CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Reincepe batalia pentru sefia TVR: cine sunt marii favoriti

3 comentarii / 4674 vizualizări / 29 aprilie 2015

Odată cu trimiterea de către TVR a raportului de activitate către parlament, se relansează bătălia pentru șefia postului public, în condițiile în care actualul președinte, Stelian Tănase, e reprezentantul unui partid, PNL, aflat în opoziție.

Raportul a fost trimis comisiilor de cultură ale parlamentului și are toate șansele să ajungă curînd în plen, spre a fi votat. Dacă el pică la vot, Consiliul de administrație al TVR este automat demis și vor trebui desemnați și votați alți membri, din rîndul cărora se va alege și viitorul președinte.

Cum Stelian Tănase e un adversar fățiș al premierului Ponta, și tocmai pregătește decapitarea a două figuri apropiate partidului, producătorul general Cristian Zgabercea și fostul șef al Știrilor, Claudiu Lucaci, în PSD se estimează că nu mai are zile multe, așa că a început bătălia pentru fotoliul său. La bursa zvonurilor, cele mai mari șanse le au Claudiu Brînzan (membru al CA actual), Gabriel Tufeanu (fost consilier al lui Ponta, membru CNA), Mădălin Voicu, Corneliu Calotă (fost membru al CA al TVR, în prezent purtător de cuvînt al guvernului) și Gabriela Nicolae, aceasta din urmă, o apropiată a familiei Ponta.
Vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, declara azi, pentru stiripesurse.ro, că ”PSD vrea să facă o execuție politică a unui conducător de televiziune pentru simpla îndrăzneală a acestui conducător de televiziune de a nu fi sluga lui Victor Ponta”.

Pe de altă parte, PNL are posibilitatea, trebuie spus, de a-l menține pe Tănase pe post boicotînd ședința în care ar urma să se voteze raportul de activitate al TVR, ceea ce, coroborat cu eventuale alte absențe, ar putea crea lipsa cvorumului necesar. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. […] multe nume au fost vehiculate la bursa zvonurilor, conform inpolitics.ro : Claudiu Brînzan (membru al CA actual), Gabriel Tufeanu (fost consilier al lui Ponta, membru […]

  2. […] multe nume au fost vehiculate la bursa zvonurilor, conform inpolitics.ro : Claudiu Brînzan (membru al CA actual), Gabriel Tufeanu (fost consilier al lui Ponta, membru […]

  3. Cu Tanase ar trebui maturat pe jos. Sa fie facut matura si apoi mop. Un ratat, acest individ mizerabil.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998