptul la o reducere a pedepsei. Ar fi trebuit sa fie pus in libertate in 4 ianuarie. Acest lucru nu s-a intamplat. Nu s-a intamplat din simplul motiv ca instanta nu a avut timp sa judece cauza. Astfel incat, omul mai ramane acolo, in mod abuziv, pana cel mai devreme pe 12 februarie. Ce se intampla apoi?
Adrian Nastase insista, procedand legal, si solicita urgentarea termenului de judecata. Cui? Unui complet total surd. Si are loc spectaculoasa si dramatica confruntare prilejuita de procedura contestatiei in anulare. Aceasta contestatie in anulare trebuia sa fie judecata de cine credeti? De doi judecatori care pronuntasera si condamnarea. Dintre care unul este cine credeti? Tot distinsa doamna Ioana Bogdan. Apropiata colaboratoare a lui Daniel Morar. Si asa se face ca, scarbit si in semn de protest, Adrian Nastase renunta la aceasta cale extraordinara de atac.
Povestea, insa, nu a fost scrisa pana la sfarsit. Si, in orice caz, s-a vorbit prea putin despre victimele colaterale. Despe sotii Bogdan si Marina Popovici. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998