CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Record: politicianul care a ingenuncheat de doua ori DNA. Dar cu ce pret!

4 comentarii / 2917 vizualizări / 24 ianuarie 2019

Un Highlander al politicii: fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu a învins pentru a două oară, definitiv, DNA, după ce a fost achitat într-un halucinant dosar de corupție soldat cu o condamnare de șapte ani în primă instanță, iar aseară, Curtea de Apel Craiova l-a achitat definitiv într-un alt dosar în care era acuzat de o închipuită instigare la complicitate la abuz în serviciu.

Astfel, potrivit Luju.ro, ”instanța a menținut sentința din 16 aprilie 2018 pronunțată de Tribunalul Gorj, prin care Mugurel Surupaceanu fusese achitat pentru instigare la complicitate la abuz în serviciu în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penală – “fapta nu este prevăzută de legea penală”.

În ceea ce privește dosarul fabricat împotriva lui Surupaceanu, acesta a fost trimis în instanța în iunie 2016 și privea o licitație organizată de Romsilva. Întreagă lucrătură soldată cu o teribilă achitare aparține din informațiile noastre procurorului Marin Călușaru, fost șef al DNA Craiova, cel care a semnat rechizitoriul privind trimiterea în judecată a lui Mugurel Surupaceanu, și procurorului Claudiu Dumitrescu, fost șef al Secției a ÎI-a DNA, cel care a confirmat rechizitoriul”.

Pe de altă parte, lui Surupăceanu îi rămîne, după toată povestea, doar satisfacția de a fi învins DNA; cariera sa politică extrem de promițătoare – a fost unul dintre cei mai energici deputați tineri ai PSD – s-a frînt, probabil definitiv, din momentul în care a ales să se retragă, renuțînd la statutul de membru de partid și la candidatura în alegeri, pentru a-și curăța numele.

Cine și cum ar trebui să dea în vreun fel socoteală va rămîne în mod cert o întrebare fără răspuns. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Chiar fara afiliere politic fiind, figura lui Suripaceanu am retinut-o si pentru ca a avut curajul sa se ia la tranta cu basescu si ai lui pe vremea cand dadusera liber la ierburi. Banuiesc ca pentru a-si finanta campania electorala cu pretul vietii multor copii si a dramelor din multe familii, M-am bucurat foarte mult cand am aflat verdictul sau. Unui tanar politician cu viitor, inimos si corect i-a fost franta pe nedrept cariera politica. Eu sper ca va reveni in politica, pentru ca este nevoie de oameni ca dansul. Pacat de anii pierduti si incercarea prin care a trecut.

  2. Si da, cineva ar trebui sa raspunda pt haituirea lui Surupaceanu. L-am perceput ca documentat si bataios, asa ca sper sa nu se lase si sa-si haituiasca haituitorii.

  3. DNA-ul, ca instrument al terorii globaliste neo-marxiste, si-a atins scopul pentru care a fost creat: a mai distrus un politician roman.

  4. Prietene, acum nu mai sunt Neo-marxiști, sunt progresiștii. Totuși, cineva trebuie să plătească. Se distrug cariere, familii, de canalii neostaliniste, la adăpostul unor lozinci.
    Cei care i-au fabricat dosarul vor trebui excluși din parchet.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998