CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Recordul ticnelii: ecologistii romani vor sa ”importe” copii din Japonia

0 comentarii / 2836 vizualizări / 18 martie 2011

Febra care a cuprins politicienii români în ultimele zile în urma tragediei din Japonia a atins apogeul grație cele mai recente inițiative a ecologiștilor mioritici, un veritabil record al demagogiei sforăitoare.

Astfel, aceștia au sărit peste clasica strîngere de ajutoare, firești în asemenea situații, precum pături, apă, șamd, și vor nici mai mult, nici mai puțin, decît să le crească japonezilor copiii. Concret, Partidul Ecologist Român(PER) și-a manifestat disponibilitatea, într-o scrisoare adresată ambasadorului Japoniei la București, Natsuo Amemiya, și semnată de liderul executiv al partidului, fostul senator PD Viorel Pană, de a lua în grijă, pe o perioadă determinată, 500 de copii proveniți din familiile afectate de cutremurul din Japonia.
Dacă cineva își imaginează că, prin ”perioadă determinată”, ecologiștii înțeleg o săptămînă-două, se înșeală amarnic. Asta pentru că, în scrisoarea către ambasadorul japonez, PER anunță că micuții japonezi vor fi alocați unor familii românești și ”vor beneficia de educație, dragoste și îngrijire din partea tuturor românilor implicați în acest proiect umanitar”, ceea ce presupune o găzduire pe termen lung.
Reamintim celor care au uitat, poate, că România este, de la revoluție pînă azi, cunoscută pe întreg mapamondul drept o țară în care copiii orfani beneficiază de condiții dintre cele mai vitrege. Ideea că una dintre primele puteri ale lumii și-ar trimite copiii să fie crescuți și educați aici mai ridicol decît a le propune germanilor să-și repare mașinile în service-urile românești, ori cluburilor engleze de fotbal să adopte modelul de management Gigi Becali.
În plus, legislația actuală nu permite unui partid politic să gestioneze creșterea și educarea unor copii, fie ei români, unguri ori japonezi, amănunt ”minor”, omis de verzii autohtoni. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998