CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

REMEMBER – Pleşu: ”Băsescu nu are niciun fel de respect pentru oamenii de carte”

0 comentarii / 1572 vizualizări / 25 iulie 2012

”Experienţa mea personală cu el este că el nu are niciun fel de respect şi de simpatie umană pentru oamenii de carte. El, în sinea lui, are un hohot de râs când se gândeşte la oamenii ăştia” afirma Andrei Pleșu exact acum un an, într-un interviu în care rememorează întîmplări din perioada cînd era consilier prezidențial.

„Când eram acolo (la președinție n.n.), când aveam întâlniri mă prezenta în felul următor: „El e domnul Pleşu. E un geniu!” Era atâta băşcălie în această manieră de prezentare.. Lasă că era o grosolănie, tehnic vorbind. Când te întâlneşti cu unul prima oară în viaţă, care e şef de stat sau e ministru, nu-i spui: ţi-l arăt p-ăsta, ridică cinci kile şi vorbeşte patru limbi. Era deja, în această formă, un joc cu el însuşi care, la bază, avea ideea că eu sunt un fel d-ăla care merge pe sârmă, care înghite foc, înghite săbii…”, mai spunea Andrei Pleşu.

Interesantă coincidență: nu mult după aceste declarații acuzatoare, dosarul de informatoare a Securității al soției lui Pleșu era desecretizat și făcut public, o grea lovitură pentru reputația filosofului. Semn că Băsescu nu uită și nu iartă.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998