CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Regii goi

0 comentarii / 1540 vizualizări / 1 august 2011

Pe malul Potomacului, presedintele Barack Obama a suferit o infrangere zdrobitoare. In sensul ca republicanii i-au aruncat la lada de gunoi a istoriei proiectele sociale. Aratate de multi cu degetul drept ultrastangiste. Sacrificarea acestor proiecte va conduce la realizarea, in urmatorii 10 ani, a unor economii in valoare de 100 de miliarde de dolari. Si, astfel, starea financiara a Statelor Unite s-a deblocat. Numai cu aceasta conditie a fost acceptata ridicarea pragului de indatorare. Dar Barack Obama poate sa-si ia adio de la al doilea mandat. El nu mai are practic un program. Este un rege gol. Pastrand proportiile si dincoace, la Bucuresti, avem tot un rege gol. In persoana lui Traian Basescu.
Barack Obama nu mai are, practic, nicio sansa pentru un al doilea mandat, din simplul motiv ca, dupa ce i-a pierdut pe toti bancherii, dupa ce a deranjat mediul de afaceri, el se trezeste blocat si in discursul adresat americanilor nevoiasi. Pentru ca nu mai are ce sa le promita. Economiile drastice, la care democratii s-au angajat in Congresul Statelor Unite, nu mai permit, in viitorul apropiat, implementarea acelor programe sociale sub drapelul carora Obama si-a castigat mandatul prezidential. In aceste conditii, democratii fie se declara de pe acum infranti la viitoarele alegeri prezidentiale, fie vor fi siliti sa apeleze la o alta personalitate, care sa lanseze un program electoral diferit de cel al lui Obama. Numai ca pentru stanga nu prea mai e loc in Statele Unite. Din motivele de mai sus am afirmat ca Obama este un rege mort.
La Bucuresti, Presedintele Traian Basescu are un discurs de dreapta. Vorbeste despre programe de dezvoltare de natura sa invarta, in viitor, morisca banilor si despre reducerea, in 2012, a numarului de impozite. Despre un stat care sa nu fie social. Care sa nu incurajeze nemunca. Suna bine. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998