CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9633 RON DOWN | 1 USD = 4.6099 RON DOWN | 1 GBP = 5.7790 RON DOWN

Rectorul Universitatii Bucuresti: Plecarea romanilor din tara, motiv de optimism

5 comentarii / 2851 vizualizări / 24 iulie 2019

Rectorul Universității București, Mircea Dumitru, emite o teorie interesantă vizavi de fenomenul migrației românilor, care creează atîtea îngrijorări legate de viitorul țării. Prezent la Festivalul de Film și Istorii Rîșnov, Dumitru a susținut că trebuie să vedem lucrurile într-o lumină pozitivă, în sensul că migrația românilor ar putea pune bazele unei comunități românești globale.

”Înțeleg ce înseamnă rata aceasta atât de mare de emigrare din Romania și problemele pe care ea le creează. Totuși, nu sunt atât de îngrijorat. Suntem într-o lume globalizată, în care oamenii nu mai sunt legați de un anumit loc. Pot să locuiesc în Râșnov și să lucrez pentru o multinațională în Canada(…) Pe termen scurt, nu e plăcut să știi că 4 milioane de români au ales să plece. Totuși, pe termen mediu nu sunt îngrijorat și vă invit să păstrăm o perspectiva realist-optimistă. A fost bine că italienii sau irlandezii au plecat masiv din țările lor și au creat comunități puternice în țările unde au emigrat? De unde știm că nu ne aflăm la începutul unei comunități românești globale?” a spus rectorul universității, adăugînd:
„E adevărat, România nu e nici în cea mai bună perioadă a sa din punct de vedere politic. Totuși, e într-o perioadă foarte bună a sa din punct de vedere istoric”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Muiorectorul Securității Mircea Mitică nuanțează efectele măsluind numărul. Se apropie de 10 milioane și este exclusiv opera SRI.

  2. Mircea Dumitru deține în portfoliu traducerea unei cărți dintr-o limbă pe care n-o cunoaște. Nu-i de mirare că 9,7 milioane de români emigrați sunt totuna cu 4 milioane. Se pare că este și analfabet funcțional și excesiv de porc.

  3. Fara intentia de a-i jigni pe confratii nostri de peste hotare, trebuie spus ca 80% dintre ei sunt chelneri, bucatari, croitori si coafeze. Iar dintre cei 20% care au studii superioare, majoritatea lucreaza in posturi aflate sub calificarea lor. Deci nu poti construi o diaspora de succes in aceate conditii, mai ales ca statul roman i-a lasat complet din brate si-i exploateaza exclusiv dpdv electoral. Deci Mircea Dumitru, ca de obicei, nu stie ce vorbeste. Irlandezii si italienii cu care ne compara au ajuns, la a treia generatie, sa controleze politia din anumite state americane.

    • Gradul de coeziune al românilor emigrați se datorează exclusiv Securității ceaușiste. Vedeți câte mui dau românii pe alți români în afară. Treci strada, privești la Soare, te faci că scrii un comentariu după un script SRI numai să nu dai nas în nas cu un alt român.

  4. Cacanar comunist.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998