CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Rechizitoriul Revoluției: nimic despre americani

18 comentarii / 4144 vizualizări / 17 august 2022

Scriam acum cinci ani după un comunicat al Parchetului General legat de Revoluția din 1989 că ceva miraculos s-a petrecut, pe nesimțite: din ecuația evenimentelor a dispărut Securitatea ceaușistă, devenită, sub pana procurorilor, un soi de fecioară neprihănită. Care nici usturoi nu a mîncat, nici gura nu-i miroase. Iată că avem un soi de continuare interesantă: din rechizitoriul Revoluției, dat publicității în aceste zile, aflăm că revoluția a fost, de fapt, o afacere 100% sovietică: nimic despre americani, francezi, germani, britanici sau măcar unguri.

În 1987 a avut loc întîlnire istorică între președintele SUA, Roland Reagan, secondat de vicele George Bush, și liderul sovietic Mihai Gorbaciov. Un summit la care s-a discutat despre reîmpărțirea sferelor de influență și viitorul, pe cale de a deveni trecut, al comunismului.

În decembrie 1989, puțin înaintea revoluției române, un alt summit istoric a avut loc în Malta, cu participarea lui Bush, devenit președinte, și a aceluiași Gorbaciov. Întîlnirea care a pus capăt hegemoniei sovietice în estul Europei, urmată la scurtă vreme de căderea comunismului și destrămarea URSS. Chiar dacă nu s-a admis oficial că asta s-a discutat, dovezile mai mult sau mai puțin directe au apărut pe larg, ulterior.

După ce euforia privind așa-zisa revoluție a început să se risipească și la noi, după 1989, a început să iasă la iveală adevărul, anume că în decembrie 1989 ne confruntasem cu o imensă piesă de teatru, sîngeroasă din păcate, regizată de Moscova în parteneriat cu state occidentale influente, de la SUA și Marea Britanie la Franța ori Germania, prin oamenii și structurile lor. Cele care, mai apoi, aveau să își instaleze dominația politico-economică asupra României.

Ei bine, la 33 de ani de la momentul 1989, rechizitoriul din procesul revoluției, dat zilele trecute publicității, oarecum curios, de către Parchetul Militar, cu acordul Procurorului General, nu conține nici cel mai vag element privind o implicare a occidentului în evenimentele din decembrie, totul fiind aruncat în cîrca URSS, KGB, GRU și a Armatei române, infiltrată, aflăm, de cozile de topor ale Kremlinului. Nu vorbim de dovezi, ci spunem că nu există nici măcar aluzii.

În cele 345 de pagini ale rechizitoriului, armata română e pomenită de 444 de ori, iar MApN de 412 ori, față de 192 de ori Securitatea și 104 ori Departamentul Securității Statului. Ceaușescu e pomenit de 385 de ori, secondat de Ion Iliescu, de 353 de ori. Mai mult decît termenul de revoluție/revoluționari, care apare de numai 325 de ori.

Cuvîntul sovietic și derivatele sale apar de 82 de ori, URSS de 33 de ori, GRU de 9 ori, Moscova de 9 ori, iar rus și derivatele sale de alte cîteva zeci de ori.
Toate contextele în care apar acestea induc fără echivoc ideea unui complot 100% sovietic întru răsturnarea regimului Ceaușescu.

Termenul de american apare de două ori, o dată cînd se vorbește de președintele Nixon și a doua oară cînd se vorbește despre posibilitatea ca zgomotele ciudate de la mitingul din 21 decembrie să fi fost creația unei aparaturi americane. O unică referire la Washington, zero la CIA. Deși ar fi fost de așteptat.
Referirile la Franța/francezi apar de 11 ori, la Germania/germani de 4 ori și la Ungaria/maghiari tot de 4 ori, dar în contexte fără legătură cu revoluția.

Unica vagă referire la un posibil rol occidental în revoluție e inclusă într-o declarație consemnată a lui Aurel Rogojan, șeful de cabinet al lui Iulian Vlad, fostul șef al Securiății, care spune ”Apreciez că Silviu Brucan era omul cu rolul de coordonare întrucât avea multiple conexiuni la Washington, Londra, Moscova, poate şi altele”. Asta, spre exemplu, în timp ce Sergiu Nicolaescu, pion-cheie al evenimentelor, a pus explicit în declarații publice totul pe seama unei înțelegeri între Gorbaciov, Kohl, Mitterrand și Bush; doar că despre asta nu se scrie în rechizitoriu, compus aproape complet din declarații ale unor personaje martore ale evenimentelor.

Și uite așa, după ce au scos Securitatea din Revoluția română, bravii procurori români elimină și Occidentul din ecuație, astfel că vinovățiile rămîn în spinările URSS, care nu mai există, și a lui Ion Iliescu, cel care încă se încăpățînează să existe. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. S-au pierdut pe drum? Diversionistul Emil Strainu, care inventa „teroristi” in fata MApN are imunitate?

  • Am uitat cum au fost măcelăriți, la ordinul generalului trădător Nicolae Militaru, opt dintre uslașii chemați în sprijin la sediul central al Ministerului Apărării Naționale din Drumul Taberei? În funtea celor ucişi a fost luptătorul antitero Gheorghe Alexandru Trosca, fostul șef al statului major al USLA, împreună cu oamenii lui, atraşi într-o capcană de armata condusă de Militaru.
   (a se vedea implicarea in diversiune a lui Emil Străinu în articolul „CAZUL TROSCA: si totusi…avem eroi”)

 2. PROCURORI? CE PROFESIE SI A CUI ESTE BREASLA? SE OCUPA CU CEVA IN ROMANIA?! MELCII SUNT OCUPATI..PRODUC CEVA….CRED CA APARTIN DE VREO COOPERATIVA, CEVA…NU AM AUZIT SA IASA CEVA BUN SUB STAMPILA ASTA…O APARTINE DE BREASLA VRAJITORILOR…CA LA CASCADORI TREBUIE CEVA MINTE SI CURAJ…LA ALTII PRICEPERE..LA VRAJITORIE, DOAR MINCIUNA, VRAJEALA SI PROSTEALA PE FATA…IN CONCLUZIE, MESERIA ASTA NU EXISTA PE BUNE…IN ROMANIA

  • «De fapt, din ziua de 22 decembrie 1989, în jurul orei 14, deci la scurt timp după fuga lui Ceauşescu, generalul Militaru a sosit la unica Televiziune (de stat), îmbrăcat în uniformă militară, unde, între altele, a acuzat voalat că unităţile ministerului de Interne (de care ţinea şi USLA) trag în populaţie, deşi nu mai trăgea nimeni din noaptea trecută, când armata trăsese în populaţie, la Universitate. Abia seara, pe 22 decembrie a început iar să se tragă, de către persoane necunoascute, în scop diversionist. Dar generalul Militaru vorbea prin televizor: „Fac apel la colegii şi prietenii, unii dintre ei, generali din ministerul de Interne, tovarăşe general [Iulian] Vlad… şi ceilalţi, luaţi măsurile care se cuvin pe linia ministerului de Interne! Opriţi măcelul! Indiferent, indiferent ce s-ar întâmpla, nu mai trageţi! Introduceţi trupele în cazărmi!…“. Dar tot el, Militaru, avea să cheme la MApN trupele de la Interne pentru a le distruge.
   Dar cum ajungea Militaru ministru? Îl anunţa public, ca din senin, ca fiind numit de revoluţie, televiziunea controlată de Brucan şi de Iliescu. Brucan nu putea sta în prima linie, aşa că l-a trimis pe „preşedintele revoluţiei“, Iliescu, să îl instaleze la MApN pe Militaru, unde, debusolată şi de fuga lui Ceauşescu, armata l-a acceptat o vreme.
   ….
   În 1989, Dimitri Fonareff era de câţiva ani comandantul direcţiei a IX-a KGB şi, conform unor mărturii, s-a deplasat personal în România în timpul loviturii de stat, pentru a supraveghea, pe de o parte, uciderea şefilor USLA şi UM 0110 (unitate militară anti-KGB), iar pe de altă parte pentru a transfera arhivele celor două unităţi româneşti anti-KGB la Moscova…
   „Eram fireşte, atât eu cât şi colegul meu înarmaţi – relata un ofiţer KGB din cei de mai sus, care în decembrie 1989 fusese în România – …Urma să executăm trageri pentru a crea o stare de confuzie.“ (România liberă din 18 aprilie 1991 şi col. Filip Teodorescu, Un risc asumat, 1992).
   Direcţia a IX-a a KGB se ocupa oficial de protecţia preşedinţilor Uniunii Sovietice, dar, de fapt, se ocupa şi de operaţiuni speciale, la comanda liderilor sovietici, precum diversiuni militare şi racolare de agenţi pe teritoriile altor state…
   Chiar şi şeful Securităţii, Iulian Vlad, era ţinut în acele momente în sediul ministerului Apărării, la dispoziţia lui Militaru, dar la alt etaj. Sacrificarea lui a venit în dimineaţa de 31 decembrie 1989, odată cu desfiinţarea a ce mai rămăsese din UM 0110, când, printr-o „hotărâre a Frontului Salvării Naţionale“, adică a lui Iliescu şi echipa lui, „organele de Securitate au fost dizolvate“. Totodată toată arhiva Securităţii (deci inclusiv a UM 0110, cea care nu a fost găsită de pretinşii revoluţionari în 22 decembrie), s-a dispus să fie preluată de Armată, după care toţi agenţii sovietici de marcă, gen Militaru şi Brucan (şi mulţi alţii) şi-au sustras dosarele personale.
   Vlad, şeful Securităţii, fusese la un moment dat trimis la ministerul de Interne de Militaru ca să elaboreze chipurile un plan de măsuri, de fapt pentru a-i pregăti cu ambasadorul sovietic arestarea, la întoarcere. „În dimineaţa zilei de 31 decembrie – relata abia în 2017 gen. Vlad în revista Periscop a cadrelor militare în rezervă din spionaj -, pe la orele nouă, am dat telefon că sunt gata cu cele două lucrări. Militaru ajunsese să nu mai răspundă personal la nici un apel telefonic… I-am zis: «Sunt în măsură să vă prezint documentele pe care le-am elaborat». «Da, tovarăşe Vlad, ne vedem, dar poate peste o oră-două. O să vă dau eu un telefon când să porniţi». În fine, am plecat spre MApN cu adjuncţii mei… Pe drum, aveam radioul deschis. Cred că era trecut de orele 13, când la radio s-a transmis un comunicat prin care s-a anunțat că întreaga conducere a Departamentului Securităţii Statului, în frunte cu generalul Iulian Vlad, a fost arestată …La ieşirea din cabinetul ministrului, mă aştepta generalul Ion Hortopan, comandant al Comandamentului Infanteriei şi Tancurilor, care coordonase personal represiunea de la «Baricada» din faţa Hotelului Intercontinental [din noaptea de 21 decembrie, când populaţia Bucureştiului ieşise împotriva dictaturii lui Ceauşescu], un locotenent-colonel în uniformă de infanterie, probabil de la DIA, şi o grupă de soldaţi. Hortopan mi-a comunicat pe un ton oficial că are ordin să mă aresteze… Apoi am fost luat între baionete de o grupă de soldaţi echipaţi ca de război şi condus în afara clădirii la un TAB cu care am fost transportat la locul de deţinere… Nicolae Militaru şi ambasadorul sovietic Evgheni Tiajelnikov au urmărit pe viu arestarea mea, apoi, din cadrul ferestrei sălii de protocol, unde stăteau alături, au trecut în revistă grupa de soldaţi echipată în ţinută de război care m-a introdus în TAB-ul aflat lângă autoturismul Ceaika, cu steagul URSS [Uniunea Sovietică], ce era parcat ostentativ, la vedere.“
   ….
   Cineva a tras în Bucureşti între 22 decembrie şi 25 decembrie 1989, şi asupra armatei şi asupra populaţiei. Teroriştii diversionişti erau însă persoane civile şi puteau fi oricine (agenţi străini, unii dezorientaţi din gărzile patriotice din fabrici, cadre ale partidului comunist etc.), dar vina a fost pusă de Nicolae Militaru şi de acoliţii lui exclusiv pe USLA şi ministerul de Interne, deşi aceste structuri aveau ordine clare să nu tragă. Diversiunea era aşa de mare că, la Otopeni, armata a tras asupra armatei…Dacă serviciile secrete sovietice activaseră această stratagemă din interesele lor, avându-l pe Militaru ca vârf de atac în războiul psihologic, din 23 decembrie cuplaseră la acţiune şi serviciile de propagandă şi de manipulare ale armatei române.
   Poate astfel se explică şi strânsa prietenie dintre kaghebistul D. Fonareff şi ex-căpitanul din 1989 Emil Străinu, azi generali amândoi, prietenie evidentă mai ales peste 20 de ani, când au devenit public colaboratori în domeniul cercetărilor „paranormale“ (militare, mai ales)…»
   (din articolul:
   „KGB / GRU şi războiul psihologic – De la Dimitri Fonareff la agentura sovietică din Armată şi ofiţerul Emil Străinu”)

 3. „Exclusiv. Virgil Măgureanu, despre evenimentele din decembrie 1989: „A fost o lovitură de stat militară organizată de KGB și CIA. Se știa că Ion Iliescu va fi succesorul lui Ceaușescu”. Video
  „A fost o lovitură de stat militară organizată de KGB și CIA.
  „A fost o lovitură de stat militară organizată de KGB și CIA.

  Sursa : Evenimentul Zilei

  Rechizitoriul obligatoriu trebuie sa includa interventia externa Americana si Ruseasca si TRADAREA serviciilor secrete „”romanesti””

  Romania a devenit din RSR in Republica Colonia dupa 1989, iar in prezent Subcolonia din Flancul Estic, nici macar nu se mai pronunta numele acestui stat. International suntem cunoscuti drept „tigani” „gypsies” „gitani” „sinti” „zingaro” „cygani”.

  • nu doar Ceausescu.
   Or fi fost si unele tradari, dar armata si-a consolidat puterea alaturi de Iliescu si gasca lui prin atacarea Securitatii si MI, pe care care le acuza ca ar furniza „teroristii”.

  • Iar cei mai mulţi agenţi străini sovietici prvocatori infiltraţi în România erau din Republica Moldova şi din Ucraina sovietică, cunoscatori măcar parţial de limba română, nu erau din Rusia, trolule descreierat.
   Cum a trădat Securitatea, dacă şefii ei au fost arestaţi de către „revoluţionarii” conspiratori şi aruncaţi în închisori pentru ani de zile, în frunte cu generalul Iulian Vlad?
   Pe fond a fost şi o puternică revoltă populară reală, generată de obtuzitatea clanului Ceauşescu. Trebuia să tragă Securitatea în populaţie, ca să nu „trădeze“?
   Toţi boii vorbiţi precum cretinii, „importanţi” dar total proşti.

   • da postacule rusofil, e cum zici matale

    • şi ucraineană infectă. E chiar aşa, trolule jegos!

     • „ucrainean” e prea mult ! sa nu ne injuram, totusi, exista niste limite

     • Mai ales când faci politică de trol anti-rus, soroşistule, aia nu e „opinie”.
      Iar dacă de fapt nu cunoşti şi nu respecţi adevărul doar pentru că eşti comod şi vrei doar să măcăni ceva aiurea, atunci meriţi înjurat.
      Puneţi ţie limite în a vorbi prostii înainte de a gândi sau de a cerceta, şi apoi pune-i altuia „limite”, scrupulosule ipocrit.
      Iar când vorbeşti în batjocură şi iresponsabil, aşteaptă-te ca tot asta primeşti înapoi.

     • Cand scrii „asertiuni” cu erori de logica si goluri fundamentale de cunoastere istorica a Romaniei, tu intri in categoria „prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul”.
      Ca tu nu iti dai seama si suferi de paranoie (tu vezi peste tot sorosisti, troli, rusi, ucraineni, securisti) si de manie isterica (injuri si jignesti constant pe toti fara sa spui nimic)

      Acuma na, lectii de „moralitate” de la echivalentul academic al unui parcagiu eunuc si isteric e jenibil =))) , tu depasesti granitele bunului simt, aia 7 ani de acasa ii mai ai sau i-ai pierdut in boscheti pe drumuri?

     • In boscheti te-a aflat pe tine unu mare si acum vorbesti tot de boscheti tot timpul.
      Mars, cretinule, ca tu ai venit sa mananci cacat impotriva securitatii si a tiganilor, ca nu ai tu loc pe lume si te fute grija ca nu e manual de istorie un rechizitoriu penal.

    • Ce „academic” te dai tu lătură, când spui platitudini goale?
     Iar când spui că suntem cunoscuţi „international” drept „tigani” „gypsies” „gitani” „sinti” „zingaro” „cygani”, uită-te în oglindă. Eşti o cioară vopsită, o rusine „internationala” care-si compromite naţia.

  • .La scurt timp după preluarea puterii de către CFSN, condus de Iliescu Ion, a fost reactivat un număr important
   de generali şi ofiţeri superiori, cu toţii filosovietici“ etc. etc.
   Tot rechizitoriul e aici:
   https://www.mpublic.ro/sites/default/files/PDF/rechizitoriu_revolutie.pdf?fbclid=IwAR1rxA0P8o7HuArYSVXOChLNyJiN5jJ0bMq5d73IQ-8bBXQH19dhO7Ut_SE
   Iar dacă cauţi (search) sunt multe referirile la contribuţia spionajului sovietic.
   Vrea un bou de trol, un cocalar cu aere, să se fi vorbit de intervenţia „rusească“.

 4. liderul sovietic Mihai Gorbacev

 5. Cea mai mate amenintare asupra democracy

  https://youtu.be/y926cx6E8_c

 6. […] Ceaușescu e pomenit de 385 de ori, secondat de Ion Iliescu, de 353 de ori. Mai mult decît termenul de revoluție/revoluționari, care apare de numai 325 de ori.Cuvîntul sovietic și derivatele sale apar de 82 de ori, URSS de 33 de ori, GRU de 9 ori, Moscova de 9 ori, iar rus și derivatele sale de alte cîteva zeci de ori.Toate contextele în care apar acestea induc fără echivoc ideea unui complot 100% sovietic întru răsturnarea regimului Ceaușescu. Termenul de american apare de două ori, o dată cînd se vorbește de președintele Nixon și a doua oară cînd se vorbește despre posibilitatea ca zgomotele ciudate de la mitingul din 21 decembrie să fi fost creația unei aparaturi americane. O unică referire la Washington, zero la CIA. Deși ar fi fost de așteptat.Referirile la Franța/francezi apar de 11 ori, la Germania/germani de 4 ori și la Ungaria/maghiari tot de 4 ori, dar în contexte fără legătură cu revoluția. Unica vagă referire la un posibil rol occidental în revoluție e inclusă într-o declarație consemnată a lui Aurel Rogojan, șeful de cabinet al lui Iulian Vlad, fostul șef al Securiății, care spune ”Apreciez că Silviu Brucan era omul cu rolul de coordonare întrucât avea multiple conexiuni la Washington, Londra, Moscova, poate şi altele”. Asta, spre exemplu, în timp ce Sergiu Nicolaescu, pion-cheie al evenimentelor, a pus explicit în declarații publice totul pe seama unei înțelegeri între Gorbaciov, Kohl, Mitterrand și Bush; doar că despre asta nu se scrie în rechizitoriu, compus aproape complet din declarații ale unor personaje martore ale evenimentelor. Și uite așa, după ce au scos Securitatea din Revoluția română, bravii procurori români elimină și Occidentul din ecuație, astfel că vinovățiile rămîn în spinările URSS, care nu mai există, și a lui Ion Iliescu, cel care încă se încăpățînează să existe. Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998