CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Remanierea de la Bucuresti are toate sansele sa continue

0 comentarii / 1351 vizualizări / 28 septembrie 2010

O demonstratie facuta de 5.000 de politisti, asa cum s-a dovedit, pana la urma, autorizata de catre Primarul General, a generat, fara sa aiba acest scop, scoaterea din dispozitiv a unui ministru. Printr-o remaniere facuta la cateva zile dupa remaniere. Acest fenomen poate continua. Cu conditia ca echipa Traian Basescu – Emil Boc sa aiba, si in viitor, acelasi tip de reactii. Mai mult chiar, ritmul remanierilor se poate accelera. Imprimand intregului Guvern si PD-L-ului o teribila miscare de rotatie.
Politia este de multi ani demilitarizata. Este o institutie civila. Uniforma nu este militara. Uniforma este, pur si simplu, un echipament prin care politistii si jandarmii pot fi identificati. Ca si pompierii. Sau ca ceferistii. Sau ca marinarii de pe navele civile. Ei au manifestat in calitate de salariati. Si au manifestat acolo unde trebuie. Nu Presedintele Romaniei a fost cel care, folosind autoritatea institutiei, a anuntat primul, luand pe nepregatite cea mai mare parte a Guvernului, taierea salariilor? Nu catre Presedinte trebuie revarsata, in primul rand, nemultumirea? Dar pentru a nu exista niciun fel de confuzie, politistii au trecut, in prealabil, si pe la Guvern. Pentru ca ceea ce a anuntat seful statului a facut Guvernul. Adica operatia de amputare salariala.
Daca asa stau lucrurile, si azi, maine avem, sa spunem, o demonstratie a ceferistilor in fata Palatului Cotroceni, cu strigaturi de-ale ceferistilor, atunci seful statului va fi indreptatit sa se supere nu numai pe CFR, ci pe ditamai Ministerul Transporturilor. Acuzand Ministerul ca a declansat un conflict interinstitutional si a pus in pericol siguranta nationala. Urmeaza ca Presedintele, impreuna cu intreaga sa institutie, sa refuze sa mai calatoreasca cu trenul, cu avionul ori cu ambarcatiunile, mai urmeaza ca si Guvernul sa se conformeze o zi mai tarziu iar, in a treia zi, doamna Anca Boagiu ar trebui sa demisioneze. Pentru a rezolva, printr-o remaniere, marea problema de siguranta nationala. Si asa mai departe. Pe rand, in functie de calendarul demonstratiilor, procesul de remaniere devine continuu si se inteteste.
Si asta se intampla in timp ce tara arde. In timp ce tara arde, Guvernul se piaptana. Iar Parlamentul, majoritatea din Parlament, acea majoritate de stransura, facuta de Presedintele Traian Basescu, fura voturi. Fura legi. Fura, de fapt, nu numai increderea ci si vointa alegatorilor. Un furt spectaculos, pe fata, despre care a aflat stupefiat intreg mapamondul. Un furt despre care Romania aproape nu mai vorbeste. La fel cum aproape nu mai vorbim despre nenorocirile facute zi de zi de Guvernul Boc, al nu stiu catelea, si care aduc saracie si mizerie in tara. Nu mai vorbim despre vinovatii crizei, nu mai vorbim despre vinovatii furtului, pentru ca, vedeti dumneavoastra, ne confruntam cu atatea pericole la siguranta nationala, incat nu mai prididim cu “demisiile de onoare” si cu remanierile. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998