CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Reducerea cheltuielilor în România educată: În noul an școlar, elevii nu au mai primit masă caldă

5 comentarii / 1414 vizualizări / 25 septembrie 2023

Niciun elev din România nu a primit Masa caldă în școală de pe 11 septembrie de când au început cursurile acestui an școlar. Abia în aceste zile se lucrează la Hotărârea de Guvern care să aprobe distribuția fondurilor pentru perioada rămasă până la finalul anului, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Florian Lixandru, la o dezbatere organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, conform edupedu.ro.

”Dacă până acum am avut 450 de unități de învățământ și aproximativ 133.000 de beneficiari, ne dorim să continuăm programul. Pe perioada rămasă septembrie-decembrie urmează să se aprobe HG de continuare a programului, pentru că sunt fonduri rămase la dispoziția primăriilor, necheltuite datorită (sic!) faptului că a fost grevă în mai și iunie, s-au făcut economii, sunt bani alocați, este păcat să nu folosim acești bani pentru a acorda copiilor această facilitate, servirea unei mese calde în școală” a spus Lixandru.

Acesta a mai anunțat că programul pentru un milion de elevi care ar trebuie să primească masă la școală, conform legii Deca-Iohannis, ar urma să fie implementat abia din ianuarie 2024, până atunci fiind finanțate tot cele 450 de școli cu 130 de mii de elevi, același număr ca în anul școlar trecut. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Să-i hrănească părinții. În România sunt cu totul vreo 2 milioane și ceva de elevi. De ce trebuie ca aproape jumătate din ei să fie în grija statului?
  Salariul mediu net e cca 4500 pe lună, iar cel minim vreo 1800. Plus alocațiile. La banii ăștia măcar 90% din copii ar trebui să mănânce corect acasă. Trebuie ajutați cel mult 200.000, nu un milion. E treabă părinților să-și crească copiii, și așa n-au de obicei decât unul. Înainte de război oamenii erau săraci de-adevăratelea, nu ca acum, și tot creșteau 6-7 copii fără ajutorul statului.

  • Vezi ca ti-ai uitat sufletul in pisoar la benzinarie.
   Sari in Dunare dupa el.

  • Să știi că tu cam ai dreptate. Dar trebuie să remarci că statul a dorit să-și controleze viitorii sclavi. I-a luat în grijă de mici ca să-i poată educa după valorile statale. Familia este acum doar o unitate experimentală de producere a materialului genetic, de procreere și de nașteri. Copilul produs este preluat de stat și educat de sistemul de stat. Ce iese din asta? Vom vedea în curând. Oameni fără suflet care pentru o doză de narcotice ieftine le va lua gâtul celor care l-au produs. S-ar putea să fie stăpânii de sclavi. Totul va fi atunci când se vor trezi la realitate și își vor cere și ei drepturile de la stat, așa cum o fac acum sclavii pensionari. Dar ăștia nu se mai revoltă. Au un picior în groapă și au adus România cu un picior în groapa istoriei.

   • „sclav” al prostiei. Capul tau e cu totul „în groapă”.

 2. Cum sa primeasca, daca guvernul aloca 3,5% din PIB Ucrainei? Se zvoneste ca ajutorul pentru copiii ucrainiei este cam de 3.000 lei… Daca nu e asa, atunci unde-s banii? Ca nu i-a luat Parmezan (sau cum ii zice) pe toti si i-a dat lu’ Buzatu…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998