CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9743 RON UP | 1 USD = 4.7112 RON UP | 1 GBP = 5.7209 RON UP

Realegerea lui Nicolae Ceausescu

3 comentarii / 4058 vizualizări / 26 decembrie 2014

Un recent studiu efectuat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie ne infatiseaza o realitate cu totul si cu totul deconcertanta. Bulversanta. Si scandaloasa. Daca Nicolae Ceausescu ar trai, ei bine, el ar fi reales. Cu o larga majoritate. Ce se intampla? Oare chiar inregistreaza Romania, in plan psihologic, o uriasa miscare retractila, care ar putea deveni devastatoare pentru democratie, in masura in care vor exista imprejurari favorabile unui asemena proces?
46% dintre romani considera ca astazi traiesc mai rau decat inainte de 1989. 35% dintre aceeasi romani considera ca ar trai mai bine daca nu s-ar fi produs evenimentele din 1989, pe care sondajul se fereste sa le taxeze drept revolutie. Daca Nicolae Ceausescu ar candida acum la presedintia Romaniei ar fi votat cu un scor mai mare decat cel inregistrat de Klaus Iohannis. De catre 66% dintre romani.
Corolarul acestei ample cercetari de piata este constituit de insatisfactia romanilor fata de modul in care isi fac treaba institutiile democratice. Din aceasta perspectiva, pe ultimele locuri in privinta increderii, se plaseaza Parlamentul si Guvernul, in timp ce, prima pozitie este ocupata de Armata. Daca ar fi sa luam in calcul acest criteriu, am putea ajunge, Doamne fereste, la concluzia ca daca Armata ar da acum o lovitura de stat, romanii ar aplauda, pur si simplu, aceasta nenorocire.
A esuat cu adevarat clasa politica? Are vreo posibilitate Klaus Iohannis, catre care acum se indreapta cele mai multe sperante, sa indrepte lucrurile? Cum sa procedeze ca Nicolae Ceausescu sa nu mai fie reales? (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Ceausescu forever!

  2. Imbecili precum Rosca-Stannescu injura non-stop instituiile esentiale ale democratiei, adica parlamentul si partidele politice, dupa care tot ei se urla ca poporul vrea „tiranie”.

  3. Din pacate nu mai avem un adevarat patriot precum Ceausescu.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998