CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Regele Mihai: ”Constantinescu mi-a fagaduit, dar Iliescu mi-a dat!”

5 comentarii / 4859 vizualizări / 27 octombrie 2014

Istoricul Neagu Djuvara relatează, într-un interviu pentru revista Historia, un episod petrecut la finele anului 2000, cînd a avut o întîlnire cu Regele Mihai, după realegerea ca președinte a lui Ion Iliescu, fostul suveran făcînd, cu acest prilej, o mărturisire neașteptată.

”Am avut curajul, pentru că eu sunt îndrăzneţ în chestiile astea, şi i-am spus: „Majestate, daţi-mi voie să vă spun că n-ar trebui să fiţi mereu văzut în prezenţa lui Ion Iliescu, pe care eu îl consider vinovat de crime şi care va trebui, o dată şi o dată, să fie judecat şi nu se cuvine ca…“ Regele mi-a tăiat cuvântul: „Da, dar uite că domnul Emil Constantinescu mi-a făgăduit o grămadă de lucruri şi nu s-a ţinut de cuvânt, pe când Ion Iliescu îmi restituie“. Carevasăzică, Ion Iliescu a avut dibăcia, prin intermediul lui Duda, să-l „cumpere” pe Rege. I-a restituit Săvârşinul, pe urmă a pregătit restituirea Palatului Peleş. Asta e părerea mea, Regele Mihai ar fi trebuit să rămână sărac şi curat. Ion Iliescu i-a restituit lucruri care, într-adevăr, sunt ale lui, dar trebuia să le accepte mai târziu, şi nu de la acest om” a povestit Djuvara.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Daca Regele ar fi avut 30 de ani,il intelegeam pe dl.Djuvara. Din pacate,in ultima vreme, ddl.Djuvara are niste atitudini ciudate si anturaje asemenea. Consider ca de vins este virsta si nu caracterul.

  2. Si uite asa a ajuns famiglia regala una dintre cele mai bogate din Romania, fara sa fi muncit o zi! Si cand te gandesti ca sunt cateva milioane de fanatici ce-si doresc aducerea pe tron a unuia dintre cei mai distructivi conducatori ai Romaniei! Naivii cred ca daca tara va deveni regat, pe strazi va curge lapte si miere si va ploua cu carnati, si ca nu vor mai trebui sa munceasca pana la sfarsitul vietii. Cine uita dictatura regala si vanzarea tarii catre URSS, nu merita…

    • Traiasca bouporul roman muncitor ! Uraaa….

    • Trăiască Republica!

  3. Consider atitudinea lui N.D. abjecta,fiind fructul urii acestuia fata de fostul presedinte I.I. caruia,daca bine imi amintesc i-a dorit chiar disparitia fizica.Suveranul a primit ce i se cuvenea de drept.Ce-i reproseaza ND ? Ca trebuia ca actul restitutirii legale sa se petreaca…mai tarziu ! Mai tarziu cand,data fiind si varsta Majestatii Sale si faptul ca un drept,oricare al fi el poate fi valorificat oricand,mai ales cand el fusese suprimat prin rapt cu o jumatate de veac in urma ,in conditiile stiute.M-as fi asteptat ca acest nonagenar sa fi inteles,in exilul sau,ca ura intuneca ratiunea si ca nu are el calitatea sa inteleaga drama unui Suveran expulzat din tara sa pe baza dreptului pumnului.Poate,in periplul sau prin Africa dl.NG a vazut si si-a insusit alte realitati.Sa ramana la ele,daca-i plac,dar sa nu le impuna noua,impotriva tuturor principiilor de drept,care guverneaza astazi un stat care asigura respectul drepturilor,incepand cu cele ale fostului sau Suveran,consfintind astfel calitatea lui de stat de drept.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998