CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Relatia Romania-Moldova, ironizata in cel mai cool sitcom american

7 comentarii / 6598 vizualizări / 2 octombrie 2015

Cel mai recent episod din sitcomul de mega-succes ”The Big-Bang theory”, aflat pe locul unu în topul audiențelor de peste ocean, ia peste picior relația dintre țara noastră și Republica Moldova prin chiar gura celui mai bine plătit actor de televiziune american al momentului, Jim Parsons, laureat cu Globul de aur.

Astfel, într-o secvență difuzată pe 28 septembrie, la postul CBS, Jim Parsons, alias Sheldon Cooper, încearcă să-i atragă atenția iubitei sale, pe internet, cu ajutorul unui joc numit ”Fun with flags”.
Fluturînd steaurile României și Moldovei în mîini, Cooper spune, după ce tocmai a terminat de bășcălit relația dintre Cehia și Slovacia: ”Dar, de ajuns cu vorbăria despre Republica Cehă. Hai să vorbim despre momentul în care Moldova i-a pregătit României un tort aniversar, iar România a spus că acesta are gust bun, deși nu avea. Și cu toate acestea, România a fost lăsată baltă de Moldova”.

Nu e prea clar ce a vrut să insinueze trăsnitul personaj (nu prea are toți boii acasă), sigur e, însă, că replica a fost urmărită de cca. 14 milioane de telespectatori americani, media per episod a îndrăgitului sitcom. Un succes mai mare, am spune, dacă am fi malițioși, decît recenta vizită în SUA a lui Klaus Iohannis, care nu prea a reușit să atragă nimănui atenția asupra țării noastre.
E posibil ca secvența româno-moldovenească din serialul american să fi fost sugerată de către unul dintre producătorii serialului, brașoveanca Mona Garcea, plecată din România în 1987 și ajunsă producător la seriale de mare succes precum ”Two and a half men”, ”Mike and Molly” sau ”The Big-bang theory”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Cati din cei 14 milioane de telespectatori americani care se spune ca urmaresc ”The Big-Bang theory” au habar ce este aceia „Moldova” si la ce se foloseste , sau daca „Romania” este un tip de maioneza.

  2. ‘Right!

  3. […] sursa: inpolitics.ro […]

  4. Si ce-i cu asta ? Cum zicea Mircea Crisan : castiga si el o paine !Citeam undeva ca nu stiu ce vedeta de peste Ocea,intrebata despre Ungaria (Hungary) a inteles ca e vorbe despre un tinut unde nu au ce manca!Credeti ca stiu mai mult de 1% ca Moldova e jumatate stat independent si jumatate parte componenta a Romaniei ? Truman il intreba pe Ralea,primul ambasador in SUA,dupa razboiul ultim,daca s-a terminat razboiul cu dacii…

  5. arata-mi pe harta north dakota, west virginia sau unde-i kansas ori idaho. vezi ca nu stii, jurnalistule? asa ca de unde sa stie astia unde e romania, moldova ori cehia. doar ca sunt in europa

    • Gingirel, pe harta ti le poate arata orice copil din Romania care are minim 6 la geografie si a invatat engleza din clasa a doua, ca poate localiza usor Statele Unite, dar un amerloc matur nu poate localiza Romania sau Moldova, nu judetele Calarasi sau Dubasari, nici macar cu Google, atat sunt de prosti. Despre „north dakota, west virginia, kansas ori idaho” sa pomenesti cand s-or desprinde de US, ca pana una alta sunt doar niste „judete”, nu state independente ca Romania, Moldova si Cehia. Dar lasa ca vine si vremea aia cand se va alege preful de Statele Unite ale Americii, noua Sodoma.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998