CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Referendumul lui Iohannis si un abuz stupefiant al presedintelui. De nimeni sanctionat

19 comentarii / 6187 vizualizări / 12 iunie 2019

30 mai 2019:
Klaus Iohannis – declarație oficială la Palatul Cotroceni:
”Bună ziua! S-a terminat numărarea voturilor la referendum și sunt foarte bucuros să anunț că 6.500.000 de români au răspuns cu „DA” la cele două întrebări. Mai exact, la fiecare dintre aceste întrebări au răspuns șase milioane și jumătate de români cu „DA”. Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul prin referendum. Pentru a găsi cele mai bune proceduri, metode, soluții, am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe această temă, fiindcă este evident, ceea ce a decis poporul trebuie să fie pus în practică, adică să fie pus în Constituție. Asta se face în Parlament în prima fază. Așadar, am decis și am trimis chiar adineaori invitațiile pentru zilele de marți și miercuri, săptămâna viitoare, pentru a găsi împreună cele mai bune soluții”.

În zilele care au urmat, partidele parlamentare s-au perindat la Cotroceni discutînd pe marginea transpunerii în practică a rezultatelor referendumului din 26 mai.
Curtea Constituțională a României stabilise termen pe 12 iunie pentru decizia privind validarea sau nu a referendumului, conform prevederilor legii 47/1992 care sună astfel:

12. Exercitarea atribuţiilor privitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului şi la confirmarea rezultatelor acestuia

Art.46. – (1) Curtea Constituţională veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
(2) Pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor alin.(1), Curtea Constituţională poate cere informaţii de la autorităţile publice.
(3) Biroul Electoral Central este obligat să prezinte, la solicitarea Curţii Constituţionale, informări asupra fazelor şi operaţiunilor de desfăşurare a referendumului.

Art.47. – (1) Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului.
(2) Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
(3) Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curţii Constituţionale se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

Azi, CCR anunță amînarea validării referendumului pentru 27 iunie, existînd contestații vizavi de acesta.
Teoretic, referendumul poate fi invalidat de către judecătorii CCR și, ținînd cont de modul extrem de controversat în care președintele a formulat întrebările, stîrnind critici aproape unanime, ar fi chiar de așteptat să se întîmple asta.

Se pune în acest caz întrebarea: cum de a fost posibil ca președintele să convoace consultări oficiale cu partidele pentru implementarea măsurilor propuse prin referendum ÎNAINTEA validării scrutinului de către CCR? E ca și cum după alegerile parlamentare s-ar desemna un nou guvern pe baza exit-pollurilor, înaintea finalizării numărătorii oficiale a voturilor de către BEC.

Asistăm nu doar la un grav abuz de putere al președintelui, ci și la o formă clară de presiune publică asupra judecătorilor CCR, prin tentativa de punere a lor în fața unui fapt împlinit, respectiv consensul politic antepronunțat asupra validității referendumului. Pentru că, prin prezența la Cotroceni, toate partidele au validat abuzul președintelui.
Cum a fost posibil?
Și ce se va întîmpla dacă CCR invalidează, parțial sau total, referendumul din 26 mai?
Se va chema că am avut primele consultări politice de nivel înalt neconstituționale? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Intr-adevar, mare abuz a facut Iohannis. Eu zic sa nu-l mai votam. Sa votam candidatul PSD sau al PCR, whatever. Si mai bine, sa nu se mai voteze deloc. A fost nr. 1 in stat presedinte timp de 5 ani? A fost. Deci, sa fie si nr. 2 presedinte inca 5 ani si apoi mai vedem daca se elibereaza si nr. 3.

  • Hmmm….PCR=FSN=PD=PDL=PNL. Deci, al cui candidat ai ieșit președinte acum 5 ani?

   • Raspuns corect: al nostru.
    Cum altfel explicate ca doamna tine seama de opinia presedintelui din ce in ce mai des?

    • Auzi, bre? Matale ești picat din Lună (ca să nu zic altfel), sau ești doar ipocrit la fel ca ăia pe care îi slăvești, sau ambele variante la un loc? Înclin spre varianta trei, dar nu sunt foarte convins.

     • Franklin = instigator la ura impotriva oamneilor.

     • Sunt un biet membru USR, angajat SRI.

  • @Franklin. Eu zic ca ești prost.

   • Parhanghele, te recunosc dupa ascutimea mintii si profunzimea mesajului. Imi vine greu sa raspund. Chiar nu stiu ce sa zic, se prea poate sa fiu si prost, insa doar in raport de unii, dintre care un idiot incorigibil, incurabil si irecuperabil ca tine, nu face parte. Guinion

    • Sunt membru USR și angajat SRI.

 2. iesim in strada,am votat DA

 3. Iesiti pe autostrazi ca-s mai late.
  Aveti A1, A2 si A3 la alegere sau combinatii (va face calculul Nicusor Dan).

 4. Pe loc repaus !

 5. Să-mi bag pula.n gura lor voastră de gunoaie#rezist #hastagisti pnl.isti usr-isti pmp.isti macoviști preda.isti siegfrid.isti johnazisti #procurorijigodii #judecătorisantajabili și toată șleahta de scursuri ppe.iste naziste

  • BRAVO, SUBSCRIU TOTAL. bine spus, asa merita astia.

 6. Futu.vă.n gura de jegoși drogați zdrentaroși diasporei pnl.isti usr-isti pmp.isti macoviști preda.isti siegfrid.isti johnazisti #procurorijigodii #judecătorisantajabili #hastagisti #rezist și șleahta de scursuri ppe.iste naziste care ne jegmanesc și denigrează țara

  • Noi credem cu adevărat că Securitatea a imbecilizat toată populația. Nu e nimeni să ne mai ia în falus.

 7. […] – consultările cu partidele cu scop precis! Ori, așa cum scrie Bogdan Tiberiu Iacob în InPolitics, asta seamănă a ”grav abuz de putere al președintelui, ci și la o formă clară de presiune […]

 8. […] urmări – consultările cu partidele cu scop precis! Ori, așa cum scrie Bogdan Tiberiu Iacob în InPolitics, asta seamănă a ”grav abuz de putere al președintelui, ci și la o formă clară de presiune […]

 9. […] ami nincs? Ugyanis a referendumnak nincs eredménye, tekintve, hogy a referendum érvényességét az Alkotmánybíróság még nem ismerte el! Véleményem szerint jó oka is volna el nem ismerni, már az ostoba kérdések és a Paktum […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998