CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Reactivare in campanie: Liiceanu, apel la lichidarea balaurului pesedist

8 comentarii / 4044 vizualizări / 18 noiembrie 2020

La 30 de ani de la celebrul Apel către lichele, filosoful Gabriel Liiceanu are o revelație la jumătatea campaniei electorale și se pliază profund intelectual pe mesajul liberalo-prezidențial făcînd un nou apel, la lichidarea totală a PSD: ”trebuie anihilat balaurul în trupul și în inima lui”.

”Trecut prin metamorfoze onomastice și prin vreo șapte președinți, PSD nu și-a schimbat nici o clipă esența și tehnicile de conducere, jaf și îmbogățire. Le-a rafinat doar. La mitingurile din Piața Victoriei, sloganul care s-a auzit cel mai des a fost „PSD ciuma roșie“. Sintagma „ciuma roșie“ trimite la ideologia comunistă. Lucru, totuși, incorect. PSD nu este un partid comunist, nici un partid socialist și, cu atât mai puțin, un partid social#democrat. PSD este o mafie camuflată în partid a cărei singură „ideologie“ este lăcomia, a cărei pragmatică e furtul și a cărei grijă, pentru dobândirea impunității, e acapararea justiției” scrie filosoful pe Contributors.ro.

”Mai putem avea vreo îndoială că PSD-ul în principal și o mare parte din clasa politică reprezintă perpetuarea riturilor comuniste după 1990? În alt peisaj politic și exploatând imbecilizarea în masă moștenită de la comuniști, PSD a perpetuat această batjocură. A instalat la butoanele țării indivizi care, de astă dată, schimonoseau democrația. Punând subalternii să domnească peste cei capabili și deștepți, pesediștii ne-au urât și ne-au umilit așa cum învățaseră de la bunicii și părinții lor, comuniștii. Ca și ei, au făcut din contraselecție politica de stat a României. Ieșind de la guvernare, au lăsat în urmă o țară devastată, cu pădurile culcate la pământ și pădurari uciși, cu întreprinderi privatizate dubios și falimentate, cu patrimoniul țării încăput pe mâna mafiilor imobiliare, cu un electorat speriat de ziua de mâine, asistat social și captiv ideologic, cu copii abandonați în orfelinate și-n case de oameni miloși, cu milioane de analfabeți, cu jandarmeria dresată să bată bestial, cu sute de milioane de euro furate și nerecuperate niciodată, cu criminali, hoți, violatori și traficanți de carne vie zburdând prin capitalele Europei.

Comunismul are, ca balaurul din poveste, mai multe capete. Nu ajută la nimic să retezi un cap, trebuie anihilat balaurul în trupul și în inima lui. Când comunismul s-a prăbușit în celelalte țări din Estul Europei, a pierit balaurul, nu a căzut doar unul dintre capetele lui. La noi, în schimb, balaurul s-a metamorfozat” conchide Liiceanu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Gunoiul tot gunoi!
  Gunoiule pupincurist, cum ai pus laba pe Ed. Politica, ajutat de alt gunoi pupincurist pe vremea cand era min. Culturii?
  Sictir, gunoaielor!

 2. „Când comunismul s-a prăbușit în celelalte țări din Estul Europei, în România Securitatea dispărea în seara lui 22 Decembrie 1989.
  Abia prin martie 1990 a apărut din spula mării SRI. Securitatea s-a metamorfozat.” conchide Liiceanu

 3. Liiceanu umbla cu PeeSeeDee-ul in gura la ordinul Seku ca de obicei? Pai, batranul pupincurist nu poate sa fie lasat la vatra nici la 80 de ani… Carpa a tecut de la Basescu-Petrov la Iohannis-Dulap Sasesc…

 4. ROMANIA,este o tara prea mare pentru elitele actuale de aici, din mediul politic, academic si intelectual, ele nu sunt capabile de administreze modernizarea Romaniei ,iar balaurul s-a metamorfozat in noi capitalisti,ciuma rosie,ciuma galbena etc.

 5. Nu am citit despre ce este vorba, am citit doar titlul si am ramas cu ideea balaur – liiceanu.

 6. DNA sa verifice cum s-a facut privatizarea Editurii Politice.

 7. Gabriel Liiceanu un jeg uman perfect, o vomă intelectuală impecabilă.o să te judece colegii tai sorosisti,milogule

 8. În poza de articol ce-are el în guriță Liicheanu? O sulă sau un deget?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998