CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Relansarea puciului anti Crin

0 comentarii / 1448 vizualizări / 27 ianuarie 2013

Spre nedumerirea mea, constat ca nimeni nu a observat pana acum o aparenta coincidenta. Calin Popescu Tariceanu a deschis o noua linie de atac, diferita de cea a lui Chiliman, dar avand ca punct de plecare aceeasi rampa a Sectorului 1. Locatia aleasa de fostul premier si presedinte PNL a fost unul dintre sediile PNL Sector 1, cel din strada Finlanda. Desi Chiliman l-a atacat pe Antonescu pe trei-patru teme total diferite dar nu si opuse temei alese de Tariceanu, operatiile desfasurate de cei doi pucisti sunt concertate. Chiliman si Tariceanu vizeaza, practic, acelasi lucru. Decapitarea conducerii PNL. Chiar daca sau tocmai fiindca ei lovesc din directii diferite.
Calin Popescu Tariceanu, un politician liberal printre cei mai redutabili, cu un palmares exceptional, presedinte PNL si premier performant, care a rezistat perioadei de ascensiune a lui Traian Basescu, aflandu-se practic in razboi cu acesta, a declansat din sediul Finlanda al PNL Sector 1 Bucuresti un atac pe cat de dur, pe atat de surprinzator impotriva lui Crin Antonescu. Fara a-l identifica pe presedintele PNL si candidatul USL la cea mai inalta functie in stat cu intreg partidul, pot afirma, fara nicio teama ca as comite o eroare, faptul ca modul in care a fost construit discursul lui Tariceanu reprezinta o provocare pentru intregul partid si chiar pentru USL. In esenta, pentru cine inca nu este pus in tema, Tariceanu, fara a contesta sansele reale ale lui Antonescu de a-si recastiga la Congresul din februarie functia de presedinte PNL, pune in discutie, intr-un mod socant, chiar scandalos, calitatea acestuia de candidat la presedintia Romaniei.
Este o lovitura sub centura. Daca Tariceanu isi va gasi suficienti adepti – eu unul ma indoiesc de acest lucru – ar fi si o lovitura naprasnica, cu consecinte pe cat de previzibile, pe atat de nefaste pentru liberali. Sa ne imaginam ca s-ar intampla cum doreste Tariceanu. Ca in PNL ar fi redeschisa o dezbatere profunda – care, de fapt, a avut loc de ceva vreme – avand ca tema desemnarea candidatului la prezidentiale. Si ca, la capatul acestui proces, liderul liberal care a inregistrat, pana in prezent, cele mai mari victorii electorale din istoria partidului, Crin Antonescu, ar fi declarat inapt pentru a detine cea mai inalta functie in stat. Iar altcineva ar fi desemnat candidat. Care ar fi efectele imediate?
Instantaneu, s-ar intampla doua lucruri. In primul rand, intr-o asemenea eventualitate, conducerea PNL ar deveni bicefala. Ar exista un conducator al partidului, ales in mod statutar, aproape in unanimitate, la capatul unui Congres, si el in regula, si ar mai exista un lider la fel de puternic, semi-formal, in persoana candidatului, teoretic cu cele mai mari sanse pentru a detine, in viitorul deceniu, functia prezidentiala. Acest efect nu poate fi decat negativ pentru unitatea PNL. In al doilea rand, abia un asemenea proiect nastrusnic, pus in aplicare, ar putea submina unitatea USL. In aceasta eventualitate, PSD si PC s-ar simti dezlegate de legamant si ar putea bine mersi sa sustina un alt candidat pentru prezidentiale. PNL si-ar pierde sansa istorica de a avea un presedinte si cine stie daca un USL astfel subminat ar mai putea garanta ramanerea liberalilor la guvernare. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews –

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998