CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Recalibrare”: In 2012, Ponta critica politizarea Politiei, in 2014 o aplica el insusi

1 comentariu / 1749 vizualizări / 27 mai 2014

Decizie controversată: prin votul de azi al deputaților, șeful IGPR devine secretar de stat si urmeaza sa fie numit direct de primul ministru, un gest asimilat de opoziție politizării Poliției și criticat deja vehement.

Decizia lui Ponta de a numi personal șefii Poliției este cu atît mai ciudată cu cît, acum doi ani, în martie, el i-a trimis o scrisoare premierului Mihai Ungureanu în care denunța tocmai tendințele de politizare a Poliției.

”Vreau sa va atrag atentia asupra a doua probleme grave, care pot fi rezolvate de dvs. In primul rand, politizarea numirilor din administratie. Este o tema extrem de serioasa, care sta la originea lipsei de eficienta sau chiar a coruptiei unor zone importante din administratie. Cel mai recent caz, aparut in contextul socantului caz de impuscaturi in plina strada la un coafor din Bucuresti, se refera la numirile din Politia Romana, care sufera de acelasi pacat al politizarii. Chiar in aceste zile, Liviu Popa, seful Politiei Romane, a reclamat faptul ca numirile in politie sunt politice si a anuntat ca a prezentat concluziile sale cu privire la Politia Capitalei inca din ianuarie”, se arata în scrisoarea lui Ponta.

„Eficienta Politiei scade atunci cand in functii executive sunt numiti oameni pe criterii politice si nu pe criterii de competenta. Politia Romana este o institutie respectabila, in care activeaza foarte multi profesionisti de inalta calitate si a carei credibilitate trebuie protejata”, mai scria liderul PSD, la vremea respectivă.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Hai s-o lasam moarta. Cea mai penibila recalibrare din Romania post-1989: pe 25 mai 2014, Antonescu era presedintele PNL, membru ALDE. Tot pe 25 mai 2014 erau alegeri. Pe 26 mai 2014, Crin Antonescu era presedintele PN(L??), membru PPE. Nici 24 de ore nu trecusera de la exprimarea votului.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998